Obratite pažnju

Ne očajavajte, nije do vas: Zašto on nije raspoložen za seks

Poput žena, i muškarci mogu da pate od nedostatka volje za seksom. Samo jedan incident sa nedostatkom erekcije, može da stvori ciklus u kojem se on boji da će to da se desi opet, zbog čega se njegov libido smanjuje. Dobra vest je da to najčešće nema veze s partnerkom
Škola sexa
09:26h Autor:
Ne očajavajte, nije do vas: Zašto on nije raspoložen za seks
Foto: Thinkstock

Suprotno uvreženom mišljenju, muškarci nisu uvek spremni za "pokret". Poput žena, i muškarci mogu da pate od nedostatka volje za seksom. U jednom nedavnom istraživanju, objavljenom u "Časopisu seksualne medicine", otkriveno je da se 14,4 odsto muškaraca izjasnilo o nedostatku seksualnog interesa od najmanje dva meseca u poslednjih godinu dana. Ovo su razlozi zašto se to dešava:

1. Seksualno samopouzdanje mu je nisko

"Čak i samo jedan incident s nedostatkom erekcije, može da stvori ciklus u kojem se on boji da će se to desiti opet, zbog čega se njegov libido smanjuje", prenosi Women's Health.

"Dajte mu vremena koliko treba i fokusirajte se na ljubljenje, maženje ili sopstveno uživanje", savetuju stručnjaci.

2. Stres na poslu

Prema istom istraživanju, stres na poslu je broj jedan među razlozima njegovog niskog libida.

"Kada ste pod stresom, vaše telo nije dovoljno opušteno da bi moglo da uživa. Pobrinite se da predigra bude spora, senzualna i smirujuća, poput vrućeg tuša, masaže i slično."

3. Postoji nešto što ga muči u vezi

Iznenadili biste se koliko je muškarcima važna povezanost između uma i tela, kada je reč o seksu.

"Ako postoji neki problem, nešto što ga muči ili je ljut, telo neće da reaguje kako treba. Definitivno rešite prvo probleme van spavaće sobe."

4. Seks mu je dosadan

Seksualna dosada u dugim vezama je još jedan razlog zbog kojeg muškarcima nedostaje seksualni interes. Međutim, nema razloga za paniku. Seksualni terapeuti tvrde da često nije problem u ženi, nego je to znak da je vaš seksualni život upao u rutinu. Pokažite neku strast jedno drugome, uvedite neke nove stvari i zaboravite na sram.

5. Već se zadovoljio taj dan

Sam doduše, ali upravo zbog toga sad nema volje ni želje za igrice u dvoje. To definitivno nije problem, dok ne počne da se dešava često.

6. Ne oseća se dobro u svom telu

Kao ni žene kad pojedu previše ili kada premalo vežbaju, isto je i sa muškarcima.

"Nemojte ništa da forsirate u takvim slučajevima. Počnite sa predigrom i vidite u kojem će smeru dalje da se razvija akcija. Ako podstaknete uzbuđenje, to je već dovoljno za dalje", zaključuju stručnjaci.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs