LJUBAVNA PRIČA ZORKE IZ PORODIČNOG BLAGA SA 12 GODINA STARIJIM SLAMA SRCA: Decenijama kasnije saznala NEVEROVATNU istinu

Glumačka legenda Jelena Čvorović Paunović napustila nas je u 75. godini, a iza sebe je ostavila ćerku i mnogobrojne uloge po kojima ćemo je pamtiti.

Ljubav
16:55h Autor:
LJUBAVNA PRIČA ZORKE IZ PORODIČNOG BLAGA SA 12 GODINA STARIJIM SLAMA SRCA: Decenijama kasnije saznala NEVEROVATNU istinu
Jelena Čvorović Paunović, Foto: PrintscreenJutjub/Igor Stajić

Vest da glumica Jelena Čvorović Paunović preminula ostavila je javnost bez teksta, a mnogi su počeli da se prisećaju njenih maestralnih uloga, posebno iz kultnih serija "Porodično blago" i "Srećni ljudi" i replika koje i danas možemo čuti na svakom koraku. Upravi te vanvremense role zauvek će je čuvati od zaborava. Do poslednjeg dana bila je aktivna na daskama koje život znače, a jedan od najvažnijih zadataka u životu, kako je isticala, bilo je da njenu ćerku izvede na pravi put.

Međutim, još kao tinejdžerka od 15 godina čuvena Đošina žena doživela je veoma zanimljivu ljubavnu priču, koja, nažalost, nije imala srećan kraj. Čini se da nije bila suđena.

Tada je upoznala mladića koji je u Užicu, njenom rodnom gradu, služio vojsku, a bio je 12 godina stariji od nje. Ona tada nije želela ništa da ima sa njim, ali je volela da ga gleda kako svira violinu. Upravo on ju je donekle naveo da upiše glumu. Objasnio joj je kako izgleda akademija koju je i on pohađao.

Upoznali su se na jednoj predstavi u Užicu, ali dok je ona bila na odmoru, on je otišao iz vojske i ostavio joj svilene čarape kao poklon.

Posle toga je uspela da ga vidi tek mnogo kasnije. Pamtila ga je po očima i tome što za vreme vojske nije imao kosu. Srela ga je pre nekoliko godina.

Isticala je da je isti kao i tada, bez kose, ali je to rezultat starenja, mada je njoj ostao isti onaj momak iz mladih dana.

Otkrila je da se preselio u Švedsku i oženio prvakinjom stokholmske opere, a tamo i dalje živi. Jelena se kasnije udala i dobila ćerku, ali je njen suprug preminuo pre nekoliko godina. Od tada je, priznala je jednom prilikom, nosila veliku tugu u srcu, ali joj je najveća snaga bila upravo naslednica.

- Moja ćerka je jednom rekla da joj niko ne veruje da joj je majka glumica. Pošto inače radim u pozorištu, snimila sam serije i onda se situacija u njenom društvu promenila - kazala je čuvena Kasandra.

A prelepa Mina se od čuvene majke oprostila potresnim rečima:

- Draga mama, jedini strah u životu mi je bio da ikada primim vest da si otišla. Od sinoć me je strah koju sliku da okačim, pošto ti je to oduvek bitno - kako si ispala na Fejsbuku i da se slikaš i da budeš lepa. A najlepša si. Privilegija je što sam tvoja, a ti moja. Sada i zauvek. Najlepši deo sebe si podarila meni, i ako je nešto dobro kod mene danas to je zbog tebe, mama. Ti si moje sunce. Ti si moja snaga. Sve si na svetu. Mama, volim te - napisala je.

Put do zvezda

Jelena Čvorović Paunović, devojačko Radović rodom je iz Bajine Bašte. Diplomirala je glumu na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu 1972. godine u klasi profesora Milenka Maričića.Skrenula je pažnju publike nesvakidašnjim i originalnim načinom kreiranja likova koje je tumačila. Poznata je po svom hrapavom glasu, ali pre svega kao Nina iz "Otpisanih", Zorka iz "Porodičnog blaga", Žaklina iz "Srećnih ljudi" i Tankosava Tasić iz "Bele lađe". Pozorišna publika je zna kao stalnu članicu Beogradskog dramskog pozorišta gde je od 1985. godine. Autorka je monodrame Afera koferče.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs