KO JE ČAROBNA KARMEN KOJA SE SKINULA SASVIM NAGA U 91. GODINI? Njene fotografije ostavljaju BEZ DAHA

Imala je samo 13 godina kada je ušla u svet mode, a danas je najstariji model na svetu

Moda
10:29h Autor:
KO JE ČAROBNA KARMEN KOJA SE SKINULA SASVIM NAGA U 91. GODINI? Njene fotografije ostavljaju BEZ DAHA
Foto: Profimedia

Karmen Del Orefiče je najstariji model i manekenka na svetu. Ima 91 godinu i dominira svetom mode. Kad se pojavi na sceni, sve stane. Od njenih fotografija zastaje dah - kako je moguće da ova žena izgleda ovako dobro?

Karmen Del Orefiče je imala samo 13 godina kada je otkrivena dok je putovala na časove baleta.

Njeno odrastanje je bilo "spartansko". Bila je bistro dete iz siromašnog domaćinstva, spremno za sve neobične poslove koji bi finansijski pomogli njenim roditeljima.

Pukom srećom je postala manekenka, a čim je dobila prvi angažman u "Vogovom" studiju do Lekington Avenije, do njega je "doklizala" na rolšuama i sa svojim koker španijelom na povocu. Tamo su je na setu čekali fotografi Irving Pen, Sesil Biton i Džon Rolings.

Bila je četiri puta "devojka sa naslovnice", iako priča da je briznula u plač kada je videla svoju prvu naslovnu stranu na kiosku. "Izgledala sam kao dečak", prisećala se u intervjuu iz 1983. "Ali to je bila lekcija. Od tada sam počela da odvajam pravu sebe od Karmen na naslovnicama".

Karmen Del Orefiče
foto: Profimedia

Danas, kao model sa najdužim stažom u manekenskom poslu u 91. godini u saradnji sa magazinom "New You" napravila je "rizičan" set fotografija na kojima je toples.

Orefiče pozirala je potpuno naga pred fotografima i kako piše "Page Six" nije joj ni najmanje bilo neprijatno.

Karmen vežu lepe uspomene za kultni modni magazin "Vogue" jer je sa 15 godina bila na duplerici modne biblije.

"Zajedno sa fotografom Irvingom Penom oživela sam prvu duplericu u 'Vogue'. Sećam se da mi je govorio - diši što manje i ne pomeraj se. Bio je moj dobar prijatelj i spasao mi je život", rekla je Karmen.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs