Neverovatno

Naučnici dokazali: Od ljubavi stvarno može da se umre!

Stručnjaci su ustanovili da nakon smrti jednog od partnera, posebno ako ona nastupi iznenada i ako su bračni drugovi zajedno proveli 10 ili više godina, naglo rastu izgledi da mu se onaj drugi ubrzo pridruži
Vesti 25.11.2015. - 22:35h Autor: Tanjug
Foto: Profimedia

Najnovija američka studija otkriva da se od "slomljenog srca" može zaista umreti!

 

"Umreti od ljubavi" je formula koja se često koristi nakon sentimentalnog brodoloma ili gubitka voljene osobe, a naučnici sada tvrde da je to stanje koje treba ozbiljno shvatiti.

 

Nikolas A. Kristakis sa Harvard Univerziteta i Feliks Elvert sa Univerziteta u Viskonsinu pratili su tokom devet godina više od 370.000 bračnih parova u Sjedinjenim Američkim Državama.

 

Oni su ustanovili da nakon smrti jednog od partnera, posebno ako ona nastupi iznenada i ako su bračni drugovi zajedno proveli 10 ili više godina, naglo rastu izgledi da mu se onaj drugi ubrzo pridruži.

 

I lekari konačno priznali: Ovaj prirodni lek sprečava srčani i moždani udar! (RECEPT)

 

"Sada znamo da srce i mozak burno reaguju na iznenadni stresni događaj", navode istraživači, prenosi televizija ABC News.

 

Naučnici ističu da je potrebno sprovesti dodatna istraživanja, ali da već sada mogu reći da na srce najviše utiče nagla i povećana porizvodnja hormona stresa, koja se ispoljava bolovima u grudnom košu i zatajenjem srca.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...