5 MODNIH PRAVILA ZA PUNIJE DAME: Ove kombinacije ističu obline, sakrivaju višak kilograma i vizuelno izdužuju figuru

Donosimo vam 5 modnih pravila za punije dame, uz koja ćete uvek izgledati fit i lepo.

Moda
Autor:
5 MODNIH PRAVILA ZA PUNIJE DAME: Ove kombinacije ističu obline, sakrivaju višak kilograma i vizuelno izdužuju figuru
5 modnih pravila za punije dame, Foto: Profimedia

Danas moda ne poznaje veličinu, visinu niti boju kože, kao što je to bilo nekad. Moda danas predstavlja lični stil, izražavanje, slobodu, jedinstvenost. Odeća može istaći najlepše na nama samo ako odaberemo odgovarajuće stvari. Stoga, punije dame mogu sakriti višak kilograma i istaći svoje obline na pravi način.

Donosimo vam nekoliko pravila uz koja možete da izgledate božanstveno uprkos višku kilograma. Takođe, ova pravila čine da vizuelno izgledamo mršavije.

1. Izaberite pantalone sa srednjim ili visokim strukom

Kim Kardašijan
foto: Profimedia

Iako se pantalone sa niskim strukom ponovo vraćaju u modu, to ne znači da bi trebalo da ih nosite samo da biste bili u trendu. Budite drugačiji i odaberite pantalone koje idu visoko iznad kukova, jer taj model lepo oblikuje struk i prekriva stomak. Takođe, vizuelno izdužuje noge.

Dženifer Lopez
foto: Stoianov / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

2. Obratite pažnju na boju džinsa

Ako kupujete farmerke, imaju u vidu da tamnoplave nijanse džinsa vizuelno izdužuju noge. Pored toga, ta boja se savršeno kombinuje i veoma je elegantna.

3. Naglasite struk

Oblik peščanog sata smatra se veoma atraktivnim, pa je veoma važno naglasiti struk koliko god je to moguće. Dobar izbor za ovo je tanji kaiš koji se postavlja preko majice, haljine na preklop, košulje ili crop top džemperi.

4. Svetle boje i printovi

Iako je raniji stav bio da svetle boje treba izbegavati, jer šire, svi poznati modni stilisti se ne slažu sa tim. Slobodno možete nositi svetle boje, samo takođe treba da povedete računa da ne birate tanke i nekvalitetne materijale, a što se printa tiče, uvek je bitno da bude u proporciji sa vašom građom.

5. Pruge kao dominantan dezen na garderobi

Da - horizontalne pruge definitivno nisu srećan izbor za sve one koji žele da vizuelno izgledaju vitkije i mršavije u određenoj odevnoj kombinaciji. Međutim, nema svaki dezen sa prugama pomenuti efekat - npr. brojne prugaste šare koje su asimetrične mogu da vas izduže. Birajte garderobu na pruge koje se savijaju na unutra, i videćete koliko ćete n ataj način uspeti da naglasite svoj struk i figuru.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs