Saznajte

Top 10 nerealnih očekivanja u braku: Ako ovog niste svesni, razvod će se desiti kad - tad!

Po definiciji brak je spajanje dve osobe sa različitom prošlošću, životnim stilom i očekivanjima. Tada može doći do sukoba, nerazumevanja, nepoverenja

Ljubav i zavođenje
12:08h Autor:
Top 10 nerealnih očekivanja u braku: Ako ovog niste svesni, razvod će se desiti kad - tad!
Foto: Shutterstock

Nerealna očekivanja od braka jedan su od glavnih razloga za razvod i nezadovoljstvo supružnika:

1. Supružnik će vas spasiti od dosade

Očekujete da će s njim uvek biti zabavno i zanimljivo. To jednostavno nije moguće. Doći će trenuci kada će vam biti lepo, ali život nije žurka i sasvim je normalno da u braku dođe i do dosadnih perioda.

2. Očekujete da vas supružnik uvek čini srećnom.

Ponovo grešite. On nije došao na ovaj svet da bude vaš pajac. On ima svoj pogled na život, svoje obaveze.

3. On će se promeniti nakon što se venčate.

Potpis kod matičara ne menja osobu. Dobivši status muža, on se neće odreći svojih navika. Ako je pre venčanja voleo da popije, da provede sate pred kompjuterom igrajući igrice, onda ne očejujte da će se toga odreći u braku.

4. Razumeće vas bez reči.

To se neće desiti. Moraćete da mu kažete šta osećate i šta želite.

5. Uvek će vas držati za ruku, gledati u oči i pričati o ljubavi.

6. Uvek ćete se slagati, nikad neće doći do svađe.

U stvari, on može imati svoje mišljenje o mnogo čemu, koje će se opet razlikovati od vašeg mišljenja. Raspravljanje o tome je gubitak vremena. Naučite da pravite kompromise.

7. Da nećete imati nesuglasice i svađe.

Neslaganja će biti. I biće optužbi zbog nerazumevalja i odbacivanja. A onda će emocije da polude, iz vedra neba dolaziće do svađe. Glavna stvar je da ne odlažete razmirice, što pre isterate na čistac sve, pre ćete se pomiriti. 8. Da se vaš ivot neće promeniti, i vi ćete živeti onako kako ste živeli pre braka. Da biste postali supruga, takođe se morate odreći mnogih stvari. Biće novih odgovornosti, novih vrednosti. Kada se vaš status promeni, nekih navika ćete se morati odreći. 9. Muž će svoju porodicu staviti na drugo mesto, odmah posle vas.

To se neće desiti. On voli svoju majku i oca isto kao što vi volite svoje roditelje. Sasvim je nerealno da to očekujete od njega.

10. Ne očekujte da će vam on nadomestiti ljubav koju nikad niste dobili od oca ili majke.

Ako niste dobili ljubav roditelja u ranom detinjstvu, ne očekujte to od muža. Ne pretvarajte se u energetskog vampira koji traži i zahteva ljubav.

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs