Verovali ili ne

Na istoku se veruje da ovo mužu nikad ne smete oprostiti: To je put do pakla!

Od detinjstva slušamo od roditelja da nema ništa gore na svetu od izdaje, a onda opet da je najplemenitije naučiti kako oprostiti

Ljubav i zavođenje
12:07h Autor:
Na istoku se veruje da ovo mužu nikad ne smete oprostiti: To je put do pakla!
Foto: Shutterstock

Jedna moja drugarica se setila priče na tu temu. Naime: supruga je muževljevim novcem kupila telefon, a pritom se nije konsultovala o troškovima. Rezultat toga je bila svađa i potpuni prestanak komunikacije među supružnicima. Gde je tu oproštaj?

Druga prijateljica mi je ispričala priču iz svoje porodice: Otac je kupio stan i prepisao ga je na ime svoje majke, kako u slučaju ravoda, ništa ne bi pripalo njegovog ženi.

Pitanje je, zašto onda on živi sa njom, ako joj ne veruje? Zašto je normalno da slavne zvezde imaju predbračne ugovore? Izgleda da je ljubav dobra jedino ako postoji čist račun ili "čist račun, duga ljubav"?!

Ispostavilo se da je lakše oprostiti nego verovati nekome. Čovek se neprestano menja i svako treba da živi sa širom otvorenim očima, da pažljivo gleda i osluškuje partnera. Ne zbog nepoverenje, već zato što je ispravno osećati dušu, misli i srce onog s kim živite.

Neprijatni incidenti dešavaju se u onim porodicama u kojima su se ljudi udaljili jedni od drugih. Lako je reći: "Oprosti mu!" Ali kako, ako vam je knedla u glrlu i suze u očima?

Lako je reći: "Nemoj nikad da mu oprostiš!" Ali kako, ako deca nemaju gde drugo da žive? Izgleda da je opraštanje privilegija jakih, izdržljivih, hrabrih ljudi. Oproste i odmah im je duša svetla i čista.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs