ljubavna priča andre agasi i štefi graf

PROŠAO JE TEŽAK RAZVOD, A ONDA JE SREO NJU I NERAZDVOJNI SU 22 GODINE: Na venčanju su im bila samo 2 svedoka!

Štefi Graf i Andre Agasi ispisali su tenisku istoriju, a svet je brujao o njihovoj ljubavi nakon sudbonosnog susreta koji se dogodio 1999. godine

Ljubav i zavođenje
20:51h Autor:
PROŠAO JE TEŽAK RAZVOD, A ONDA JE SREO NJU I NERAZDVOJNI SU 22 GODINE: Na venčanju su im bila samo 2 svedoka!
Foto: Profimedia

Legendarna nemačka teniserka Štefi Graf (52) i američki teniser Andre Agasi (51) u braku su više od dve decenije, a iako se godinama retko pojavljuju u javnosti , ljubitelji belog sporta i javnost uopšte sećaju se vremena kada je ovaj par bio jedan od najpopularnijih sportskih parova.

Davno su završili svoje profesionalne karijere, a danas vode miran porodičan život u Samerlinu naselju u dolini Las Vegasa u Južnoj Nevadi pored svoje dvoje dece - sina Džejdena Gila (20) i ćerke Džez El (18). Komšije su im Štefina majka i brat Majkl sa svojom porodicom.

Porodica Agasi je novogodišnje praznike provela na planini, a momente uživanja u zimskoj idili pokazali su na Instagramu.

Mnogi su saglasni da neodoljivo liči na slavnu mamu.

Ljubavna priča Štefi Graf i Andre Agasija seže u daleku 1999. godinu, iako su se godinama i pre toga poznavali i često sretali. Međutim, 1999. i Rolan Garos bio je sudbonosan za ovaj par.

andre agasi i Štefi Graf
foto: Profimedia

Štefi je od 1992. do 1999. godine bila u vezi s nemačkim vozačem automobilskih trka Majklom Bartelsom, a Andre je tih godina proživeo i turbulentan brak s glumicom Bruk Šilds.

Zahtev za razvod braka od glumice Agasi je podneo 9. aprila 1999. godine, a 24. maja sreo je Štefi i počeo da je gleda sasvim drugim očima.

andre agasi i Štefi Graf
foto: Profimedia

Dve godine kasnije, 2001. godine par je izgovorio sudbonosno "da" u Agasijevom rodnom gradu Las Vegasu u intimnom okruženju, uz prisustvo samo dva svedoka, njihove majke.

"Ne znam, sećaš li se toga tata, ali kad sam imao 29 godina rekao si mi da oženim Štefi. To je bio najbolji savet koji si mi ikad dao. I zato nemoj nikad da prestaneš da mi govoriš šta da radim", rekao je jednom prilikom svom ocu, a prepričao kad je ušao u tensku Kuću slavnih.

Govorom u čast Štefi koji je održao uoči njenog ulaska u u Tenisku kuću slavnih, rasplakao je i suprugu i sve prisutne na ceremoniji.

„Reči koje su dovoljno velike i istinite da bi opisale srce i dušu ove žene koju volim, tek treba izmisliti. Pitam se šta bih uopšte mogao da kažem kako bih odao počast načinu na koji si živela svoj život i promenila tuđe živote. Pre nekoliko godina, započeo sam tradiciju na maloj ploči za pisanje koja stoji u našoj kuhinji. Na kraju svakog dana uzeo bih kredu i pokušao izraziti šta mi značiš. Ponekad samo kratka rečenica, ponekad kratka priča, ali svaki put su to bile reči koje su se prelile iz mog zahvalnog srca. Čak ni nakon svih tih godina kad sam ti svako veče pisao, nikad mi nije nedostajalo reči u kojima se održavalo svetlo koje si unela u moj život. Kako ironično da mi fale reči sada, u ovih par kratkih trenutaka kada moram opisati sve što duboko cenim kod tebe.

Agasi je u intervjuima često isticao kako on i Štefi ne forsiraju decu da se bave tenisom. Graf je na vrhuncu karijere proglašena najboljom teniserkom 20. veka, a brojni ugledni časopisi svrstavali su je među najveće sportistkinje u istoriji.

andre agasi i Štefi Graf
foto: Profimedia

Agasi je takođe ispisao tenisku istoriju.

(Stil.Kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs