Obratite pažnju

AKO IMATE OVAKVOG MUŽA, VI STE SREĆNA ŽENA: 5 znakova koji otkrivaju da li je on dobar suprug i otac!

Postoje znaci po kojima se može razumeti da je čovek zaista jak duhom i da je u stanju da usreći svoju porodicu. U ovom članku, psiholog Aleksandra Strogonova će dati 5 znakova koji ukazuju na pravog muškarca

Ljubav i zavođenje
13:31h Autor:
AKO IMATE OVAKVOG MUŽA, VI STE SREĆNA ŽENA: 5 znakova koji otkrivaju da li je on dobar suprug i otac!
Foto: Shutterstock

Mnoge žene se pitaju ko je pravi muškarac? Gde ga tražiti? I da budem iskrena, za svakog od nas pravi muškarac je drugačiji. Za neke je to onaj koji mnogo zarađuje, za nekoga ko sedi kod kuće kao dadilja za decu, za nekoga je to muškarac koji se ponaša grubo i despotski i td.

5 znakova pravog muškarca

  1. On je sam sebi dovoljan
  2. On prihvata sebe onakvim kakav jeste.
  3. On je nezavisan
  4. Ne poredi se ni sa kim
  5. On sebe ceni

Ali da li je tačno da su to pravi muškarci i po kojim parametrima se može razumeti ko je pravi, a ko nije? Zaista, vrlo često za žene, ovi obrasci su samo plod njihovih fantazija, zasnovanih na iskustvu koje se proteže od detinjstva. Žena ima tendenciju da "okači" projekciju zvanu "moj pravi muškarac" na svakoga koga sretne.

Da bi muškarac bio pravi, on mora da bude vaspitavan pravilno još od detinjstva.

Pravi muškarac je podjednako i ostvaren čovek. Pod uslovom da je srećan u celoj ovoj realizaciji, pogotovo ako to čini zbog unutrašnjih potreba, a ne radi dokaza nekome.

Čovek se ostvaruje u poslu koji mu donosi zadovoljstvo i blagostanje, u porodici za koju je odgovoran i voli. Muškarac, baš kao i žena, želi ljubav, a važno mu je da ona bude u njegovom životu, da prihvati sebe kao muškarca i uživa u životu.

Postoje znaci po kojima možete razumeti da je čovek zaista jak duhom i da je u stanju da usreći svoju porodicu. Dakle, daću 5 znakova kako razumeti da je ovo pravi muškarac:

1. On je samodovoljan Ne zavisi od svoje žene, majke, prijatelja itd. Zadatke koje postavlja sebi i svojoj porodici rešava sam, ne oslanjajući se na pomoć drugih ljudi.

Savet majkama dečaka: od detinjstva učite svoje sinove da je čovek sam odgovoran za svoj život i porodicu koju je stvorio. Dečak već u školskom uzrastu treba da se osloni samo na sebe. Zato olabavite povodac i dozvolite svojim sinovima da nauče da budu nezavisni.

2. On prihvata sebe onakvim kakav jeste. Ne oslanja se na tuđa mišljenja. Svoje postupke i život gradi on. Ne prihvata nepotrebne savete majke, bake, prijatelja itd.

Savet majkama dečaka: učite svoje sinove od detinjstva da se oslanjaju na svoje mišljenje. Ne upoređujte ga sa nekim, ne kritikujte, ne potcenjujte njegovo samopoštovanje. Zapamtite, ako čovek ne voli i ne prihvata sebe, onda nije u stanju da voli druge. I takođe je važno napomenuti da što je muškarac manje siguran u sebe, to više ima potraživanja prema svojoj ženi.

3. Nezavisan je. To znači da je oslobođen zavisnost od majke ili žene.

Savet za mame dečaka: Samostalnost muškarca formira se u detinjstvu. Najčešće zbog toga što su potcenjivali njegovo samopoštovanje, nisu ga podržavali u njegovim nastojanjima i, što je najvažnije, nisu mu verovali i potpuno ga kontrolisali. Izbegavajte ovo i vaš dečak će izrasti u pravog muškarca.

4. Ne poredi se ni sa kim. Razumem da je uobičajeno da čovek poredi sebe, svoje bogatstvo itd, ali ovde je reč o tome da samodovoljan, uspešan čovek pre svega poredi sebe sa sobom, koji je juče bio . To mu omogućava da se stalno razvija, menja strategiju na vreme kako u porodici tako i na poslu. To motiviše za još veći rast, što čini njega i njegovu okolinu srećnim.

Saveti majkama dečaka, isti kao u stavu 2 i 3.

5. On ceni sebe. Ovde govorim o vrednosti kada se muškarac ne ponižava i ne trči za ženom koja ga ne poštuje i odbacuje. To uništava njegovu ličnost i dovodi do gubitka samog sebe.

Savet mamama dečaka: naučite svoje sinove da se vole bez uslova, cenite ih, dajte mu veću podršku, pustite ga da iznese svoje mišljenje, odvojite ga na vreme od sebe.

U zaključku, želim da razbijem često pogrešnu ideju žena o pravom muškarcu. „Oh, kad dođe sa posla, svi se smejemo, pravimo se da smo srećni što ga vidimo. Uostalom, on je naš hranitelj, umori se. Da, i ja radim i radim dosta kućnih poslova i kuvam večeru i sve čistim i hranim, ali zar ne treba tako? Da li se slažete?"

Ne, nije istina. A ako razmišljaš na isti način, onda ti, draga moja devojko, treba da razumeš svoj odnos.

A istina je da postoje takvi „alfa mužjaci“ koji zaista žive na poziciji, ja sam gospodar, ja sam kralj, a svi članovi porodice su moji podanici. Zaista dolazi kući stalno umoran, sruši se na sofu i gleda TV. I to u većini slučajeva čini čak i ne zato što je umoran, već zato što je u svojoj porodici u liku muža – hranioca. Žena, birajući takvog čoveka, najverovatnije je čula takve fraze od svog oca: „Ja sam glava porodice, sve je na meni, rodila sam te, ti si ništa bez mene, i zahtevam tišinu kada sam kod kuće!".

Istina je da takvi "alfa mužjaci" ne znaju drugi način da se afirmišu, ovako. Moraju da pokažu poštovanje prema sebi, da stalno traže da se afirmišu kao muškarac. Živi sa pretpostavkom da su za sve nevolje krivi drugi: žena kučka, šef tiranin, prijatelji izdajnici, nerazumna deca itd.

Zaključak: samodovoljan čovek kod kuće se ponaša mirno i rado daje svoje vreme i ljubav. Rado grli svoju ženu, pruža ljubav i brigu deci i lako mu je reći: „VOLIM TE”!

(Autor: Aleksandra Stroganova)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs