Ko umije, njemu dvije

Ne odričite se seksa ako vas nešto boli: Ovo su idealne poze za svaku situaciju!

Misionarski položaj ublažava pritisak na kolena i kukove
Škola sexa
01:34h
Ne odričite se seksa ako vas nešto boli: Ovo su idealne poze za svaku situaciju!
Foto: Profimedia

Bol u leđima je najčešća je zdravstvena tegoba nakon prehlade. To je i peti najčešći razlog za hospitalizaciju te treći najčešći razlog za operaciju. Oko 56 odsto osoba s bolovima u donjem delu leđa kaže da im simptomi ometaju dnevne aktivnosti, uključujući spavanje i seks. Ako i vi imate ove probleme, ne morate da se odričete intimnih odnosa, već upražnjavajte ove poze:

Bol u leđima

Bol: Išijas

Seksualni položaj: Muškarac je ženi iza leđa, a podupire se rukama

Savet: "Dobro je da se muškarac malo povije u predelu leđa kako bi smanjio pritisak na bedra", savetuje doktorka Natali Sidorkevic koja je 2014. na Univerzitetu Voterlu u Kanadi objavila studiju na temu "Seks s bolovima u leđima", prenosi zdravakrava.24sata.hr.

Budite najbolja u krevetu: Ovakav seks nijedan muškarac ne zaboravlja!

Kostobolja

Bol: Artritis

Seksualni položaj: Misionarski

Savet: "Misionarski položaj ublažava pritisak na kolena i kukove", kaže fizioterapeut Lin Berman. Ako se bol u leđima pogoršava dok se krećete, smotajte peškir i stavite ga ispod leđa kao podršku.

Problem sa karlicom

Bol: Karlica

Seksualni položaj: Na obe ruke i noge

Savet: U ovom položaju karlica će biti u neutralnom položaju. Bol u karlici se odnosi na bolove u predelu stomaka ispod pupka. Ovaj bol može da prati širok raspon stanja. To može da bude bezopasan znak plodnosti, probavni poremećaj poput sindroma iritabilnog kolona ili neka opasna stanja.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs