legendarni supermen

NAJVEĆI ZAVODNIK IMAO JE PREDIVNU LJUBAVNU PRIČU KOJA JE POSTALA TRAGEDIJA: Zbog grozne sudbine sin ostao SIROČE u 13-oj

Ljubavna priča Supermena i njegove neustrašive žene prvo oduševljanja , a onda surovo slama srca.

Ljubav
14:19h Autor:
NAJVEĆI ZAVODNIK IMAO JE PREDIVNU LJUBAVNU PRIČU KOJA JE POSTALA TRAGEDIJA: Zbog grozne sudbine sin ostao SIROČE u 13-oj
Najtužnija ljubavna priča slavnog glumačkog para, Foto: Mark Reinstein / Zuma Press / Profimedia

Čuveni Supermen imao je jednu od najlepših, ali najtužnijih ljubavnih priča u Holivudu. Naime, američki glumac, režiser i scenarista Kristofer Riv, čim je ugledao Dejnu, odmah se zaljubio u nju, a nije puno vremena prošlo do momenta kada je i glumica poklekla pred šarmom zavodnika.

Kristofer je primetio svoju koleginicu na sceni kada je imala 26 godina, dok je on bio 9 godina stariji.

- Bila sam deo kasnonoćnog kabareta gde su glumci nastupali. Pevala sam 'The Music That Makes Me Dance', a kad sam sišla s pozornice, prijateljica koja je sedela pored Kristofera mi je rekla: "Sada znam definiciju munje "- ispričala je Dejna, koja je isticala da je doživela vanvremensu ljubav.

Kristofer nije mogao da odoli njenoj lepoti i seksepilu i svu zavodničku moć je uložio kako bi je što pre osvojio. Ubrzo su otpočeli romasnu u kojoj su oboje uživali. Ali, prve nesuglasice su se javile, kada su pokrenuli priču o bračnom životu. Glumac nije verovao u brak, dok je Dejna imala veliku želju da ozvaniče vezu.

Oprečni stavovi su bili rezultat odrastanja u različitim porodicama. Njegovi roditelji su se razveli, a zatim ponovo venčali za druge partnere, nakon čega su dobili još dece. Sa druge strane, Dejnini roditelji imali prelep brak koji je trajao 45 godina.

- Rekla mu je da je najbolje da raskinu. On ju je molio je da mu dozvoli da ide na terapiju kako bi se rešio svog straha od braka - ispričao je Kristofer Anderson koji je o ovom paru napisao knjigu "Negde u raju".

Međutim, Ubrzo je Dejna ostala u drugom stanju i nakon srećnih vesti da će postati roditelji, par je svoju četvorogodišnju vezu krunisao brakom 1992. A glumica je u junu iste godine donela na svet dečaka Vilijama.

Porodična idilia nije dugo potrajala. Samo tri godine kasnije susreli su se sa ogromnom tragedijom, a od posledica nikada nisu uspeli u potpunosti da se oporave.

Kristofer Riv
foto: Profimedia

Kristofer Riv je obožavao konje i jahanje je postalo njegova velika strast kada je tokom 80-tih godina za potrebe snimanja filma o Ani Karenjini morao da savlada ovu veštinu.

U slobodno vreme se sve više bavio konjičkim sportom, te je odlučio da se oproba i u takmičenjima. Nije ni slutio da će nadmetanje u Vridžiniji 27. maja 1995. biti kobno za njega.

Šta se desilo toga dana?

Kristoferov konj Buk naglo je stao pred jednom od prepreka i nenadano zbacio glumca sa sedla. Glumac je udario glavom o zemlju, i ostao bez svesti. U prvi mah, kaciga je sprečila povredu mozga, ali je zadobio prelom kičmene moždine, koji mu je promenio život iz korena.

Kristofer Riv
foto: Profimedia

Lekari su sa metalnom šipkom od titana povezali lobanju legendarnog Supermena sa ostatkom tela. Riv se suočavao sa strašnim posledicama. Ostao je paralizovan od vrata naniže, a bez aparata nije mogao da diše.

Reči supruge su mu dale volju za životom.

Kada je došao sebi nakon stravične nezgode, nije želeo da nastavi život, te je pomišljao da digne ruku na sebe, ne želeći nikoga da muči, a posebno ne Dejnu.

- Pomislio sam da možda moj život nije vredan tuđe muke. Možda bi trebalo da napustim ovaj svet. Ali onda mi je Dejna rekla: 'Ti si još uvek ti i ja te volim - ispričao je glumac 1995. godine.

1 / 5 Foto: Profimedia

Vodio je buran život

Vrlo teško se privikavao nanovonastalu situaciju, jer je on bio tip čoveka koji bi ujutru ustao i odlučio da tog dana želi negde da otputuje avionom, da se bavi tenisom, ili, pak, da provodi vreme sa porodicom i prijateljima.

Supruga ga je molila da ne uskrati sebi život, već da pokuša da se prilagodi novom.

- Izdrži barem dve godine i ako se i nakon toga budeš osećao ovako, razmotrićemo opet tvoju želju - obećala mu je.

Kristofer i Dana Riv
foto: Profimedia

Humanitarni rad kao slamka spasa

Dejna i Kristofer su našli veliku utehu i nadu u humanitarnom radu. Skupljali su donacije za pronalazak leka za paralizu i Kristofer je jednom rekao da je naučio još više da ceni trenutke sa svojom suprugom, ali i sinom.

Ali, ovaj holivudski par nisu prestajali da prate problemi sa zdravjem. Glumac je preminuo 10. novembra 2004. od srčanog udara u 53. godini života. Dve godine kasnije, 6. marta 2006. Dejna je umrla od raka pluća i to svega nekoliko dana pre 45. rođendana. A njihov sin Vilijam je sa samo 13 godina ostao siroče.

Vilijam Riv
foto: Christopher Peterson / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Ima polubrata, filmskog producenta Metjua (41) i polusestru Aleksandru (37), koje je njegov pokojni otac dobio s bivšom partnerkom Gae Ekston, a koji su mu puno pomogli da postane vredan, dobar i kulturan momak.

Kada je stasao, Vilijam je krenuo stopama slavnih roditelja. Imao je angažman u nekoliko serija i filmova, ali bez značajnijih rezultata do sada. Takođe, radi i kao reporter za za američku televiziju ABC.

U znak sećanja na oca i majku , nastavio je da vodu humanitarnu fondaciju "Kristofer i Dejna Riv", koja ima za cilj da radi na poboljšanju života porodica koje koje se suočavaju s paralizom, ali je i vrlo posvećena istraživanjima o povredama kičme.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs