Filmska diva

Najfatalnija žena zlatnog doba Holivuda: Tri ljubavi koje su obeležile život Ave Gardner! (FOTO)

Njena slika na filmskom platnu bila je potpuno drugačija od one u privatnom životu

Ljubav i zavođenje
Autor:
Najfatalnija žena zlatnog doba Holivuda: Tri ljubavi koje su obeležile život Ave Gardner! (FOTO)
Foto: Profimedia

Ava Gardner je sinonim za najplodnije zlatno doba Holivuda, jedna od najlepših žena sveta svih vremena i izuzetno talentovana glumica koja je upamćena kao jedna od 25 najboljih u 20. veku.

Rođena u siromašnoj američkoj porodici, nije mogla ni da sluti da je pred njom uspešna filmska karijera, ali sve se promenilo kada je njene fotografije slučajno zapazila filmska kompanija Metro Goldvin Majer. Fotografije je napravio suprug njene sestre Beatris i izložio ih u izlogu jednog studija na Petoj aveniji. Sledio je ubrzani put prema zvezdanom nebu. „Bosonga kontesa“, „Noć iguane“, „Mogambo“ i filmovi nastali prema književnim delima Ernesta Hemingveja „Snegovi Kilimandžara“ i „Sunce se ponovo rađa“ obezbedili su joj status filmske dive, pristup najglamuroznijim zabavama, naslovnicama najboljih časopisa, modnim dizajnerima, skupom nakitu i svemu što je mogla da poželi.

Neostvarene ljubavi i život bez dece: Sahranila celu porodicu, tugu zalivala alkoholom! (FOTO)

foto: Profimedia

Prvog dana u Holivudu upoznala budućeg supruga

Međutim, njena slika na filmskom platnu bila je potpuno drugačija od one u privatnom životu.

Još kao devojka, tokom svog prvog dana u Holivudu upoznala je filmskog glumca Mikija Runija, jednog od najvećih glumaca svih vremena koji je prvi ulogu ostvario 1927, a poslednju 2008, zbog čega je upisan u Ginisovu knjigu rekorda.

Prva dama zlatnog Holivuda: 7 modnih zakona Ave Gardner za otmen, prefinjen i zavodljiv stil! (FOTO)

foto: Profimedia

Par je ubrzo počeo da izlazi na večere, ali Ava nije bila svesna njegove popularnosti. On je pak navodno bio opčinjen njome i na kraju svakog izlaska ju je molio da se uda za njega. Ona bi svaki put odbila, baš kao što je odbijala da stupi s njim u polne odnose. On ju je ipak upoznavao s holivudskim imenima, učio je bontonu i uskoro su postali nerazdvojni. Stupili su u brak koji je potrajao samo godinu dana. Vernost nije bila prioritet u njihovoj vezi, a Ava se često osećala zapostavljenom, svesna toga da mu je samo trofej. Ipak, dogovorili su se da jedno o drugome neće u javnosti iznositi „prljavi veš“. Nakon razvoda potpuno se posvetila samo karijeri, ali ljubavni život ju je odveo u ruke još jednog muškarca koji nije znao istinski da se obaveže, glumca i džez muzičara Artija Šaua. Ava je postala njegova četvrta od ukupno osam supruga. Brak je potrajao svega godinu dana, a baš kao i njegove prethodne supruge, nakon razvoda ga je i Ava opisala kao emocionalnog zlostavljača koji se uvek smatrao superiornijim od nje. Naime, kako je Ava odrastala na farmi, nije završila prestižne škole. To je Šauu izuzetno smetalo pa joj je često spremao liste knjiga koje obavezno mora da pročita, nabijao joj na nos izostanak diplome i često je ponižavao u javnosti.

Zavela ga je najlepša žena Holivuda: Izgubio sam glavu! (FOTO)

foto: Profimedia

Ljubav života pronašla u Sinatri

Nakon propalog braka sudbina ju je opet spojila s Frenkom Sinatrom, kojeg je upoznala nekoliko godina ranije. Upravo je on bio njena najveća i nikada prežaljena ljubav. Iako su se upoznali kada su oboje još bili u braku, Sinatra je navodno rekao da će je jednom oženiti. Bio je na glasu kao veliki ženskaroš koji je suprugu prevario nebrojeno puta, ali nikada nije ni pomišljao na to da napusti svoju porodicu. Sve do susreta s Avom. Magija među njima bila je gotovo opipljiva pa su svega nekoliko meseci nakon Sinatrinog razvoda, u vreme kada je i Ava bila razvedena, stupili pred oltar. Baš svaki dan braka dobijala je telegram u kom joj je govorio koliko je voli.

Bog im dao lepotu, hrabrost i harizmu: Ovako izgledaju najlepše žene svih vremena! (FOTO)

foto: Profimedia

Iako se na početku sve činilo kao u najlepšoj bajci, problemi nisu izostali. U brojnim intervjuima njihovih porodičnih prijatelja može se pročitati da su bili zavisni jedno od drug i da su istovremeno previše slični da bi brak mogao da opstane. Naime, ni jedno u braku nije bilo verno, a ono što je navodno presudilo bila su dva Avina pobačaja, kao i činjenica da je s godinama ona postala veća zvezda. Navodno ga je neko vreme i izdržavala, s čime se on teško mirio. Iako je nakon razvoda imala brojne druge veze, poput onih s Ernestom Hemingvejem i Hauardom Hjuzom i drugima, Frenk je zauvek ostao deo njenog života. Za svaki rođendan Ava bi primila buket cveća i tako 33 godine zaredom, sve do smrti od teške upale pluća. Sinatra je plaćao i njene bolničke račune jer je pre smrti ostala bez gotovo čitavog bogatstva. Prema rečima Frenkove ćerke, nakon saznanja za Avinu smrt, Frenk je vrištao na sav glas i pao u stanje šoka od čega se nikada nije potpuno oporavio.

Rasturila mu brak, pa ga varala s kim je stigla: Nestvarno lepa žena uzdrmala ceo Holivud!

foto: Profimedia

Uprkos izuzetnoj lepoti i talentu, Avu su privatni problemi nagnali u okrilje alkohola. Ipak, pamtimo je ne po tome nego po jednim od najboljih uloga ikada ostvarenima u Holivudu, profesionalnom ponašanju na filmskim setovima i sposobnosti da se zauzme za sebe kada je to bilo potrebno. Jer, kako je i sama govorila, bolje biti sam nego u lošem braku.

Najfatalnija lepotica na svetu: Zbog nje su muškarci pokušavali da se ubiju! (FOTO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs