Priča o iznenadnoj ljubavi

LENA JE NAŠLA SEBI MUŽA: Iako se nikad nisu venčali, ona ga je smatrala suprugom! Ali...

Moja prijateljica Lena našla je sebi muškarca. Čovek je nikad nije zvanično oženio, ali ga je ona smatrala mužem. Živeo je sa Lenom. Nije pio, čak je pola limenke piva smatrao otrovom. Lena takođe nije dozvolila da pije...

Ljubav i zavođenje
Autor:
LENA JE NAŠLA SEBI MUŽA: Iako se nikad nisu venčali, ona ga je smatrala suprugom! Ali...
Foto: Shutterstock

Moja prijateljica Lena našla je sebi muškarca. Iako se nikad nisu zvanično venčali, ona ga je smatrala mužem. On je živeo sa njom, nije pio, a čak je i pola limenke piva smatrao otrovom. Ni Lena sebi nikad nije dozvolila da pije...

Nije slavio praznike jer su po njemu "praznici za alkoholičare". Nova godina je za njega bila kao i svaki drugi dan..

Svako jutro bi išao na posao oko 7h, a vraćao se oko 19h. Lena je morala tada da bude kod kuće, da čeka muža sa spremljenom večerom. Zbog toga je dala otkaz na poslu koji je zahtevao da nekad ostane i duže. Ona to nije smela, jer je muž zahtevao da ga uvek čeka kod kuće.

Lena bi postavila beli stolnjak, a onda bi iznela večeru od četiri jela. Slatu, supu, glavno jelo (meso ili riba sa povrćem) i na kraju obavezno domaći kolač ili tortu. Naravno, uvek je bilo svežeg kompota u šerpi samo za njega.

Posle večere muž bi gledao TV, dok je Lena prala suđe. Tačno u 21:30h, muž je odlazio u toalet da se tušira. U 22h bi išao na spavanje. Samo što je Lena trebalo da ga grli tada, jer on nije mogao da zaspi bez nje. Ona bi tada legla njemu iza leđa i zagrlila ga i blago ljuljala dok on ne zaspi. Ovde ne govorimo o seksu, jer to nije bio nikakav uvod u seks. To je bila neka vrsta majčinske ljubavi prema detetu, koju je njen muž zahtevao od nje.

Kad bi njen muž počeo da hrče, Lena bi ustala i otišla u kuhinju da spremi ručak za sutra.

Sedam godina je trajala ta Lenina bolesna ljubav. Sedam godina su svi mislili da ona ima savršen brak, dok je ona znala da je svom mužu bila više dadilja nego supruga.

I jedne novogodišnje noći, kada je njen muž čvrsto zaspao, Lena je shvatila da je pripremila hranu dan ranije za tri dana unapred i da može da se odmori.

Tiho, da ne probudi muža, obukla se, otvorila ulazna vrata i sišla na ulicu.

U dvorištu su komšije šetale decu, bacali petarde, pili šampanjac, grlili se i čekali ponoć. Lena je takođe otpila gutljaj šampanjca. Zatim je otpila još jedan gutljaj.

Onda je sve krenulo, poletelo, zasijalo svetlima.

Bilo je jako zabavno.

Ujutro 1. januara, Lena se probudila u krevetu svog komšije Petra.

I još uvek živi sa Petrom.

Imaju dvoje dece.

Petar sam kuva ručak, a Lena radi na poslu, gde ponekad ostaju do kasno.

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs