u hladnim danima žude sa dodirom

Bračni terapeut otkriva: Muškarci tokom zime imaju veću potrebu sa seksom, evo zašto!

Muškarci su tokom zime posebno raspoloženi za seks i maženje, a terapeut za bračne probleme je otkrila zašto je to tako

Ljubav i zavođenje
13:10h Autor:
Bračni terapeut otkriva: Muškarci tokom zime imaju veću potrebu sa seksom, evo zašto!
Foto: Shutterstock

Muškarci tokom zime imaju veću potrebu sa seksom, ali i generalno za nežnošću, romantikom i prisnošću, pokazala je jedna andketa.

Anketu je sprovela jedna aplikacija za online dating na uzorku od hiljadu muškaraca, a svaki peti je odgovorio da bi u zimsko doba vreme radije provodio i s partnerkom za koju 'nije toliko zagrejan, nego sam.

Inicijatori ankete su odgovor zašto je to tako potražili kod terapeuta za bračne probleme i probleme u vezama dr. Rejčel A. Susman.

"Koliko su god leti muškarci uzbuđeni oko činjenice da su slobodni, i u to vreme obično izbegavaju emotivne veze da bi mogli raditi šta i kada žele, toliko im je zimi neprihvatljiva emocionalna i seksualna praznina, uglavnom jer se, baš kao i žene, tada osećaju usamljeno", objasnila je dr. Sussman.

Ne bi priznale ni za živu glavu: Koliko puta žena pomisli na seks u toku jednog dana!

foto: Shutterstock

Ali ostalo je pitanje pojačane potrebe za seksom, s obzirom na to da su se većinom izjasnili kako im je zimi seks važniji. A razlog zašto su više napaljeni zimi je vrlo banalan, tvrdi dr. Susman.

Njeno objašnjenje je da, za razliku od letnjih meseci kada se devojke razgolićuju i pokazuju veliki deo svog tela, zima muškarcima golica maštu. Jer, kaže kako kaže nije onako kako mnogi veruju, da tipove uvek uzbuđuje što veća izloženost tela.

"Zimi je mašta muškarcima na višem nivou jer im je potrebna da bi uopšte mogli dočarati štA se krije iza svih tih slojeva odeće na ženi", kaže dr. Sussman.

Zbog toga neke žene neće znati misli li muškarac ozbiljno dok zimu provodi s njima ili mu je samo 'emotivni i seksualni paketić u hladnim danima' koji će odbaciti s prvim zracima proljećnog sunca.

"Ako izlazite na uobičajene dejtove, zabavljate se napolju solo i u društvu, a niste celu sezonu na vašem ili njegovom kauču, verovatno imate šanse da nastavite druženje i na proleće, pa i kasnije kad se i druge devojke razgolite po jakim vrućinama", kaže dr.Susman.

Nikada ne biste pogodili: Evo koliko tačno traje seks u dugim vezama!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs