Obratite pažnju

Čim stavite verenički prsten na ruku, ovih 7 stvari postaje prioritet: Dobro razmislite!

Još jedna velika životna odluka o kojoj bi trebalo razmišljati je i mesto stanovanja
Ljubav i zavođenje
20:14h Autor:
Čim stavite verenički prsten na ruku, ovih 7 stvari postaje prioritet: Dobro razmislite!
Foto: Shutterstock

Veridba je jedan divan i uzbudljiv trenutak u kojem treba apsolutno uživati. Međutim, verenici istovremeno mogu da budu pod velikum stresom jer je vreme da počnu da prave planove za budućnost i ostatak zajedničkog života, a ne znaju odakle da krenu. Kako bi se to izbeglo, otkrivamo vam sedam stvari o kojima treba početi razmišljati odmah nakon veridbe.

1. …mišljenjima koja su važna vama i vašem vereniku.

Onog trenutka kada se verili puno ljudi u vašim životima imaće određena mišljenja i sopstvene predloge o venčanju. Zato odmah odlučite čija su vam mišljenja važna i čije savete želite da poslušate, jer što više odugovlačite i slušate previše osoba, bićete pod većim, nepotrebnim, stresom.

2. …okvirnom iznosu budžeta za venčanje.

Ne morate odmah nakon veridbe sesti i precizno odrediti koliko novca ćete odvojiti za ovaj važan dan. Ali, morate se složiti barem oko okvirne brojke. Bilo bi dobro da tada i razgovarate s roditeljima, i da ih pitate da li vam mogu financijski pomoći. Takođe, pripremite odmah i rokovnik za planiranje jer ćete razmišljati o velikom broju detalja, pa bi onda bilo najbolje da ih sve zapišete. Koliko košta prosečna srpska svadba, pročitajte OVDE.

3. …tačnom datumu venčanja koji želite.

Što se pre odlučite za datum venčanja, to će vam biti lakše. Onda ćete moći da ostatak planiranja prilagodite tome i jednostavnije ćete donositi odluke o svemu što želite na svom venčanju. Uzmite u obzir i da sezona venčanja traje od juna do septembra, što znači da će tada većina stvari biti puno skuplja, a neke lokacije rezervisane. Ali, od sredine oktobra do maja veće su šanse da ćete potrošiti manje novca i da ćete imati više opcija prilikom biranja lokacije i ostalih detalja.

Ruska svadba najskuplja u 2017: Milijarder oženio Kseniju, darivao je preskupim poklonom! (FOTO)

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

4. …onome što će vam biti najbitnije na dan venčanja.

Pre nego što započnete sa zvaničnim planiranjem, dogovorite se oko čega vam je najviše stalo. Odnosno, hoće li vaš prioritet biti kvalitetna hrana, atmosfera tokom slavlja ili venčanica. Nema ispravnog ili pogrešnog prioriteta, samo je bitno da se vaš verenik i vi u potpunosti slažete oko toga šta će vam biti najbitnije na dan venčanja.

5. …okvirnom broju gostiju koje želite pozvati.

Važno je da od početka znate okviran broj zvanica. Tačnije, želite li veliko venčanje ili intimno slavlje s najbližima. To će vam olakšati početak samog planiranja, jer prema broju gostiju tražićete lokaciju.

6. …o vrsti lokacije koju želite.

Ne možete početi da tražite lokacije dok ne odlučite kakvu vrstu lokacije želite. Ipak, prvi korak prilikom planiranja svakog venčanja jeste pronalazak idealne lokacije. Postoji puno opcija, ali svakako je dobro da znate na koje lokacije ne želite da trošite vreme u razgledanju, jer ih sigurno neće odabrati za dan venčanja.

7. …o trajnom mestu stanovanja.

Još jedna velika životna odluka o kojoj bi trebalo razmišljati je i mesto stanovanja. Ili pak o zajedničkom životu ako pre veridbe niste živeli zajedno. Mladi parovi često nemaju u potpunosti rešeno mesto stanovanja, pa bi bilo dobro da o tome takođe odlučite pre nego što počnete zvanično planirati venčanje.

Samo sebi uništavate psihu: Za ove stvari se ne pravdajte, nikad i nikom!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs