NEVEROVATNO!

ZBOG NJIHOVE SKANDALOZNE LJUBAVI ČAPLINA SU ZVALI PEDOFILOM: Una mu je rodila 8 dece, a reči oca nije prebolela DO SMRTI

Neobična ljubavna priča Une i Čarlija Čaplina ostavlja bez daha. Cela porodica joj je okrenula leđa, a ona je pokazala da su njihova osećanja zaista bila prava i vredna svake žrtve!

Ljubav
13:57h Autor:
ZBOG NJIHOVE SKANDALOZNE LJUBAVI ČAPLINA SU ZVALI PEDOFILOM: Una mu je rodila 8 dece, a reči oca nije prebolela DO SMRTI
Neobična ljubavna priča Une i Čarlija Čaplina, Foto: Profimedia

Una O'Nil, ćerka nobelovca Judžina O'Nila i spisateljice Agnes Bolton, postala je neverovatno slavna, ali razlozi njene popularnosti su bili daleko od onih zbog kojih se verovalo da će postati važna i ugledna poput roditelja. Išla je u najbolje škole, družila sa sa njujorškom elitom, verovalo se da će postići velike uspehe i izgraditi bogatu karijeru. Međutim, ova mlada dama je sledila svoje srce i želje - postala je glumica, a njena ljubavna priča je bila jedna od najskandaloznijih u Holivudu.

Njenom seksepilu i šarmu je retko ko mogao da odoli, osvajala je na prvi pogled. Izlazila je s Orsonom Wellsom i bila je u vezi sa šest godina starijim slavnim književnikom J. D. Selindžerom, piscem "Lovca u žitu", koji je strašno bio zaljubljen u nju.

Una O'Nil, Čarli Čaplin
foto: Profimedia

- Bila je tiha i predivna, do te mere da s nje nisi mogao da skineš pogled - opisivali su je prijatelji.

Iako se od nje očekivalo da će krenuti stopama veoma ostvarenih roditelja, napravila je veliki zaokret i uputila se pravo u Holivud kako bi postala glumica. Tu ju je primetio i tada 53-godišni Čarli Čaplin, koji je odlučio da je angažuje za svoj novi film. Čaplin je zapisao da je odmah pri upoznavanju bio pokošen njenom lepotom i šarmom. Susret s njom je opisao kao "najsrećniji događaj u životu".

Ljubavne varnice su planule već pri prvom susretu. Uskoro je mlada lepotica započela vezu sa Čaplinom na zgražavanje cele filmske industrije i američke javnosti. Sudbonosno "da" su izgovorili čim je Una postala punoletna. Legendarnom glumcu je to bio četvrti brak, a svaka njegova prethodna žena u momentu venčanja je imala manje od 20 godina.

Čarli Čaplin, Lita Grej
foto: Profimedia

Komičar nije bio na dobrom glasnu, jer je neposredno pre upoznavanja sa Unom prolazio kroz mučan sudski proces u kojem ga je starleta Džoan Beri, koja je navodno patila od ozbiljnog mentalnog poremećaja, tužila da je otac njenog deteta. Iako je bio oslobođen optužbe, gospodin O'Nil je bio protiv njihove ljubavi, šokiran ćerkinim izborom. Nije mogao da podnese da se zaljubila u njegovog vršnjaka.

Brak nije odobrio, prekinuo je sve kontakte sa odbeglom ćerkom i razbaštinio je. Iako je prelepa crnokosa devojka bila očeva miljenica, mislila je da će se voljeni otac predomisliti, ali on joj nije oprostio udaju za Čaplina. Nikad više s njom nije ni reč progovorio.

Una je svom ocu pisala svake nedelje jedno pismo ne znajući da on nikada ni jedno nije otvorio. Književnik ih je uredno čuvao na noćnom ormariću kraj kreveta u kojem je i umro.

1 / 6 Foto: Profimedia

Kako je prolazilo vreme, ispostavilo se da Una nije pogrešila što je poslušala svoja osećanja. Iako iz sebe nije ostavila velike uloge i ogromne rezultate u svetu filma, sa Čaplinom je bila u skladnom braku čak 34 godine i dobili su osmoro dece! A većinu vremena su provodili u Švajcarskoj.

- On je od mene napravio zrelu ženu, a ja sam ga održavala mladim - rekla je Una o svom suprugu.

Njihov sin Judžin jedno prilikom je ispričao da su njegovi roditelji bili strašno privrženi jedno drugome i da su se uvek kad god bi bili zajedno držali za ruke.

Od Čaplinove smrti Una se nikad nije oporavila. Zbog tuge se odala alkoholizmu, umrla je 14 godine posle glumca 1991. godine od raka pankreasa.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs