Da li ste čuli za - Razvod u snu? Ove glumice tvrde da im je to spasilo brak, a njeno otkriće nasmejaće vas do suza

Da li su 'razvodi u snu' ključ uspešnih holivudskih brakova?

Ljubav
20:45h
Da li ste čuli za - Razvod u snu? Ove glumice tvrde da im je to spasilo brak, a njeno otkriće nasmejaće vas do suza
Foto: BLEECKER STREET / Planet / Profimedia

Nekada se to smatralo jasnim znakom da je brak na klimavim nogama, ali poslednjih godina se povećao broj parova koji su odlučili da spavaju odvojeno, a mnogi tvrde da to održava njihove veze i da zbog toga traju još duže.

Bet Midler je otkrila da je ključ njenog dugotrajnog braka sa Martinom Von Haselbergom u njihovim navikama spavanja. Ova 78-godišnja glumica se za 75-godišneg umetnika venčala 1984. godine, a u decembru će proslaviti 40. godišnjicu braka.

Na pitanje koja je tajna njihove duge zajednice, Bet je rekla za Entertainment Tonight: „Odvojene spavaće sobe. Moj muž hrče." Holivudska zvezda je dodala da su ona i Martin spavali u odvojenim spavaćim sobama od početka njihove veze i"bila je to fantastična vožnja".

Bet Midler
foto: BLEECKER STREET / Planet / Profimedia

Ideja o odvojenim spavaćim sobama, a ponekad čak i o odvojenim domovima, postala je aktuelna tema poslednjih godina, a sve više ljudi priznaju da su izabrali da daju prednost svom spavanju nego maženju svog partnera.

Fenomen je nazvan „razvod u snu“ i zaslužan je za jačanje romanse, omogućavajući bolji odmor i pomažući parovima da više cene svoje vreme jedno sa drugim. Tada mogu da uživaju u svim prednostima veze, pre nego što se povuku u svoj prostor i izbegnu hrkanje, toplotu tela ili krađu jorgana.

Mnogi članovi kraljevske porodice tradicionalno su spavali u odvojenim sobama; kao i kralj Čarls i kraljica Kamila za koje se veruje da se kasno uveče povuku svako u svoju sobe, kao što su to nekada radili i pokojna kraljica Elizabeta i princ Filip.

Evo još nekih zvezda koje su priznale da su se odlučile za „razvod u snu“.

Gvinet Paltrou
foto: Matt Agudo / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Gvinet Paltrou je pohvalila prednosti odvojenih spavaćih soba i otvoreno je govorila o tome da spava odvojeno od svog supruga Breda Falčuka.

Glumica je počela da izlazi sa producentom 2014. godine i objasnila je da su ostali u svojim odvojenim domovima čak i nakon što su se venčali u septembru 2018, po savetu njenog trenera za intimnost.

U ovom intervjuu, ona je objasnila da je Bred spavao u svojoj kući tri dana u nedelji, i to danima kada je boravilo njegovo dvoje dece koje ima sa bivšom suprugom Suzanom Bukinik. Potom je spavao u Gvinetinoj kući preostale četiri noći, na preporuku njene učiteljice intimnosti Mišel, kako bi 'polaritet' održao njihovu romansu svežom.

Filmska zvezda je rekla: „Oh, svi moji prijatelji koji su u braku kažu da način na koji živimo zvuči idealno i da ne treba ništa da menjamo“. Godine 2020, Gvinet je dodatno pohvalila ovu praksu za Harpers Bazaar, rekavši: Mislim da to svakako pomaže u očuvanju misterije i očuvanju ideje da ova osoba ima svoj život.

Par se na kraju uselio zajedno godinu dana kasnije, a Gvinet je za InStile objasnila: „Trebalo nam je godinu dana da dozvolimo svima [u porodici] da to prihvate i pustimo da se prašina slegne“.

Džilijen Anderson
foto: Profimedia

Džilijan Anderson je otvoreno govorila o prednostima odvojenog života od svog partnera Pitera Morgana, par je izlazio četiri godine pre nego što su se rastali 2020. godine, a zatim ponovo podgrejali svoju romansu prošle godine.

Godine 2020, 55-godišnja glumica je rekla za Sandej tajms da bi kohabitacija sa partnerom „bio kraj” njihove veze.

Rekla je: „Moj partner i ja ne živimo zajedno. Da živimo, to bi nam bio kraj. Tako dobro funkcioniše kako jeste – tako je poseban osećaj kada se nađemo zajedno.' Džillian je objasnila da postoji 'nova ideja danas' o tome kako bi veza trebalo da izgleda.

Dodala je da je jedna ogromna prednost odvojenog života to što je u stanju da vidi „par pantalona ostavljenih na podu u kući mog partnera i preskoči ih i ne oseća da je njen posao da uradi nešto povodom toga“.

Nastavila je: „Ne postoji ništa što nas zaključava, ništa što izaziva taj strah od: „O, Bože, ne mogu da odem jer šta će biti sa kućom, kako ćemo se razdvojiti?“ Na ovaj način počinje da mi nedostaje osoba sa kojom želim da budem, što je divan osećaj.'

Kameron Dijaz
foto: Profimedia

Kameron Dijaz je bila jedna od najglasnijih pristalica 'razvoda u snu', koja je prošle godine dospela na naslovnice kada je rekla da misli da bi društvo trebalo da 'normalizuje' parove koji spavaju u odvojenim sobama, pa čak i u odvojenim kućama.

Holivudska zvezda je u srećnom braku sa muzičarem Bendžijem Madenom od 2015. godine, a zajedno imaju ćerku Rediks i sina Kardinala.

Objašnjavajući svoj stav glumica je rekla da bi čak izabrala da ima odvojene domove, rekavši: „Meni bi idealno bilo da ja imam svoju kuću, ti imaš svoju, a imamo porodičnu kuću u sredini. „Idem da spavam u svoju sobu, ti di spavaj u svoju sobu. A imamo spavaću sobu u sredini u kojoj možemo da imamo odnose.'

Međutim, Kameron kasnije demantovala ovu svoju izjavu rekavši: „Usput, sada se ne osećam tako jer je moj muž tako divan. Rekla sam to pre nego što sam se udala." Smešno, zar ne?

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs