Životna priča

Zašto žena Elvisa Prislija nije smela da se pojavi pred njim bez šminke i frizure: Bila je živa lutka popularnog kralja!

Život sa slavnim zvezama ume da bude više prokletstvo nego blagoslov, a život Prisile, žene Elvisa Prislija je dokaz

Vip priča
Autor:
Zašto žena Elvisa Prislija nije smela da se pojavi pred njim bez šminke i frizure: Bila je živa lutka popularnog kralja!
Foto: Profimedia

Elvis Prisli je bio kralj rokenrola, muzički genije. Njegova žena, Prisila, lepotica sa anđeoskim licem, bila je 10 godina mlađa od Elvisa. Ona je jedina žena koju je kralj rokenrola zaprosio. Čak i nakon svađe, razdvajanja i razvoda, Prisila je govorila kako je on ljubav njenog života.

Takođe, u nekoliko izjava Prisila Prisli je rekla kako ne može pred muža da izađe bez kompletne šminke i frizure.

Evo kako je izgledao brak Prisile Prisli i Elvisa:

Upoznali su se 1959. godine na zabavi koju je priredio Elvis, koji je tih dana služio vojsku. On je imao 24 godine, a Prisila 14.

Elvis Prisli, Prisila Prisli
foto: Profimedia

Oduševljen Prisilom, Elvis joj svira nekoliko pesama. Kada je otišla sa žurke, Prisila je bila ubeđena da nikad više neće sresti Elvisa, ali sudbina je imala druge planove.

Elivis je primetio da Prisila liči na njegovu nedavno preminulu majku Gladis, koja mu je jako nedostajala. Ubrzo nakon žurke, muzičar je pozvao devojku na sastanak, gde ju je i poljubio.

Prisilini roditelji bili su zabrinuti, s obzirom da je ona imala samo 14 godina. Kada su upoznali Elvisa, on ih je toliko očarao da su sasvim zaboravili za svoje brige.

Elivs je tada ispričao svom prijatelju da je "Prisila toliko mlada, da je može oblikovati kako poželi."

Prisila Prisli, Elvis Prisli
foto: Profimedia

U međuvremenu, devojka se toliko zaljubila u "kralja" da je on postao centar njenog sveta.

Par je počeo da se zabavlja. Prisila se šminkala i pozajmljivala majčinu odeću kako bi Elvisovi prijatelji pomislili da ima bar 16. godina.

U njegovoj vili, žurka se održavala svako veče. Svi su sedeli u prizemlju i čekali da Elvis izađe iz svoje sobe. Čim bi se pojavio, u dnevnoj sobi bi zavladao muk. Čekali su da on prvi progovori kako bi znali kakvog je raspoloženja. Ako bi se nasmejao, svi bi se smejali.

"Niko, uljučujući i mene, nije se usudio da se našali, osim ako se nije smejao, a onda smo se svi smejali," ispričala je svojevremeno Prisila.

"Noću, kad je sve bilo mirno, on bi mi dugo opisivao kako po njemu izgleda savršena žena i kako se ja savršeno uklapam u tu sliku. Voleo je brinete plavih očiju. Želeo je da me oblikuje prema sebi. To mu je bilo veoma važno," pričala je Prisila.

Elvis je cenio njenu mladost i čistoću i bio je spreman da je čeka da odraste. Međutim, tokom njihove veze, Elvis je bio i sa drugim ženama: od običnih žena do holivudskih zvezda.

Elvis i Prisila su s razlogom ličili - kralj ju je "isklesao" po svom liku. Čak je išao toliko daleko da je kosu svoje devojke ofarbao u crno, poput svoje, ali je tražio i da ona stilizuje kosu da liči na njega. Zbog toga je Prisila sebe opisivala kao "Elvisovu živu lutku."

Prisila je pričala kako se nikad pred mužem nije pojavila bez šminke i frizure, jer on nije želeo da je vidi kako se šminka ili sređuje - hteo je da vidi samo konačan rezultat.

Prisila je činila sve da usreći Elvisa. Nije bilo važno šta je ona htela i da li je imala problema - samo je Elvis bio bitan.

Par se venčao, a Prisila je odmah zatrudnela. Elvisa je brinulo kako će roditeljstvo uticati na njegovu karijeru. Zbog toga je tražio "pauzu u braku" kada je Prisila bila u sedmom mesecu trudnoće.

Kada je Prisila rodila kćerku Lisu Mari, par se pomirio.

Nakon porođaja, Prisila je saznala da je Elvis nastavio neke veze čak i nakon njihovog venčanja. Više nije htela da bude poput vernog psa koji ga čeka da dođe kod nje.

U braku su bili 6 godina. U kasnijim intervjuima, Prisila je priznala da se od njega razvela jer je morala da "sazna sve o svetu".

"Očigledno nisam imala tinejdžerske godine kao normalna devojčica, pa sam morala da se prilagodim. Pratila sam samo šta on radi. Živela sam njegov život. Iskreno, nisam imala svoj život, pa sam se nekako izgubila."

Nakon razvoda, bivši supružnici su podelili starateljstvo nad kćerkom i redovno su se viđali. Kada je Prisila saznala za Elvisovu smrt, bila je skrhana bolom i trebalo joj je mnogo vremena da se oporavi i krene dalje.

Zadržala je njegovo prezime, ali je promenila frizuru i način šminkanja. Otvorila je butik, ali je i glumila u par filmova i serija. Shvatila je da može da ima samostalan život, bez ugledanja na druge ljude.

Prisila danas ima 75 godina i danas se rado seća dana kada je bila udata za Elvisa. I danas kaže da je on ljubav njenog života.

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs