Bez dlake na jeziku

Psiholog savetuje žene: Evo šta da radiš kada muž ne želi seks, a svekrva ti pije krv!

Mihail Labkovski je poznat po svom direktnom načinu izražavanja. Zbog toga su mnoga mišljenja o njemu podeljena: neki ga vole, a drugi ga ne podnose

Lifestyle
14:04h Autor:
Psiholog savetuje žene: Evo šta da radiš kada muž ne želi seks, a svekrva ti pije krv!
Foto: Youtube printscreen / Michael Labkovsky

Čitaoci časopisa "Star Hit" postavili su pitanje, a ruski psihologMihail Labkovski im je odgovarao i savetovao ih kako da se izbore sa svakodnevnim problemima:

Problem: Muž je izgubio interesovanje za seks

Rešenje: Jedan od razloga zašto muž ne želi seksualni odnos sa tobom je zato što te ne voli! U savršenom svetu, ljudi u braku se razvijaju zajedno: zajedno stiču iskustva koja ih povezuju, razgovaraju o tome, putuju zajedno, gledaju filmove i td.

U realnom životu je to sve mnogo komplikovanije. Neko se venčao iz pogrešnih razloga, neko je samo želeo da se "venča već jednom", neko je "ušao u brak" zato što su se poženili i poudali svi iz okruženja... Neko je imao problem i u vezi, ali se nadao da će brak to rešiti... Često se dešava da se par i venča, a da seksualni život ne funkcioniše baš najbolje. Venčani list neće rešiti problem u krevetu.

Rešenje ovog problema je da sa mužem odeš kod seksologa, psihologa... Ako on ne želi, moj savet je - ostavi muža!

Problem: Muž je preterano ljubomoran

Rešenje: Ako je muž bezrazložno ljubomoran to svedoči o njegovoj nesigurnosti. On nema samopoštovanje. Verovatno je kao mali proveo sate upoređujući se sa drugim osobama. Neke povrede razgovor ne leči. Recimo ako je muž mnogo ljubomoran, on mora da ide kod psihologa.. Ako odbije specijalistu, ostavi ga.

"Ali sve ostalo mi odgovara!", reći ćeš.

E pa onda - trpi! Moj savet svima je da pre braka uzmu dva lista papira i da na jedan naprave spisak zašto bi trebalo da se venča sa tom i tom osobom, a na drugom papiru zašto ne bi trebalo da se venča sa tom i tom osobom.

Na osnovu "Za" i "Protiv" spiska, vi osnivate porodicu sa tom osobom. Ako ste odlučili da uđete u brak sa tom osobom, nema više "Ali". Morate da ga prihvatite takvim kakav jeste bez žaljenja, kajanja i td.

A ta osoba koja je ljubomoran mora prvo da nauči da voli sebe i to bezuslovno, pa više neće primećivati nešto čega nema.

Problem: Strah me starosti i da će me muž napustiti

Rešenje: Ako imaš 40 godina, a hodaš okolo u krpicama kao da ti je 19 godina, svi će uvideti tvoj strah! Strah da će te muž napustiti zbog mlađe žene!

Reci sebi: šta bude - biće! Ti tu ništa ne možeš!

Ako ideš okolo i svima pričaš kako si se izborala, ili kako imaš krive noge: svi će to primetiti! Ako ti prihvatiš sebe takvom kakva jesi - i drugi će te prihvatiti.

Voli sebe zbog toga što jesi. Kako? Okreni se životu a ne odrazu u ogledalu. Živi svaki dan! Ne broji sede, ne peglaj bore, ne sakrivaj kilograme i godine! Prihvati sebe.

I upamti: muž će voleti sigurnu i samosvesnu ženu više od one koja stalno, kao kuče ide za njim i smara ga pitanjima: Da li me voliš?

Problem: Svekrva mi uništava život

Rešenje: Nikad, ali nikad nemoj da ugađaš ili popuštaš svekrvi. Mnoge žene pokušavaju da se dopadnu svekrvi jer se boje da im brak neće uspeti ako nisu u dobrim odnosima sa muževljevom mamom.

Tada se dovedu u stuaciju u kojoj su one lovina, a svekrva lovac.

Moj savet je da se ponašate normalno, da se ne dodvoravate nikome, pa ni svekrvi.

Vaša svekrva mora da zna da ste vi odrasla osoba, da vas je njen sin izabrao za suprugu i ona mora to da poštuje. Verovatno će biti nekih svađa ako vi ne budete radili ono što ona misli da biste morali...

Ako se vaša svekrva meša u vaš život: pa, ženo valjda imaš jezik! Objasni joj da ne voliš takvo ponašanje, i da to nećeš tolerisati.

Reci joj: "Ako ne voliš kako kuvam ili čistim iza tvog sina, reci to svom sinu a ne meni!"

Stil.kurir.rs

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs