Zaveden

KAKO JE KERI ZAVELA BORISA: Zbog nje bacio 25 godina braka i političku karijeru stavio na kocku! Evo kako je sve počelo!

Upućeni kažu da je Keri odavno bacila oko na Borisa. On nije imao kud

Ljubav i zavođenje
12:06h Autor:
KAKO JE KERI ZAVELA BORISA: Zbog nje bacio 25 godina braka i političku karijeru stavio na kocku! Evo kako je sve počelo!
Foto: Profimedia

Venčanje Borisa Džonsona i mlade Keri Sajmonds ušlo je u istoriju Velike Britanije, budući da je on ovime postao prvi britanski premijer u poslednjih 199 godina koji se oženio za vreme trajanja mandata. Ali, za Borisa Džonsona ovo nije prvi brak, a ni prvo dete koje je dobio s nekom ženom. Ali da krenemo redom...

Da se rodila ljubav između njega i Keri znali su tek njihovi najbliži prijatelji, ponajviše jer je u to vreme premijer još uvek bio u braku s Marinom Viler. Ona je bila njegova druga supruga i do razvoda 2018. godine, proveli su 25 godina u braku i dobili četovor dece. Upravo zbog toga čekao je savršeni trenutak da se pojavi u javnosti sa svojom novom odabranicom, koja je u to vreme već bila dobro znana ponajviše zbog svoje uloge u sedištu konzervativaca, odnosno Torijevaca, a bila je i savetnica u ministarstvu.

Ono što nije promaklo tračevima bilo je njeno divljenje Borisu Džonsonu, tada ministru spoljnih poslova, na svom Tviter profilu. Istom onom na kojem je samo 48 sati nakon venčanja brzo promenila prezime iz Sjamonds u Džonson, kako bi i tamo sve bilo službeno.

Nedugo nakon toga krenule su priče kako su njih dvoje dobri prijatelji, a zahvaljujući svom školovanju, tokom kojeg je pohađala privatne škole u Londonu, Keri je postala zastupnik konzervativaca, ali i cele kampanje "Back Boris" kojom se želelo da se 2012. Biris Džonson ponovno izabere za gradonačelnika Londona.

Nakon nekog vremena postala je i glavna osoba za komunikacije konzervativaca, ali potom je i odstupila nakon što su krenule priče o njihovoj bliskosti. Do septembra 2018. glasine o njihovom "prijateljstvu" stigle su i do Vestminsterna, a svako malo javnost je čula priče o intimnim večerama u Kovent Gardenu u društvu mlade i atraktivne plavuše.

Samo jedan pogled na par u uglu dao je jasno do znanja kako među njima ima mnogo više od dvoje poslovnih saradnika ili prijatelja koji odlučuju o važnim stvarima za državu. Uprkos svemu još su uvek uspevali da dobro zataškaju tragove svoje veze. Sve dok se Keri nije pohvalila svojim prijateljima na jednom venčanju, oduševljeno im pokazujući poruke koje joj je slao Džonson. U jednom trenutku ispred restorana se pojavio službeni automobil Borisa Džonsona, u kojem se Keri ubrzo "izgubila", a potom se on pojavio i na njenoj rođendanskoj zabavi povodom 30. rođendana.

Svi su bili svesni da ga je mlada Keri u potpunosti osvojila i okrenula mu života za 180 stepeni, a nekoliko meseci kasnije svoju ljubav više nisu mogli kriti. Keri je ponosno držala njegovu fotografiju, na kojoj se smeje, kao glavnu na svom telefonu, i u afektu mu se obraćajući nadimkom "Bozzie Bear’.

Te 2018. organizirali su i zajednički dočeka Nove godine u njenom domu u jugoistočnom delu Londona, namenjen maloj grupi prijatelja, koji nisu mogli ne primetiti kako je Boris Džonson, zbog ljubavi, vidno smršao, ali i počeo paziti na svoj izgled, počevši od svoje razbarušene frizure.

Ali, nije sve bilo tako idealno. Mnogi tvrde kako su oboje poprilično eksplozivni, stoga nikoga nije začudilo kada su komšije pozvale policiju 2019. godine, nakon što su čuli vrištanje i lupanje u njihovom domu, gde su već živeli zajedno.

Nakon previše popijenog vina, Boris i Keri su započeli svađu, tokom koje je Džonson odbio da napusti njihov stan, a onda je krenulo i uništavanje stana. No, ništa od toga nije narušilo njihovu vezu. Sve je nakon toga samo otišlo korak dalje, budući da su počeli razgovarati o venčanju.

Da je njihova veza ozbiljna potvrdio je i trenutak kada je Keri tokom službene posete Balmoralu upoznala kraljicu Elizabetu II, a bilo je to ujedno i prvi puta u istoriji da je na tradicionalni događaj britanski premijer došao s nevenčanom partnerkom.

Upravo je ona bila i njegova najveća podrška tokom njegove kampanje za britanskog premijera, učeći i sama kako se treba ponašati prva dama, što je ubrzo savladala, ne zamarajući se etiketama ljubavnice koje su joj i dalje lepili.

U martu iduće godine par je imao dvostruki razlog za slavlje - ne samo da su se verili, već su objavili i srećnu vest da čekaju svoje prvo dete. Nagađa se kako je Džonson svoju devojku zaprosio tokom njihovog božićnog odmora na egzotičnom ostrvu Sveti Vincent i Grenadini.

Keri je tada objavila na svom privatnom Instagram profilu fotografiju na kojoj ju premijer ljubi u obraz i uz to napisala: "Inače ovakve stvari nemam običaj objavljivati, ali želela sam da moji prijatelji to saznaju od mene… Mnogi od vas znate, ali oni koji nisu upućeni, verili smo se krajem prošle godine, a početkom leta dobićemo i dete."

Boris Džonson, Keri Sajmonds
foto: Profimedia

Par je venčao otac Daniel Hampries, koji je prošle godine krstio i njihovog jednogodišnjeg sina Vilfreda, a ko se našao među 30 odabranih zvanica, još uvek nije službeno potvrđeno. Crkva je ispražnjena u subotu oko 13:30 sati, a osoblje je posetioce obavestilo o naglom zatvaranju crkve. Mlada, koja je odlučila da ne nosi veo, izašla je iz limuzine oko 30 minuta kasnije u dugoj, beloj haljini. Zvanice su za The Sun otkrili kako Džonson 'nije mogao skinuti pogled s mlade'.

Za britanskog premijera ovo je zapravo treća sreća, odnosno, treći brak. Prvi put se venčao 1987. godine u dobi od 23 godine s Alegrom Oven koju je upoznao još kao student na Oksfordu. Njihov brak je poništen 1993. godine nakon što se ispostavilo da je Džonson u vezi s prijateljicom iz detinjstva Marinom Viler.

Upravo se s Marinom venčao 1993. godine, a razveo 2018. Imaju dve čerke , Laru (26) i Kesi (22) te dva sina, Milu Artura (24) i Teodora Apola (20). Premijer ima i peto dete, Stefani Makintur, s umetničkom savetnicom Helen Makintur.

Inače, pre venčanja Keri i Boris Džonson punili su novinske stupce i zbog renoviranja stana u londonskom Danun Stritu, koja traje već 14 meseci, a na koje su potrošili hiljade funti, što on sebi nikako ne može priuštiti. No, za ljubav voljene žene spreman je pretrpeti i osudu javnosti.

Boris Džonson, Keri Sajmonds
foto: Profimedia
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs