pomera modne granice

SUZANA PERIĆ NAM OTKRIVA GLAVNE MODNE TRENDOVE ZA ZIMU 2023: Ovih 5 komada garderobe svaka žena mora da ima u ormaru

Naša najpoznatija modna kreatorka je za "Stil" istakla šta je to što će dame nositi tokom predstojećih hladnih dama, ali nam je i obelodanila koja je javna ličnost najbolje obučena po njenom mišljenju.

Moda
09:09h Autor:
SUZANA PERIĆ NAM OTKRIVA GLAVNE MODNE TRENDOVE ZA ZIMU 2023: Ovih 5 komada garderobe svaka žena mora da ima u ormaru
Suzana Perić nam otkriva modne trendove za zimu 2023 godine, Foto: Privatna Arhiva

Delo jedne od naših najboljih modnih dizajnerki Suzane Perić odavno je priznato ne samo kod nas, već i širom sveta, o čemu svedoče brojne nagrade. Završila je prestižnu Akademiju mode i dizajna u Diseldorfu, gde joj je mentor bio čuveni Karl Lagerfeld.

Od tog momenta njena karijera ide samo uzlaznom putanjom, a dosadašnji uspešan i zapašen rad ogleda se u više od 90 kolekcija, kao i u mnogobrojnim revijama koje su uvek spektakularne. A kako je poznata po originalnim kreacijama, sa skoro svim pirpadnicama lepšeg pola sa naše javne scene je već sarađivala.

Suzana Perić, Revija Suzane Perić
foto: Kurir / Damir Dervišagić

Upravo nam ova dama otkriva koji trendovi će dominirati tokom predstojeće zime na ulicama prestonice.

- Kako je stiglo hladno vreme, sve nam je teže da izađemo iz džempera i čizama kao osnovni zimski paket. Srećom, postoji čitav niz stilskih trendova koji će vas inspirisati da prevaziđete uobičajene zimske kombinacije. Široki kaput, džombaste cipele, široke suknje, oštri izrazi i žive boje dominiraju ove zime - kaže Suzana za "Stil".

Posebno je istakala da da svaka dama u ormaru mora da ima sledećih 5 komada garderobe:

  • Klasična, ali otmena bela košulja je jedan od onih komada odeće sa kojim se nikada ne može pogrešiti. Ovaj element garderobe će vas verovatno spasiti, posebno u situacijama kad nemate vremena da razmišljate o različitim kombinacijama.
  • Par tamnih farmerki. Izaberite farmerke koje će naglasiti vaše bokove i vizuelno izdužiti noge.Tamne farmerke su posebno elegantne, jer se mogu iskombinovati sa bilo kojim gornjim delom garderobe, a i obuće.
  • Mala crna haljina. Od Audrey Hepburn do Coco Chanel, za noćni izlazak mala crna haljina je sama po sebi glamurozna opcija za koju se možete odlučiti. Takođe, možete je oplemeniti sa mnoštvom detalja od klasičnog do zlatnog nakita i raznovrsnih kaiševa.
  • Bele patike. Potpuno udobne i pouzdane, par belih patika se može upariti sa bilo čim, bilo da su u pitanju pantalone ili suknja.
  • Crna kožna jakna. Može dodati faktor sjaja većini odevnih predmeta, zato treba odabrati model koji pristaje vašoj građi. Ako mislite da je nosiva samo u sportskoj varijanti - grešite! Uz svečanu haljinu izgledaćete savršeno u subotu uveče.

Dala nam je smernice i kako da žene odaberu savršen stajling za posao.

- Odeća za posao treba da bude pre svega uredna i prikladna vrsti posla kojim se bavite. Žene imaju slobodu da nose lepo uklopljene majice, bluze, košulje, sakoe, pantalone ili suknje. Igrajte se sa bojama, jer su prihvatljive uz ležeran kodeks oblačenja - rekla je modna kreatorka.

Suzana ističe da će ljubičasta boja nastaviti da bude vrlo popularna i u 2023. godini, te može da vam bude odličan izbor za neku svečanu priliku.

- Lepe i romantične nijanse lila i ljubičasti tonovi imali su veliki uticaj u 2022. godini, a njihova vladavina u odeći za žurke i večernje izlaske će se nastaviti i u narednoj godini. Potražite upečatljiv nakit od tila ili perli i dodajte ga u 2023. Takođe, crno odelo je uvek in kada imate neki važan događaj - smatra Perićeva.

Na modnoj sceni došlo je do velikih promena, vraćaju se neki stari trendovi, spajaju se stvari i boje, koje su do skoro bile nespojive. A Suzana naglašava da je najbitnije od svega kako nešto iznesete.

- Sada je sve nosivo i volim kombinaciju jarkih boja! Nije bitno da li je staro ili novo, već da li umeš da nosiš ili ne! Postoje osobe koje uporno žele da prate modni trend koji im ne pristaje...Na primer, to mi se ne sviđa - iskrena je kreatorka.

Podvlači da je posebno srećna kada iz njenog ateljea izađe žena koja je zadovoljna, nije važno da li se radi o javnoj ličnosti ili ne.

- Moju karijeru sam započela tako što sam radila sa svim javnim ličnostima, ne postoji poznata osoba sa kojom nisam sarađivala i podjednako su mi sve drage. Saradnja sa svakom ženom koja je ušla u moj atelje je jednako jaka kao i sa nekom svetskom zvezdom. Za mene su žene zakon, pa i u oblačenju.

Kako je stilizovala gotovo sve poznate dame u Srbiji, obelodanila nam je i koja je po njenom mišljenju najbolje obučena.

- Po mom mišljenju najbolje je obučena žena koja na svoj način zna da istakne svoju ličnost. Volim samosvesne žene i žene sa stilom. Smatram da svaka dama ima pravo da istakne svoje godine, kao i nedostatke, ali da je sve u skladu. Po meni na estradi je najbolje obična Jelena Karleuša zato što prati modne trendove, ali ima svoj upečatljiv stil. Moj zaštitni brend je poslovna elegancija i smatram da svaki događaj ima određen kodeks oblačenja, pa samim tim je najbolje biti prilagođen - naglašava Suzana.

1 / 6 Foto: ATA Images

Stalno je u procesu stvaranje novih modela koji će pomeriti granice u našem modnom svetu, te se trudi da pronađe inspiraciju na svakom koraku.

- Kreativna inspiracija je svuda oko nas - od odbačenih predmeta do ozbiljnoj komada garderobe. Čak i najnebitnije stvari mogu poslužiti kao izvor modne inspiracije. Ja sam osoba koja vidi stvari u različitim bojama i nijansama, a ne samo crno-belo, inspiracija je svuda oko mene - zaključila je modna kreatorka Suzana Perić.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs