MODNA PRIČA

Ko je Aleksandra O'Nil: Haljinu njenog malog i nepoznatog brenda Džil Bajden (69) je ponela na inauguraciji! (FOTO)

Iako su mnogi verovali da će supruga 46. američkog predsednika za istorijski dan poneti haljinu nekog čuvenog modnog dizajnera, Džil je krenula koracima Mišel Obame koja je često nosila modele nepoznatih kreatorau

Moda
10:36h Autor:
Ko je Aleksandra O'Nil: Haljinu njenog malog i nepoznatog brenda Džil Bajden (69) je ponela na inauguraciji! (FOTO)
Foto: Profimedia

Novopečena prva dama Amerike Džil Bajden (69) je na inauguraciji svog supruga Džo Bajdena (78) iznenadila sve odabirom haljine sa potpisom njujorškog brenda "Markarian" iza kog stoji nepoznata američka modna dizajnerka Aleksandra O'Nil.

Ovaj istorijski trenutak je tako kreatorku preko noći vinuo u najpretraženije ličnosti na guglu tog dana.

Dok je ponosno gledala Bajdena kako polaže zakletvu, Džil je plenila pažnju u haljini od tvida koju je ukombinovala sa elegantnim petrolej plavim kaputom.

Džil i Džo Bajden
foto: Profimedia

Koliko je počastvovana odlukom prve dame, Aleksandra je napisala na Instagramu.

"Kakva čast je obući dr. Bajden za inauguraciju. Počastvovana sam što sam bila mali deo ovog velikog dana u američkoj istoriji", napisala je dizajnerka na Instagramu uz fotografiju predsedničkog para.

Životna priča Džil Bajden, buduće prve dame Amerike: Džoa je upoznala na slepo, 5 puta je prosio!

Haljinu ukrašenu Svarovski kristalima i perlama po porudžbini je izradio njen njujorški tim u modnom okrugu Garment Distrikt, nakon čega je dizajnerka komade lično doradila u svom studiju.

Dizajnerka je u izjavi za medije rekla kako je plava boja namerno odabrana jer 'simbolizuje poverenje, samopouzdanje i stabilnost', što je Americi u ovom trenutku preko potrebno.

Na dan inauguracije njeno ime našlo se na svim portalima i u svim novinama sveta, a to je san svakog dizajnera. Zahvaljujući Džil Bajden, njen mladi brend u razvoju proživljava procvat.

Evo kako su izgledali poslednji dani Melanije Tramp u Beloj kući: Dok je Donald besneo, ona je radila ovo!

Aleksandra Onil
foto: Profimedia

Aleksandra Onil pliva uspešno modnim vodama od osnivanja svog brenda 2017. godine, ali šira javnost za nju je tek sada čula.

Međutim, ovo nije prvi put da je obukla neku uglednu ličnost. Njene kreacije nosile su glumice Keri Vošington, Laura Dern, Kejt Hadson i Andi Mekdauel, kao i pevačica Lizo.

Onil je svoje prve dizajnerske korake započela sa samo 10 godina. Baka ju je naučila da šije dok je odrastala u ruralnom delu Kolorada.

Aleksandra Onil
foto: Profimedia

"Kad go smo tokom noći ugasili svetla u kući i pogledali napolje, videli smo potpunu tamu i svetlost zvezda na nebu. Kada god sam dugo gledala , uvek bih videla barem jednu zvezdu padalicu. Nebo koje sam gledala u mladosti bilo je beskrajno i to je ono što sam najviše volela. Čarolija tih trenutaka iz detinjstva i dalje me opčinjava, napisala je na stranici svog brenda.

Okruženje u kojem je odrastala inspirisalo je za ime brenda, koji nosi naziv "Markarian"po 'blistavom razdvajanju galaksija'. Reč je o lancu galaksija koji je dobio ime po svetskom astrofizičaru Benjaminu Markarianu.

Ćerka Džoa Bajdena uoči inauguracije progovorila o porodici: Ovog pravila se svi pridržavamo, dotakla se i Melanije!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs