MODNI SAVETI

7 MODNIH NAVIKA KOJE SVE ŽENE PRAKTIKUJU, A NISU SVESNE DA ZBOG NJIH IZGLEDAJU BAŠ STARIJE: Zaboravite na sledeće stvari

Modne navike zbog kojih žene izgledaju starije često imamo prilike da vidimo na svakom koraku.

Moda
15:52h Autor:
7 MODNIH NAVIKA KOJE SVE ŽENE PRAKTIKUJU, A NISU SVESNE DA ZBOG NJIH IZGLEDAJU BAŠ STARIJE: Zaboravite na sledeće stvari
Modne navike zbog kojih žene izgledaju starije, Foto: Shutterstock

Iako žene teže da svakoga dana imaju prelepu modnu kombinaciju za razne prilike, nesvesno prave neke greške koje im dodaju godine. Obično misle da je idealno rešenje, a zapravo ih takvi stajlinzi čine starijim.

Evo na šta bi posebno trebalo da obratite pažnju!

1. Helanke

Slažemo se da su jedan od najudobnijih komada odeće koji mogu da se kombinuju na različite načine, ali je veoma važno koji kroj i veličinu birate. One s plitkim strukom mogu da vas učine debljom, dok providne otkivaju sve nesavršenosti.

Moda, Street style, Helanke, Torba, Devojka
foto: Profimedia

2. Crna garderoba

Iako mnoge dame pomisle da je kec iz rukava svaki put kada ne znaju šta će da obuku - prave veliku grešku. Naime, totalno crni autfit učiniće vas vrlo ozbiljnim, a osim toga, ističe i svaku boru.

3. Modeli šireg kroja

Nije tajna da su jakne ili prevelika odeća u trendu. Ali istina je i da vas mogu učiniti starijim, ako ne znate kako da ih kombinujete. Vrećasta odeća zapravo ne stilizuje vašu siluetu. Umesto toga, povećava je.

ešli, ešli roberts, moda, jakna, cvetna haljina, crvene čizme, čizme, haljina
foto: Profimedia

4. Komadi odeće sa velikim cvetovima

Prema rečima stručnjaka za modu, veliki, glomazni i smeli cvetni printovi čine da izgledate mnogo starije.

5. Preterano usklađivanje odeće

Usklađivanje torbe sa štiklama, jaknom, pa čak i šminkom, može učiniti da izgledate dosadno i monotono, pa čak i iscrpljeno.

Farmerke, Cipele, Štikle, Moda, Stopala, Noge
foto: Profimedia

6. Cipele sa malomm, a debljom štiklom

Uobičajeno je da ćete u nekom trenutku izabrati udobnost umesto atraktivne obuće. Ali ako želite da izgledate elegantno, otmeno i privlačno, izbegavajte ovaj tim obuće.

7. Neprirodno taman ten

Mnoge devojke idu u solarijume, kako bi i preko zime imale preplanuli ten, a nisu uopšte svesne koliko to šteti njihovoj koži. Tim postupcima ubrzavaju starenje, a dobijena tamna boja brzo spadne. I modna ikona Viktorija Bekam je priznala da joj se više ne sviđa taman ten, jer izgleda starije.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs