Radna etika

Savetuju stručnjaci: Ljubav treba tretirati kao da je posao

Sastanak sa voljenom osobom bi trebalo da ima isti značaj kao i poslovni sastanak kako bi se održao ljubavni žar
Ljubav i zavođenje
11:58h Autor:
Savetuju stručnjaci: Ljubav treba tretirati kao da je posao
Foto: Thinkstock

Zaposleni parovi bi trebalo da se prema svom ljubavnom životu ponašaju kao što to čine prema poslu - da budu tačni, pažljivi i predusetljivi, smatraju stručnjaci.

Sastanak sa voljenom osobom bi trebalo da ima isti značaj kao i poslovni sastanak kako bi se održao "ljubavni žar", navode naučnici sa Univezriteta u Ilinoisu, ističući da parovi moraju da u svom međusobnom odnosu primenjuju istu radnu etiku kao i u profesionalnom životu.

Partner mora da bude njihov prioritet. Tokom razgovora s njim, zajedničkog planiranja, rešavanja problema i suočavanja sa stresom potrebno je da ulože istu količinu energije kao i na radnom mestu.

"Kada ljudi dolaze na radno mesto, trude se da dođu na vreme, da budu produktivni tokom celog dana, pažljivo slušaju kolege i nadređene, trude se da se uklope i oblače se i doteruju kako bi ostavili dobar utisak", rekla je Džil Bauers koja je učestvovala u istraživanju.

"Teško im je da to primene kada se vrate kući jer su umorni i emocionalno iscrpljeni. A tada počinje i "druga smena" koja podrazumeva kuvanje, čišćenje, peglanje i komunikaciju sa decom koja se za pažnju takmiče sa partnerom", dodala je ona, prenosi londonski "Telegraf".

"Posao crpi svu vašu energiju i malo toga ostaje za ono što sledi posle. Zato treba ozbiljno poraditi na odnosu sa partnerom", navodi Bauers, koja parovima savetuje da što bolje usklađuju posao i obaveze prema porodici.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs