SAZNAJTE

JASNI ZNACI DA NE ŽELI DA BUDE SA VAMA: Izgovori koje vam nude kad jednostavno ne žele vezu!

Najteži deo kod upoznavanja i uspostavljanja komunikacije jeste prepoznavanje nečijih namera.

Ljubav i zavođenje
Autor:
JASNI ZNACI DA NE ŽELI DA BUDE SA VAMA: Izgovori koje vam nude kad jednostavno ne žele vezu!
Foto: Shutterstock

Poneti sopstvenim osećanjima i očekivanjima, možete pogrešno tumačiti ono što druga osoba signalizira, ili svesno ignorisati ono što vam jasno govori, zato što su vam draže sopstvene nade i iluzije. Kada neko ne želi vezu, ili je ne želi sa vama, on vam to stavlja do znanja, uglavnom držeći (emotivnu) distancu i nudeći različite razloge i izgovore. Ovo su najčešći.

Nije pravo vreme

Ovo je verovatno iskrena poruka, koja govori o tome da se ne uklapate u njegovu “vremensku liniju”. Možda je nedavno izašao iz neke veze koja ga je povredila i razočarala, možda je odlučio da se neće emotivno uplitati dok najpre ne sredi neke stvari u životu, možda je otvoren za avanturu, ali ne i za vezu i želi da vam to stavi do znanja, pokušava da bude pošten i da vam nagovesti svoju situaciju, bez detaljisanja i poveravanja. Ako to shvatite kao izazov, ako vas ponese njegova nedostupnost i “misterioznost”, uplešćete se u svoju sopstvenu priču i svakako ćete završiti povređeni i razočarani. Možete ga pitati kada očekuje da će to vreme doći i da li će tada hteti da pokuša sa vama, da vidite kakav ćete odgovor dobiti. Možete čekati, ali čekaćete dugo. Na kraju, život se ne odvija ni po kakvom planu, a osećanja ne poštuju red – da mu se stvarno sviđate, smatrao bi da je došlo pravo vreme.

Ne želim da izgubim ono što imamo

Ako već imate neki odnos, promena, podizanje odnosa na viši nivo, može izazvati strah da će se sve pokvariti. Muškarci uglavnom ovim govore da su zadovoljni nivoom na kome se odnos nalazi – možda je to prijateljstvo (sa povlasticama, ili bez njih) ili veza u kojoj se viđate samo vikendom i zapravo svako vodi svoj život – i njima to sasvim odgovara. Ne žele da počnete intenzivnije da se viđate, ili da obznanite svoju vezu, ili da počnete zajednički život. Vi niste zadovoljni onim što imate i želite nešto više, ali muškarac koji je zadovoljan i ne želi ništa da menja, pokušava da postavi granicu nudeći vam kao razlog to da ne želi da izgubite to što imate. On ne strahuje da time gubi sve što biste mogli da imate, jer to i ne želi.

Trenutno ne želim ozbiljnu vezu

I to je verovatno dovoljno istinito, mada bi cela rečenica bila tačnija kad bi glasila “ne želim ozbiljnu vezu sa tobom”. Znate, kada raskinete sa muškarcem koji nije bio spreman za ozbiljnu vezu, često se dešava da posle nekoliko meseci saznate da se – ženi. Sreo je neku kojoj nije postavljao ograničenja i nudio izgovore, desilo se nešto što je prosto pregazilo njegove pokušaje da stvari drži pod kontrolom. Vi možete zanemariti njegov stav o ozbiljnoj vezi i fokusirati se na ono “trenutno” i držati se uverenja da će trenutak proči i da će doći vaših pet minuta. Ali na kraju ćete se iscrpsti i moraćete da prihvatite da on sa vama želi neobaveznu vezu, iz koje može da iskorači bez griže savesti (jer vas je upozorio) i da tu nema budućnosti.

Suviše sam zauzet

To je glup izgovor. Svi smo suviše zauzeti. Da li vi po ceo dan maštate o ljubavi i čekate da stigne poruka, ili zazvoni telefon? Dobro, možda to i radite, ali samo u onim trenucima kad ne radite nešto drugo. Kada ste usredsređeni na posao, morate se spustiti sa oblaka i svu svoju pažnju posvetiti onome što radite. Svi su zauzeti, ali svako nalazi vreme i prostor za ljude do kojih mu je stalo, za sadržaje koji ga opuštaju, angažuju, inspirišu – ovaj izgovor odmah možete protumačiti kao jasnu poruku da on nema vremena za vas, jer ne želi da odvoji to vreme, nije mu stalo.

Ne želim da te povredim

Sigurno ne želi, ali čim to izgovara, baš to će i uraditi – suviše je ljubazan da bi vas odbacio grubo, dovoljno mu se sviđate da bi sa vama uživao onako i onoliko koliko on hoće, a nedovoljno da vam pokloni svoje srce. Zgodno mu je da ima nekog, ali ne želi da se oseća kao da iskorišćava vaša osećanja i vaše poverenje i uopšte, kad muškarac to kaže, znači da ne želi da ispadne gad, ali je potpuno spreman da to bude. On ne želi da vas povredi, ali ako ne bude imao kud, ako se budete nadali i držali njega, iako vas je upozorio, povrediće vas.

Ne lažite sebe, sve je jasno kao dan.

(Stil.kurir.rs/Wannabemagazin)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs