obavezno pročitajte

3 PROBLEMA SA SPAVANJEM KOJI MUČI SKORO SVAKI PAR: Samo ovako ćete imati miran san!

Spavanje u istom krevetu sa partnerom pruža nam osećaj sigurnosti, bliskosti i zadovoljstva.

Ljubav i zavođenje
21:48h Autor:
3 PROBLEMA SA SPAVANJEM KOJI MUČI SKORO SVAKI PAR: Samo ovako ćete imati miran san!
Foto: Shutterstock

Kod nekih parova, međutim, ovi benefiti ne dolaze do izražaja jer partneri u ovim vezama jednostavno ne mogu da kvalitetno spavaju kad su jedan pored drugog.

Sledeća tri problema sa spavanjem su najčešći izvor njihove frustracije. Ostanite sa nama u nastavku ako želite da saznate načine za njihovo rešavanje.

Hrkanje

Teško je zaspati ako partner pored vas hrče. Naš savet je da mu preporučite da ne spava na leđima jer je naučno dokazano da se najviše hrče u ovom položaju. Postoje saznanja i da se hrkanje najčešće javlja kod gojaznih i osoba koje dosta puše i piju, pa ne bi bilo loše da mu napomenete da razmisli o dijeti i ostavljanju cigareta i alkohola. Ako ništa od ovoga ne urodi plodom, ostaje vam mogućnost korišćenja čepova za uši.

„Borba“ za prekrivač

Hoteli i apartmani često nude samo jedno veliko ćebe za bračni krevet. Neki parovi takođe praktikuju ovo jer vole da zaspe jednom drugom u naručju. Za neke je, međutim, jedan prekrivač veoma loše rešenje jer se najčešće dešava da ga tokom noći jedan od partnera nesvesno povlači na svoju stranu, zbog čega se drugi ponekad budi praktično otkriven. Rešenje ovog problema se nameće samo, a to je, naravno, dva prekrivača.

Različite preferencije u vezi sa temperaturom u sobi

Neki ljudi vole da se utopljuju kada legnu, dok drugi od prevelike vrućine ne mogu da zaspe. Kao i u prethodnom slučaju, odvojeni prekrivači omogućavaju partnerima da sami odluče da li će se pokrivati jorganom, ćebetom ili letnjim prekrivačem. U slučaju da ipak dele isto ćebe, oni mogu da izaberu da spavaju u pidžami, ili bez nje, u zavisnosti od toga da li im je noću hladno ili toplo.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs