MODNA PRAVILA NAJUGLEDNIJE SVETSKE DIZAJNERKE: Posle 40-e ovo morate MENJATI inače ćete izgledati BEZ KLASE I ELEGANCIJE

Prepoznatljiva po svom prefinjenom i elegantnom stilu,ova modna dizajnerka imala je primedbe na račun oblačenja i stilizovanja žena.

Moda
23:19h Autor:
MODNA PRAVILA NAJUGLEDNIJE SVETSKE DIZAJNERKE: Posle 40-e ovo morate MENJATI inače ćete izgledati BEZ KLASE I ELEGANCIJE
Saveti ugledne modne dizajnerke., Foto: Quimi Ortiz / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Modna kreatorka Karolina Herera izazvala je žestoku debatu u modnoj industriji svojom smelom tvrdnjom da se nošenje farmerki posle 30. godine i zadržavanje duge kose posle 40. smatra „bezklasnim“.

Poznata po svom elegantnom dizajnu i prefinjenom ukusu, Karolinina primedba je izazvala strastvenu diskusiju o odeći koja odgovara uzrastu i ličnom stilu.

Karolina Herera
foto: Seth Browarnik / INSTAR Images / Profimedia

Ona zrači nepogrešivom elegancijom i gracioznošću bez napora koja je postala sinonim za njen modni brend više od tri decenije. Njen izvanredan put do vrha visoko konkurentne modne industrije započeo je lansiranjem njenog brenda u Njujorku.

Sada Herera ima istaknutu modnu kolekciju, liniju za mladence, izuzetne parfeme i dodatke. Sa mnogo prodavnica širom sveta, njeno poslovanje generiše milijarde dolara prihoda.

Karolina je sigurna da ništa ne stari ženu više od pretvaranja da je mlada. Ona naglašava važnost negovanja ličnog stila nakon dostizanja određenih godina: „Ne verujem u trendove jer trendovi čine da izgleda kao da nosite uniformu. Izađe neki odevni predmet i odjednom svi izgledaju isto."

Karolina Herera
foto: TheImageDirect.com / The Image Direct / Profimedia

Dizajnerka kaže: „Nikada ne nosite mini-suknje. Mini suknja je za mlade devojke. Što se tiče bikinija, ostavila sam ih kada sam bila u kasnim 40-im ili ranim 50-im.”

Takođe smatra da nošenje farmerki posle 30. godine „ne izgleda kako treba“, što je izazvalo popriličnu reakciju njenih koleginica.

Karolina veruje da žene starije od 40 godina treba da imaju kratku kosu, inače izgledaju „bez klase“. Ona to objašnjava ovako: „Žena mora da stari ljubazno, a ne da pokušava da bude u godinama u kojim nije, ili će izgledati smešno. Vidim mnoge žene na ulici i izgledaju veoma lepo sa svojom dugom kosom i svojim malim suknjama. Međutim kada se okrenu aaa pa oni su drevni!"

Karolina Herera
foto: Noam Galai / Getty images / Profimedia

I ako Karolina ne savetuje dugu kosu u 40-im godinama, poznate ličnosti kao što su Džej Lo, Nikol Kidman ili Anđelina Džoli i dalje izgledaju zapanjujuće lepo i otmeno sa dugom kosom, zar ne?

Dženifer Lopez
foto: Profimedia

Najvažnije je da se osećate prijatno u svom telu i volite ono što vidite u ogledalu. Savladavanje ličnog stila nije tako teško kao što se čini. I ako moda ima mnogo pravila, ne morate ih pratiti. Međutim, svetski dizajneri takođe imaju pravo na svoje mišljenje i poglede na modu, koje vi svakako ne morate doslovno da pratite.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs