TRENDOVI

TREND KOJI JE ZALUDEO SVE ŽENE: Ovako ćete sa samo par komada postići izgled "TIHI LUKSUZ"

O ovom trendu bruji ceo svet!

Moda
17:07h Autor:
TREND KOJI JE ZALUDEO SVE ŽENE: Ovako ćete sa samo par komada postići izgled "TIHI LUKSUZ"
Šta je tihi luskuz?, Foto: J.M. HAEDRICH / Sipa Press / Profimedia

Šta zapravo znači "luksuz"?

To je termin koji je u savremenom društvu postao preterano korišćen, koji se koristi za opisivanje svega i svačega, od sportskih automobila i do dušeka za spavanje i šminke - njegova sveprisutnost je u suprotnosti sa ekskluzivnošću koju bi trebalo da označava.

U modnoj industriji, svetu kojim vlada hijerarhija brendova, kategorizacija luksuza je ostala relativno konzistentna, međutim, estetika se pomerala sa decenijama: od pune ženstvenosti Diorovog "New Look-" do manije logotipa koju je uveo Luis Vuitton na čelu sa Markom Džejkobsom početkom dvehiljaditih. Dakle, kako izgleda luksuz 2023. godine?

Zahvaljujući skromnim stilovima brendova kao što su "The Row", "Bottega Veneta" i "Khaite", videli smo povratak na skromniji pristup luksuzu — „tihi luksuz“ kako ga neki ljudi nazivaju, ili koji nije u trendu trendova.

Manje je strog od minimalizma, ali više uglađen od „normcore-a“. To je Sijena Mile ili Olsen bliznakinje kada ih slikaju na ulici; to je pohabana "Hermes Kelly" torba ili "Max Mara" kaput prebačen preko prastarih farmerki. Zbunjeni?

Priznajemo da nije lako odrediti estetiku, ali činjenica je da je „tihi luksuz“ trend koji će izdržati test vremena, jer je u suštini sinonim za kvaitetne komade koji će nam trajati toliko da će naša deca moći da ih nose.

Dakle, da biste sačinili jedan takav orman, sastavili smo listu od dvanaest komada koji će vam pomoći na putu ka stvaranju „tihog luksuznog“ izgleda koji je nezaobilazan ove 2023. godine, a preti da će se održati mnogo godina.

Iako nismo svi u mogućnosti da kupujemo dizajnirane komade koji koštaju kao jedan polovni automobil, nije nemoguće ispratiti trend sa nešto manje luksuznim komadima i izgraditi taj izgled koji je nosila Grejs Keli, na primer. A ko ne želi da izgleda kao Grejs. Ipak ona je ta čije ime nosi upravo i najčuvenija torba najluksuznijeg brenda za torbe "Hermes."

Ono što vam je potrebno je:

1. SAVRŠEN BLEJZER

Znamo, on se definitivno nalazi na svim listama najpotrebnijih komada u ormanu svake žene, ali to je istina. Njega nosimo preko farmerki, helanki, pantalona, suknje, haljine. I uvek izgleda luskuzno i podiže svaki stajling na viši nivo.

2. MAXI SUKNJA

Ona je neophodna u svakom ormanu. Nosimo je sa mokasinama, baletankama, sa jednostavnom košuljom ili džemperom od kvalitetne vune i tankim kaišem. Pun pogodak!

3. FARMERICE SA RAVNIM NOGAVICAMA

Zaboravite na iscepane farmerice, ili ne daj bože skini kroja, vreme je za one ravnog kroja u plavoj, crnoj ili beloj boji.

4. SAVRŠENA MAJICA

Ona je deo svakog stajlinga, uvek se potrodite da nađete onu koja vam savršeno pristaje i ona koja je od pamuka ili konca.

5. NONŠALANTNE PANTALONE

Nemojte ih nositi sa patikama, kada je ovaj trend u pitanju, birajte baletanke, mokasine ili jednostavnije štikle poput salonki ili "mules" papuča.

6. SAVRŠEN KAPUT

Imajte u glavi estetiku modnog brenda "Max Mara" i nećete pogrešiti.

7. MOKASINE

One su udobne i tako stajliš.

8. KOŠULJA

Pa kako bismo bez nje.

9. TORBA

Dobro, ne mora da bude "Hermes" ali neka bude minimalistička sa možda manjim zlatnim kopčama.

10. NAOČARE

Otarasite se onih velikih, umesto crnih birajte braon!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs