SAZNAJTE VIŠE

SA 14 GODINA ORALNO JE ZADOVOLJAVALA STARIJEG GLUMCA, UDAVALA SE 8 PUTA: Niko nije imao LUĐI ljubavni život od NJE

Kada razmišljate o Elizabet Tejlor, prvo što pomislite je njena neverovatna karijera i divlji ljubavni život

Ljubav
Autor:
SA 14 GODINA ORALNO JE ZADOVOLJAVALA STARIJEG GLUMCA, UDAVALA SE 8 PUTA: Niko nije imao LUĐI ljubavni život od NJE
Elzabet Tejlor, Foto: Profimedia

Kao što mnogi ljudi znaju, Elizabet Tejlor je imala osam brakova tokom svog života sa sedam različitih muškaraca, zajedno sa nekoliko veridbi i značajnim (ali kratkim) vezama. Dok su se mnoge glasine kovitlale po stratosferi (uključujući i onu koja uključuje bivšeg predsednika SAD), mi se fokusiramo na potvrđene romanse i velike ljubavi koje je imala tokom svog života.

Miki Runi (1944-1946)

Miki Runi je imao aferu sa Elizabet Tejlor kada je ona imala 14, a on 25. U jednoj biografiji, njena prijateljica je ispričala autorki da je uhvatila između snimanja Elizabet i Mikija kako ga ona oralno zadovoljava.

Glen Dejvis (1948-1949)

O vezi fudbalera Glena Dejvisa i Elizabet Tejlor se ne zna mnogo, ali znamo samo da je bila kratkog veka. Zabavljali su se četiri meseca, verili su se u martu 1949, ali su se razdvojili u aprilu 1949. godine.

Bil Povli Džunior (1949)

Elizabet Tejlor i pilot američke vojske koji je postao milijarder - Vilijam „Bil“ Pauli mlađi imao je burnu i prilično neprikladnu romansu. Kada je imao 28 godina, zaprosio je tada 17-godišnju glumicu. Verili su se tri meseca nakon što su se upoznali 1949. godine nakon nekoliko meseci dopisivanja. Tejlor je progovorila o ljubavnoj vezi na daljinu, rekavši: „Nikada ranije nisam poznavala ovakvu ljubav — tako je savršena i potpuna — i zrela“. Prema jednom njegovom bliskom prijatelju, Tejlor je odlučila da raskine veridbu kako bi nastavila da se bavi glumom.

Konrad Hilton Džunior (1950-1951)

Elizabeth Tejlor and Konrad “Niki” Hilton, sin čuvenog hotelijera Konrada Hiltona, upoznao je mladu glumicu 1949. godine u jednom noćnom klubu u Los Anđelesu. Venčali su se godinu dana kasnije, a to je navodno bio događaj godine u Holivudu, gde je bilo čak 600 zvanica ali i 3000 fanova koji su strpljivo čekali da vide svoju omiljenu glumicu u venčanici. Elizabet je noslila haljinu koja je vredela 3.500 dolara i koja je plaćena od strane njenog studija MGM-a kao poklon.

Medeni mesec su proveli u Parizu, o kojem je jednom rekla:"Medeni mesec u Evropi je trajao dve nedelje, toliko je trebalo da traje i brak."

Razveli su se dva meseca kasnije zbog njegovog nasilnog ponašanja.

Majkl Vilding (1952-1957)

Jedva godinu dana nakon njenog razvoda, Elizabet Tejlor i Majkl Vajlding venčali su se 1952. nakon što su se upoznali na snimanju filma Ajvenho. Uprkos 20 godina razlike, njih dvoje su bili ludo zaljubljeni i kasnije su dobili dva sina po imenu Majkl mlađi i Kristofer. „Bio je divan otac“, rekla je Tejlor za Pipl magazin 2006. godine. Međutim, njena karijera je uzletela i to je na kraju narušilo njihov brak. Razveli su se pet godina kasnije, 1957. godine.

Majk Tod (1957-1958)

Elizabet Tejlor, Majk Tod
foto: Profimedia

Mesec dana nakon razvoda od Majkla Vajdinga, Elizabet Tejlor se na kraju udala za Oskarom nagrađenog producenta Majka Toda, kojeg je upoznala na jedriličarskoj zabavi malo pre toga. Ubrzo nakon što su se venčali, dobili su ćerku po imenu Elizabet Frensis Tod.

„Bila sam najsrećnija sa Majkom Todom“, rekla je Tejlor godinama kasnije. „Bože, volela sam ga. Moje samopoštovanje, moj imidž, sve se uzdiglo pod njegovom bujnom brigom punom ljubavi.” Prema Biografiji, obasipao bi je poklonima i ogromnim romantičnim gestovima poput postavljanja čitave izložbe "Van Cleef & Arpels" nakita. Međutim, tragedija se dogodila kada je Tod poginuo u avionskoj nesreći 1958. Srušio se u Novom Meksiku u svom avionu po imenu „Liz“. Tejlor se kasnije prisetila da je sve što je mogla da uradi bilo je da vrišti: „Ne, ne, ne. Ne, ne Majk, ne Majk. Dragi Bože, molim te ne Majk."

Edi Fišer​ (1959-1964)​

Elizabet Tejlor, Debi Rejnolds, Edi Fišer
foto: Profimedia

Afera Elizabet Tejlor i Edija Fišera počela je 1950-ih, kada je Fišer napustio svoju prvu ženu, Debi Rejnolds (koja je bila Tejlorova najbolja prijateljica) zbog Tejlor. Mnogi su verovali da je Tejlor privukao Fišer tako što joj se našao kao oslonac nakon gubitka voljenog muža.

Venčali su se 1959. godine, a njihov brak je prilično brzo propao nakon što je Tejlor počela da radi sa svojim budućim mužem Ričardom Bartonom. Njih dvoje su se razveli 1964. godine, a ona se udala za Bartona 10 dana kasnije.

Ričard Barton ​(1964-1974)

Elizabet Tejlor, Ričard Barton
foto: Kurir Arhiva

Nijedan pomen života Elizabet Tejlor nije potpun bez pominjanja Ričarda Bartona, za koga su mnogi rekli da je ljubav njenog života. Upoznali su se 1950-ih na nekoj zabavi, ali su se kasnije ponovo povezali na setu filma Kleopatra koji se snimao 1962. godine. Tejlor se odmah zaljubila u njega.

Kada sam ga videla na snimanju Kleopatre, zaljubila sam se i volim ga od tada, praktično celog svog odraslog života“, rekla je za Pipl. Bili su zajedno oko deceniju, a brak je bio toliko strastven da ih je često dovodio do neverovatnih svađa. „Uvek sam priznavala da me vladaju strasti i ne mogu da se pretvaram da nisam znala šta radim kada sam se povezala sa Ričardom“, napisala je Tejlor u svojim memoarima. Poznati kao "borbeni Bartonovi", njih dvoje su se razveli 1974.

Piter O Tul (~1970s)

Dakle, ovo nije 100 posto potvrđeno, ali je potvrđeno preko prijatelja da su Piter O'Tul i Elizabet Tejlor imali aferu. Prema Dejli mejlu, navodno je O Tul jednom rekao svom bivšem najboljem prijatelju i Tejlorinom budućem mužu Ričardu Bartonu: „Ona mi kaže da sam mnogo bolji u krevetu, barem pouzdaniji, od tebe."

Ričard Barton ​(1975-1976)

Elizabet Tejlor, Ričard Barton
foto: Profimedia

Manje od godinu dana nakon razvoda, Elizabet Tejlor i Ričard Barton su se ponovo zaljubili jedno u drugo. Sastali su se da razgovaraju o finansijskim poslovima, ali su na kraju plakali jedno drugom u naručju. Nakon toga, oni su se tajno venčali oktobra 1975. u nacionalnom parku Čobe u Bocvani.

Bili su tako srećni zajedno, a Tejlor je u pismu rekla: „Dragi Hubs, šta kažeš na to! Ti si zaista opet moj muž, i imam vesti za tebe; više neće biti brakova — ili razvoda. Iskreno tvoja žena.”

Ovo je bilo kratkog veka i razveli su se manje od godinu dana kasnije.

Međutim, Tejlor je i dalje lepo govorila o njemu: „Čak i kada više nismo mogli da živimo zajedno, nastavili smo da se volimo“, rekla je 1988. „Do danas, moja osećanja prema njemu su toliko jaka da ne mogu da govorim o njemu, a da me ne obuzmu emocije“. Bili su prijatelji do njegove smrti 1984. godine, i uprkos tome što su se venčali sa drugim ljudima, činilo se da su i dalje zaljubljeni.

Danima pre smrti, Barton joj je napisao poslednje ljubavno pismo, koje je stiglo u njenu kuću posle njegovog odlaska. Čuvala ga je do smrti na stočiću pored svog kreveta.

Frenk Sinatra (1974-1976)

U knjizi pod nazivom Njegov put: Neovlašćena biografija Frenka Sinatre, navodi se da ne samo da su Frenk Sinatra i Elizabet Tejlor imali aferu pred kraj njenog braka sa Majklom Vajdingom, već je i ona navodno zatrudnela. U knjizi je pisalo: „Elizabet Tejlor... pred kraj svog nesrećnog braka sa Majklom Vajdingom... otkrila je da je trudna sa Frenkom (Sinatra) i želela je da se uda za njega. Umesto toga, organizovao joj je abortus."

Džon Vorner ​(1976-1982)

Elizabet Tejlor se udala za američkog sekretara za mornaricu Džona Vornera 1976. godine, ubrzo nakon sastanka na večeri u Vašingtonu. Povezali su se oko mnogih stvari, uključujući i ljubavi prema konjim.

„Mislila sam da je veoma interesantan. On je sjajan sagovornik i veoma je zabavan“, rekla je u jednom intervjuu. Razveli su se 1982. godine, a Tejlor je rekla da nije uživala da bude senatorova žena. „Rečeno mi je da nosim tvid. Nisam mogla da nosim ljubičaste ili Halston pantalone“, rekla je ona za izjavila je 2006. godine. Uprkos razvodu, ostali su prijateljski nastrojeni do njene smrti.

Entoni Giri (1982-1984)

Bivši kolega iz Opšte bolnice Elizabet Tejlor Entoni Giri otkrio je sve u ekskluzivnom intervjuu u emisiji Vendi Vilijams. „Ona je dala intervju pre nekoliko godina za časopis Talk gde nas je navela kao više od prijatelja. Tako da nemam ništa protiv da vam kažem da sam nekoliko godina bio njena igračka." Čini se da su bili zajedno od 1982. do 1984. godine.

Viktor Luna (1983-1984)

Godine 1983. Elizabet Tejlor je nakratko bila verena sa uspešnim meksičkim advokatom Viktorom Lunom, koji joj je poklonio prsten sa safirom od 16 karata. Raskinuli su 1984, ali su ostali dobri prijatelji tokom celog života.

Džordž Hamilton (1987-1988)

Davne 1987. godine, Elizabet Tejlor i Džordž Hamilton su izlazili oko godinu dana, ali su ostali dobri prijatelji sve do njene smrti. "Bili smo prijatelji sve dok nije umrla", rekao je Hamilton za Dejli mejl. „Verovatno imam više uspomena na nju od bilo koga. Godina sa njom mogla bi da ispuni ceo život."

Lari Fortenski (1991-1996).

Poslednji i osmi brak Elizabet Tejlor bio je sa građevinskim radnikom po imenu Lari Fortenski. Upoznali su se kada je ona otišla na rehabilitaciju u kliniku Beti Ford 1988. Odmah su se zaljubili jedno u drugo uprkos njihovoj 20-godišnjoj razlici u godinama i venčali se na ranču Neverlend Majkla Džeksona 1991. godine.

Fortenski je kasnije ispričao kako se upoznao sa njom: „Znao sam ko je ona, naravno, ali ne mogu da vam kažem da se sećam da sam gledao bilo koji njen film. Bila je duhovita i slatka, i što sam je više upoznavao, postajala je slađa… imali smo trenutnu fizičku privlačnost.”

Bili su zajedno do 1996. godine, a nekoliko stvari je narušilo njihov brak. Jedna stvar je bila da su svetla reflektora bila previše za njega, rekao je Pipl: „Te kamere svuda... Elizabet je bila navikla na to. Nikad se nisam navikao na publicitet.” Uz to, Tejlor je rekala da je prestao da radi. Rekla je: „Prestao je da radi. Ne možete imati ljubav bez poštovanja.” Međutim, ostali su prijatelji sve do njene smrti 2011. godine, a Fortenski je rekao: „Imam divna sećanja na vreme sa Elizabet, i zauvek ću čuvati sećanje na nju... Volim je. Uvek ću je voleti. I znam da je i ona mene volela.” Takođe su ostali u kontaktu do kraja njenog života.

Kolin Farel (2009-2011)

Kolin Farel
foto: Profimedia

Još 2013. godine, Kolin Farel je otkrio u emisiji Elen De Dženeris, prema da su on i Elizabet Tejlor imali romantičnu vezu. Ispričao je ljubavnu priču rekavši da su se upoznali kada mu se rodio sin Henri, a ona se u istoj bolnici bavila srčanim problemima. Razmenjivali su cveće jedno sa drugim, ne mogavši da se naslade razmišljanjem jedno o drugom. Posle nedelju dana, posetio ju je i njih dvoje su nastavili skoro dvogodišnju vezu sve do njene smrti 2011. godine „Osećam se kao u mojoj glavi, a ne u njenoj“, rekao je Farel, „To je bila poslednja vrsta romantične veze koju sam imao. Koja nikada nije bila konzumirana.”

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs