Probajte

Iznenadiće vas koliko je lako: Dve čarobne reči koje sprečavaju svađu!

Sigurno vam ste već imali doživeli ovo, ali niste ni bili svesni da je to sprečilo sukob i stišalo strasti
Ljubav i zavođenje
14:26h Autor:
Iznenadiće vas koliko je lako: Dve čarobne reči koje sprečavaju svađu!
Foto: Shutterstock

Psihološka istraživanja pokazala su da se ljudi nose sa potencijalnim sukobom na tri načina: kroz izbegavanje problema, "predajom" pobede ili eksplozivnom svađom.

Ako spadate u poslednju grupu, ne očajavajte! Isprobajte ovu jednostavnu vežbu i upotrebite reči koje će ohladiti i najvatreniju raspravu!

Naime, studije su potvrdile da reči "Joj" i "Ups" imaju moć da suzbiju sukob, spreče svađu i prepiranje među partnerima.

Tri stvari su ključne - Da li znate kako pravilno da se izvinite?

"Joj je moćan verbalni alat, koji učinkovito smiruje povredu nečijih osećanja i automatski predstavlja izvinjenje", smatraju stručnjaci.

Kada se eksplozivnim ljudima nesvesno uputi uvredljiva primedba, američki psiholozi savetuju da isti na to kažu joj umesto salve neprijatnih fraza koje bi mogla dodatno da pogoršaju neprijatan razgovor. To je moćna reč i snažan verbalni mehanizam, koji će trenutno osvestiti onog koji vređa i tako ugasiti potencijalni verbalni sukob.

Ako ste ipak brzopleto izrekli rečenicu koja je povredila nečija osećanja, a želite to da popravite, posegnite za rečju ups, a potom i izvinjenjem i tako sprečite mogući sukob.

10 žena otkrilo najluđe razloge za bračne svađe - Urnebesno!

Ova psihološka vežba je posebno koristan alat za sprečavanje svađa u ljubavnim vezama između partnera koji različito reaguju na uvredljive primedbe i nesvesne provokacije, a ove dve reči se od strane američkih bračnih terapeuta sve češće "prepisuju" kao jedan od psiholoških lekova za česte svađe.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs