Samostalna

Nikad se ne pravdaj muškarcu zbog ove 3 stvari!

Postoje tri vrlo važne stvari o kojima žena ne može da razgovara sa svojim muškarcem, često se izvinjava ili pravda zbog toga

Ljubav i zavođenje
Autor:
Nikad se ne pravdaj muškarcu zbog ove 3 stvari!
Foto: Shutterstock

Izgleda da se žene često izvinjavaju zbog ovoga, iako nema ništa zbog čega bi bilo vredno da se pravdavaš, osećaš nelagodno, a još manje da se izvinjavaš!

O čemu se radi?

1. O tome šta i kako misliš, osećaš, voliš ili živiš

Shvatiš jednu stvar: činjenica da ste stupili u vezu sa muškarcem ne znači da sada treba da razmišljaš, osećaš ili živiš samo onako kako on želi. Vi ste osoba koja ima svoje misli, želje, emocije, potrebe, hobije...Zbog toga ste vi to što ste, ne treba i nema potrebe da to menjate ili se pravdate zbog toga.

Po nekad dolazi do samocenzure. Žene se same menjaju, misleći da će se to dopasti njihovom muškarcu, a da pri tome on to od njih i ne traži. Za to često nema potrebe, ali ako muškarac primeti ovakvu promenu na ženi, treba da joj skrene pažnju da se zaljubio u nju onakvu kakva je u suštini, te da se zbog njega ne sme i ne treba menajti.

2. O tome da ne želi uvek da vodi ljubav

Naravno, to ne znači da treba jednom mesečno da imaju intimne momente, ali ako u nekom trenutku nije raspoložena ili nema želju za seksom, onda treba da odbije nežnosti i da ne oseća krivicu zbog toga.

Zapamtite, ne treba da se pravdate ili žrtvujete ili da primoravate sebe na seks ako niste raspoložene.

Imate pravo da uživate u svom intimnom životu sa muškarcem isto kao i on. Stoga, ako taj dan niste raspoloženi za seks zbog umora, ne treba da strahujete da će on naći neku drugu devojku jer vi niste za intimnost. To nije normalna situacija.

3. O tome da vam je ponekad potrebno lično vreme i prostor

Nikad se ne izvinjavajte zbog činjenice da ponekad želite da budete sami. Možda samo želite da čitate knjigu, pijete čaj, ili prošetate sami parkom, u tome nema ništa loše.

Problem može nastati, ako više vremena provodite sami ili sa prijateljima, a manje sa partnerom. Međutim, ako vam je s vremena na vreme potrebno samovanje, za to se nikad ne izvinjavajte - to je vaša potreba.

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs