"DA, JA SAM ONA "BUDALA" ŠTO SE UDALA IZ LJUBAVI ZA SIROMAŠNOG ČOVEKA": Evo da li se gorko kajem posle 7 godina braka

Priča žene koja se udala za siromašnog muža vraća veru u pravu ljubav, gde materijalne stvari ne smeju biti primarne.

Ljubav
16:26h Autor:
"DA, JA SAM ONA "BUDALA" ŠTO SE UDALA IZ LJUBAVI ZA SIROMAŠNOG ČOVEKA": Evo da li se gorko kajem posle 7 godina braka
Priča žene koja se udala za siromašnog muža, Foto: Shutterstock

Mnoge žene sanjaju o udaji za imućnog čoveka koji će ih pritom oboriti sa nogu i osvojiti srce, te udovoljavati u svemu. Međutim, u realnosti je to malo drugačije i obično se dešava da nije sve tako savršeno ako u snovima. Ali, najbitnije od svega je da svoje supružnika spaja prava ljubav, jer tada je samo nebo granica, a to pokazuje i priča jedne žene iz Kragujevca.

Njenu ispovest vam prenosimo u celosti:

"Znam da devojke imaju velike zahteve kada traže budućeg muža. Skoro sve žele da se "dobro" udaju, pri tome misleći na novac. Dok je drugima važan fizički izgled. "Ako nije lep i zgodan ne dolazi u obzir," često čujem svoje drugarice da u šali izjavljuju.

I ja sam imala sopstvene zahteve za budućeg mladoženju.

venčanje
foto: Shutterstock

Bilo mi je važno da ne pije alkohol. Znam šta to znači i nisam htela da pored sebe imam čoveka koji će meni i deci napraviti pakao od života. To je bio glavni zahtev, ali i ne jedini!

Želela sam dobrog, posvećenog i marljivog čoveka pored sebe. I naravno, nikad se ne bih udala za nekoga u koga nisam zaljubljena.

Nikad mi nije bilo važno da li moj dečko ima stan, novac, automobi ili imućne roditelje. Verovatno me novac nije zanimao jer ni ja nisam iz imućne porodice. Majka je sama odgajala brata i mene. Živeli smo vrlo skromno.

A onda sam srela NJEGA - budućeg, doživotnog, gospodina pravog... Našli smo se... Nakon godinu dana smo odlučili da se venčamo.

mlada i mladoženja, svadba, Vencanje
foto: Shutterstock

Po saveremenim standardima, bio je siromašan. Odrastao je u velikoj porodici sa još petoro braće i sestara. Završio je fakultet mehanike aviona, služio dve godine u vojsci, a potom dobi posao u srednjoj školi kao profesor.

Živeo je u velikoj roditeljskoj kući sa roditeljima i braćom.

Kada smo se venčali (veoma skromno) počeli smo da živimo kao podstanari. Prvih šest meseci je prošlo u detaljnom upoznavanju (prvi put smo živeli zajedno), naletima ljubomore i neslaganja. Raspravljali smo se o svemu, ali svejedno smo bili mnogo zaljubljeni.

Tada mu je umrla majka. Prvi i jedini put sam ga videla da plače. Uskoro smo dobili i decu - radili smo na svojoj porodici.

Tražio je bolji posao, sa malo više novca kako bi mi kao porodica mogli komfornije da živimo. I dobio ga je. Novca nije bilo za razbacivanje, ali nismo ni oskudevali.

Novac, Dinari, pare
foto: Shutterstock

Uspeli smo da skupimo pare i da kupimo plac. Počeli smo da gradimo našu kuću uz pomoć manjih kredita. Život teče svojim tokom.

Nemamo idealnu porodicu. Postoje teškoće, kao i u svakoj drugoj porodici. Ali nama je najvažnije da smo svi zdravi i živi i na okupu.

Zajedno smo evo već sedam godina i iz ove perspektive mogu da kažem da je on i dalje čovek kojeg sam htela. Kad bih mogla da biram, njega bih opet izabrala.

Tokom ovih sedam godina, moja ljubav prema njemu je porasla još više. Znam da se na njega u bilo kojoj situaciji mogu osloniti. Vidim da i on voli mene i decu, osećam se prijatno pored njega.

Muž i žena, Brak, ljubav, Ljubavni par, Putovanje
foto: Shutterstock

Nismo bogati, nismo ni "iznad proseka", ali nikome ne dugujemo novac niti tražimo materijalnu pomoć.

Nedavno se jedna moja drugarica udala za bogatog momka. Stalno se svađaju. Kaže svuda ide bez nje, pije, kocka se, nikad nije kući sa njom i decom. Kaže ostavila bi ga da ne zarađuje toliko.

Nikad ne bih mogla da živim sa takvim teretom. Za mene je najvažnije da imam mir, složnu porodicu i pouzdanog muža.

Oduvek sam htela iskrenu vezu, zaljubljenog muža i zdavu decu, i oduvek sam znala da to novac ne može da mi da", zaključila je ova voljena i srećna žena.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs