Kakav zavodnik

JAVILA SE JOŠ JEDNA LJUBAVNICA BORISA DŽONSONA: Sastajali smo se 4 godine, davao mi je novac...

Afera se ne stišava: Dženifer Arkuri ima i poruke kao dokaz

Šuška se
Autor:
JAVILA SE JOŠ JEDNA LJUBAVNICA BORISA DŽONSONA: Sastajali smo se 4 godine, davao mi je novac...
Foto: Profimedia

Britanski premijer navodno je aferu s Dženifer Arkuri započeo 2012. godine, a ona je trajala do 2016. Ljubavnica je pratila Borisa Džonsona i na službena putovanja, a navodno je primila i hiljade funti javnog novca.

Dženifer Arkuri je za britanski tabloid priznala da je bila u četverogodišnjoj vezi s Borisom Džonsonom, koja je trajala dok je on bio gradonačelnik Londona. Opisala je i detalje njihove afere. 35-godišnja preduzetnica koja živi u SAD-u za Sunday Mirror otkrila je da je s Džonsonom imala aferu od 2012. do 2016. godine. On je u to vreme bio u braku. Rekla je da su se upoznali na jednom događaju na kojem je on govorio 2011. godine. U to vreme ona je bila student. Zatim su se ponovno sreli iduće godine kada se ona dobrovoljno prijavila za njegovu kampanju na izborima.

Par se redovno sastajao u njenom londonskom stanu, a kaže i da su razmenjivali seksualne poruke, ponekad i tokom njegovih službenih dužnosti. U mobilnom telefonu je imala njegov broj sačuvan pod imenom Aleks Veliki, kaže, jer je njegovo pravo ime Aleksandar.

"Bili smo u intimnoj vezi četiri godine. Volela sam ga i to s dobrim razlogom. Ali čovek kojeg sam volela više ne postoji", rekla je za Sunday Mirror.

Arcuri tvrdi da su prvi put spavali zajedno nešto pre ceremonije otvaranja Paraolimpijade 2012. godine, gde se on morao sastati sa suprugom Marinom i princezom Anom.

Pojedinosti o "bliskom prijateljstvu" između Arkurijeve i Džonsona prvi su put objavljeni 2019. godine kada je otkriveno da je Arcuri pratila Džonsona u tri trgovačke misije finansirane od strane poreznih obveznika. Arcuri nije potvrdila da se afera dogodila sve do oktobra prošle godine kada je rekla da "neće razgovarati o tome".

Arcuri, koja je osnovala tehnološku kompaniju Innotech, dobila je i više poticaja od javnih organa, u ukupnom iznosu višem od 100.000 funti, uključujući i jedan podsticaj od agencije koju je osnovao Džonson.

Kad su te informacije procurile u javnost, Džonson je, smatra ona, odbio stati u njenu zaštitu.

"Poneo se kukavički. Veliki vođa je harizmatičan i hrabar. Nijednu od ovih reči ne bih koristila da opišem Borisa Džonsona", kaže danas.

Ljubavnom aferom s tadašnjih gradonačelnikomk Londona navodno se prilično okoristila.

Pokrenuta i istraga

Nezavisna kancelarija za policijsko vladanje (IOPC) je pokrenuo istragu nakon novinskih naptekstova da Džonson, u vreme dok je bio gradonačelnik Londona, nije izvestio o svojim vezama s Dženifer Arcuri, koja je primila hiljade funti javnog novca i učestvovala na službenim putovanjima.

Džonson je odbacio te optužbe i istakao da je sve učinjeno po pravilima i da nema sukoba interesa.

Direktor IOPC-ja Majkl Lokvud rekao je kako nema dokaza da je Džonson utisao na isplate Arcuri ili na njeno učestvovanje na poslovnim putovanjima. Ali Lokvud je kazao i kako "postoje dokazi koji sugerišu da su službenici koji su donosili odluke o sponzorisanju i učestvovanju na misijama verovali kako Džonson i Arcuri imaju bliski odnos te da je to uticalo na njihovu odluku".

IOPC se bavio Džonsonom jer je on kao gradonačelnik od 2008. do 2016. bio i glavni u gradskoj kancelariji za policiju i kriminal.

Džonsonov predstavnik je rekao da je "ta politički motivisana žalba odbačena", dodavši da je to bio gubitak vremena za policiju.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs