Još jedan razloga "za"

Oralnim seksom do manje kilaže: Nećete verovati koliko kalorija sagorite u krevetu!

Lakše nego trčanje ili šetnja
Ljubav
02:44h
Oralnim seksom do manje kilaže: Nećete verovati koliko kalorija sagorite u krevetu!
Foto: Shutterstock

Seks volimo pre svega zato što je seks, a to po difoltu znači da je dobar… čak i kada je loš! Sva ta fizička aktivnost koja (u tradicionalnom smislu) proizlazi iz guranja jedne stvari u drugu troši kalorije deluje kao metabolički trening, ali zanimljivo je kako i običan oralni seks ne zaostaje mnogo po delotvornosti!

Istraživanje je pokazalo da žene nakon pola sata pružanja oralnog seksa sagore oko 100 kalorija, što je jednako 35-minutnoj šetnji ili 15-minutnom veslanju. Priznajemo, na prvu se ne čini kao neka posebno efikasna aktivnost, ali izgleda da se ljudsko telo prilikom izvođenja takvih radnji troši daleko više nego što smo mislili. Žene koje žele još malo da pojačaju pozitivne efekte mogu tu i tamo da ubace neki sklek ili kakvu joga pozu.

Koliko ste stvarno perverzni: Psiho test otkriva!

Pola sata seksa sagori 144 kalorije, što je otprilike jednako kao 20-minutno džogiranje. Naravno, što je duža cela radnja i što je žena aktivnija (tipa, ako je ona gore), to je i gubitak kalorija značajniji, a dokazano je i da orgazam spali dodatnih par dosadnih kalorija. Ipak, ono što je posebno zanimljivo jeste ljubljenje, koje će u samo pola sata da sagori čak 70 kalorija. Dodajte još malo petinga ili koji sklek (ne znamo kakav odnos imate s partnerom/partnerkom, ali ako u ljubljenje možete da ubacite i pokoji sklek, svaka vam čast!) i za čas dobijete telo kakvo ste želeli bez da ste ikada izašli iz kreveta. Eh, da je to barem tako u stvarnom životu…

Tri stvari su potrebne za dobar seks: Da li ih redovno primenjujete?

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs