PRISILA JE IMALA SAMO 14 GODINA KADA JU JE ZAVEO ELVIS PRISLI: "Dovoljno je mlada da mogu sa njom da radim šta poželim"

Duboko uznemirujuća priča stoji iza upoznavanja Elvisa i Prisile Prisli, a do sada niko nije obratio pažnju na to

Ljubav
Autor:
PRISILA JE IMALA SAMO 14 GODINA KADA JU JE ZAVEO ELVIS PRISLI: "Dovoljno je mlada da mogu sa njom da radim šta poželim"
Elvis i Prisila Prisli, Foto: Profimedia

Smrti Lise Elis Prisli pokrenula je sva ona sećanja o Elvisu Prisliju, a najupečatljivije je ono koje je imao sa Prisilom Prisli.

Dok mnogi romantizuju njihovu vezu i brak, istina je da su se duboko poremećene stvari krile iza ove priče.

Evo kako je sve počelo:

Kada su se Elvis i Prisila Prisli prvi put upoznali, ona je imala samo 14 godina, dok je pevač imao 24. Devojčicini roditelji bili su zabrinuti jer je bila suviše mlada, a on deset godina stariji, ali kako je Prisila bila zaljubljena buntovnica, ništa nije moglo da zaustavi ljubav koja se rasplamsala, niti da je spreči da se zabavlja sa kraljem roka.

Prisila Prisli, Elvis Prisli
foto: Profimedia

Ni za Elvisa razlika u godinama nije predstavljala problem; za njega je to bila prilika da Prisilu oblikuje i ukalupi u model idealne žene, po sopstvenim merilima. Trebalo je da to bude savršen brak. Evo kako se sve na kraju odigralo!

Elvis i Prisila upoznali su se u Nemačkoj 1959. godine. Elvis je tu bio poslat od strane američke vojske koju je u tom trenutku služio, dok je Prisila došla sa porodicom, jer je njenog oca vazduhoplovstvo u kojem je radio prebacilo u tu zemlju. Prisilu je neko pozvao da zajedno idu na zabavu u Elvisovu kući, i ona se sva srećna složila. Nije ni slutila da će uspeti da pridobije svu Elvisovu pažnju; on je čak otpevao nekoliko pesama samo za nju, iako je znao da je u pitanju devojčica koja tek završava osnovnu školu.

Elvis Prisli
foto: Profimedia

"Videla sam da Elvis pokušava da privuče moju pažnju. Primetila sam i da što manje odgovaram na njegovu pažnju, on sve više peva samo za mene. Nisam mogla da verujem da jedan Elvis Prisli pokušava mene da impresionira", ispričala je Prisila jednom prilikom.

Ipak, mlada Prisila nije verovala da će je Elvis ikada više pozvati i mislila je da je taj njihov prvi susret ujedno i poslednji. Ali, pozvao ju je.

Nakon nekoliko dana, Prisilini roditelji počeli su da insistiraju da upoznaju ćerkinu simpatiju. Elvis se pojavio u uniformi vojske, koju je Prisilin otac obožavao, jer je i sam bio vojno lice. Dugo su razgovarali i na kraju su Prisilini roditelji bili toliko oduševljeni Elvisom da su dopustili ćerki da se viđa s njim, iako je imala samo 14 godina.

Prisila je bila izuzetno lepa i privlačila je svu pažnju momaka u školi. Njena fotografija sa table u školskom holu stalno je nestajala; neko ih je stalno krao.

Zbog njene mladosti, Elvis i Prisila nisu smeli da se pojavljuju u javnosti zajedno, ali su nastavili da se viđaju krišom. Pevač je voleo to što je njegova nova devojka tako mlada i neiskusna, i baš zato ju je video kao idealnu suprugu. Jednom je rekao svom prijatelju: Dovoljno je mlada da mogu da radim s njom šta poželim.

On je i sa Prisilom podelio svoju ideju savršene žene i priznao da želi da nju pretvori u tu idealnu suprugu.

"U noćima kada mu je raspoloženje bilo mirno, opisivao bi idealnu ženu i govorio mi kako se ja savršeno uklapam u tu sliku. Obožavao je brinete sa plavim očima, koje govore fino i tiho. Želeo je da me uklopi u svoja mišljenja i sklonosti. Vernost mu je bila veoma važno, naročito sa ženine strane", otkrila je Prisila.

Ipak, 1960. godine, Elvis je završio vojsku i napustio Nemačku, dok je Prisila ostala sa porodicom. Viđali su se povremeno, a Prisila je provodila dane čekajući njegove pozive, sledeće viđenje i slušajući o njegovim aferama sa drugim ženama u Americi. Ipak, ostali su u kontaktu i viđali se povremeno sve dok se nisu venčali sedam godina kasnije, 1. maja 1967. godine u Las Vegasu.

Prijatelji rok legende pričali su da se on oženio Prisilom jer se plašio skandala koji bi mogao da izbije ukoliko to ne uradi. Nastavio je da menja svoju ženu, koja je kasnije samu sebe počela da zove "Elvisova živa lutka". Morala je da uradi porcelanske zube, popravi držanje, ofarba kosu u tamniju nijansu, a sve to kako bi i vizuelno išla uz kralja roka.

U februaru 1968. godine, Prisila je rodila njihovu ćerku Lisu Meri. Kada je Prisila postala majka, počela je da oseća da je Elvis izgubio interesovanje za nju. Kao i pre braka, vratio se aferama sa drugim ženama, a Prisila je pronalazila pisma njegovih ljubavnica upućena njenom mužu. Kako je vreme prolazilo, Prisila je odlučila da se neće zadovoljiti time da sedi kod kuće i čeka Elvisa.

"Moj život je bio njegov život. On je morao da bude srećan. Moji problemi bili su nešto sporedno za njega. Želim da se razvijam. Želim nešto da radim", rekla je Prisila u jednom od intervjua. Priznala je da se umorila od pritiska koji stvara život prema muževljevim očekivanjima. Priznala je i da nikada nije izašla pred Elvisove oči bez šminke i nikada se pred njim nije presvlačila.

"On je voleo da vidi samo krajnji rezultat", rekla je.

Godine 1972, Prisila je ostavila Elvisa. Razveli su se veoma brzo i delili su starateljstvo nad ćerkom. Nakon razvoda, Prisila je procvetala i konačno je imala kontrolu nad svojim životom, dok se istovremeno Elvis navukao na lekove i upao u finansijske probleme. Imao je nekoliko ljubavnih afera nakon razvoda i jednu veridbu - zaprosio je glumicu Džindžer Olden.

Pet godina kasnije, Elvis je pronađen mrtav. Imao je 42. godine. Prisila je bila očajna i slomljena vešću, odbijala je da poveruje. Nadala se da se Elvis samo skriva u bolnici kako bi se sakrio od javnosti i da će se vratiti.

"Bilo je šokantno. Kao što se svet šokirao, samo milion puta više", priznala je Prisila.

Uprkos braku punom razmirica koji je rezultirao razvodom, Prisila i Elvis su uvek bili i ostali bliski. Ona se sećala kako ju je uvek zvao da sa njom podeli svoje brige i kako je ona cenila svaki njegov poziv.

Nakon razvoda, Prisila je postala glumica i preduzetnica. Nikada se više nije udavala.

1 / 10 Foto: Profimedia/editorial images
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs