deluje suludo u današnje vreme

Priručnik za supruge iz 1955. godine: 5 neverovatnih saveta za bolji bračni život!

Iako nam danas ovi saveti deluju smešni, verujemo da mladim devojkama i ženama u to vreme nije bilo do smeha

Ljubav i zavođenje
Autor:
Priručnik za supruge iz 1955. godine: 5 neverovatnih saveta za bolji bračni život!
Foto: Profimedia

Pre 64 godine, tačnije 1955. godine štampan je priručnik za žene pod nazivom "Kućna ekonomija".

Ovaj priručnik, štampan na području bivše Jugoslavije, pokazuje kakav je bio položaj žena na ovim prostorima pre 64 godine i moramo priznati kako nam, u današnje doba, izgleda pomalo zastrašujuće.

Pripremajte večeru na vreme

Planirajte je ujutro ili dan ranije kako bi vašeg supruga dočekao ukusan obrok kad se vrati s posla. Tako ćete mu dati do znanja da ste mislili na njega dok je on radio, ali i da brinete za njegove potrebe. Većina muškaraca su gladni kad se vrate s posla, a priprema njegova omiljenog jela ispuniće njegovu potrebu za toplom dobrodošlicom.

Pripremite se za muža

Odmorite se 15 minuta pre njegovog dolaska kući jer ćete tako biti sveži kad on stigne. Popravite šminku, stavite traku za kosu i izgledajte sveže.

Vaš suprug je proveo puno vremena s ljudima umornim od posla.Budite vesele i zanimljive za njega. Njegov dan je bio dosadan i treba mu malo zabave, a vaša je dužnost da se pobrinete za to.

Matematičkom teorijom do partnera: Evo kako da uz pravilo 37 odsto nađete ljubav za ceo život!

foto: Profimedia / Ilustracija

Smanjite buku

Kad se vaš suprug vrati s posla, isključite sve kućne aparate i recite deci da se i oni utišaju. Budite srećni što ga vidite. Toplo mu se nasmejte i pokažite iskrenu želju da mu udovoljite.

Poslušajte ga

Iako mu možda morate reći mnogo toga, nemojte to učiniti neposredno nakon njegovog dolaska kući. Neka on prvi govori, sigurno ima važnije stvari na umu od vas.

Ne ometajte ga

Ne žalite se ako vaš muž dođe kući kasno naveče ili ako želi da ide negde bez vas. Umesto prigovaranja pokušajte razumeti pod kojim je pritiskom zbog posla. Kad je kod kuće, sigurno želi da se odmori i opusti. Ne postavljajte mu nepotrebna pitanja i ne sumnjajte u njegov integritet i njegovu sposobnost prosuđivanja. Ne zaboravite da je on gospodar kuće i kao takav će uvek provoditi svoju volju, pošteno i pravedno.

Neverovatna ljubavna priča našeg pesnika krije se iza ovih stihova: Prosta ti bila moja ljubav živa!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs