PRELEPI!

10 NAJLEPŠIH LJUBAVNIH PAROVA IZ SEDAMDESETIH KOJI I DAN DANAS INSPIRIŠU: Oni su bili Anđelina i Bred tog vremena!(FOTO)

Njihove ljubavi su prava inspiracija!

Ljubav
20:45h Autor:
10 NAJLEPŠIH LJUBAVNIH PAROVA IZ SEDAMDESETIH KOJI I DAN DANAS INSPIRIŠU: Oni su bili Anđelina i Bred tog vremena!(FOTO)
Pol Njumen i Džoan Vudvord, Foto: Profimedia

Šezdesete i sedamdesete godine zaista su bile neverovatan period kad se u svetu toliko toga dešavalo, kad su bili aktivni hipi pokreti, promene u modi, muzici, godine feminističkih pokreta i borbe za ženska prava. Moda sedamdesetih se razlikuje od svih drugih i može se prepoznati na prvi pogled, a isto tako ćete odmah prepoznati i parove koji su obeležili ovu deceniju.

Pojedini od ovih parova su i dalje zajedno i divimo se njihovoj ljubavi – jedni više nisu sa nama, a drugi su se, nažalost, rastali.

Saša Zak i Silvester Stalone

Saša je imala priliku da upozna Stalonea još pre nego što je postao svetski poznat zbog uloge u filmu Roki. Par se venčao 1974. godine, a dve godine kasnije – Stalone se probio u svetu glume. Par je nakon toga imao razne nesuglasice, da bi se rastao 1985. godine. I pored toga moramo reći da su zajedno izgledali fenomenalno.

Odri hepbern i Andrea Doti

Nakon što se razvela od Mela Ferera 1968. godine, Odri Hepbern se zaljubila u italijanskog psihijatra Andreu Dotija. Venčali su se 1969. godine, a sedamdesetih smo ih mogli videti kako zaljubljeni šetaju ulicama Rima.

Bjanka i Mik Džeger

Mik i Bjanka Džeger su sedamdesetih bili ono što su Anđelina Džoli i Bred Pit bili dvehiljaditih. Nijedan par u tom periodu nije bio toliko fotografisan. Svima su poznate fotografije sa njihovog venčanja i zaista su izgledali prelepo zajedno. No, par se razveo nakon sedam godina braka – 1978.

Prisila i Elvis Prisli

Prisila i Elvis su se upoznali kada je ona imala samo 14 godina, a on 24. Njihova ljubav je trajala sve dok ona nije postala punoletna, te se za njega udala kada je napunila 21 godinu, 1967. Bili su jedan od najpoznatijih parova s kraja šezdesetih i početka sedamdesetih godina. No, par se razveo 1973.

Džoan Vudvord i Pol Njumen

U toku sedamdesetih, Džoana Vudvord i Pol Njumen su već čitavu deceniju proveli u braku, a venčali su se 1958. godine. I pored toga, ovo je bio jedan od parova koji je obeležio čitavu eru.

Žaklina Kenedi i Aristotel Onazis

Kad se udala za grčkog tajkuna Aristotela Onazisa, cela SAD je morala da se privikava na novo prezime prve dame tragično preminulog američkog predsednika. Jackie i Aristotle su se venčali 1968. godine i bili su primećeni gde god bi se zatekli – bilo na ulicama Njujorka ili na grčkim ostrvima.

Linda i Pol Makartni

Linda Makartni je bila ultimativna rokenrol žena, naročito na turneji Wings Over Europe 1972. godine. Ovaj par je već nekoliko godina bio zajedno pre nego što se venčao 1969. Bili su zajedno sve do Lindine smrti 1998.

Džun Karter i Džoni Keš

Ovaj par ima jednu od najromantičnijih priča. Već izvesno vreme su bili u ljubavi kad je Džoni Keš Džun zaprosio na bini pred 7.000 ljudi. Venčali su se 1968. godine i ostali zajedno sve do 2003. godine kad su oboje preminuli.

Barbra Strejsend i Eliot Guld

Na početku sedamdesetih, Barbra Strejsend i Eliot Guld su bili pravi power couple. Barbara je doživela veliki uspeh sa filmovima Funny Girl i Hello Dolly!, a Eliot se proslavio u sitkomu M.A.S.H. Ipak, par se razišao sredinom ove decenije.

Joko Ono i Džon Lenon

Kada govorimo o periodu od pre pedeset godina, ovaj par je nemoguće zaobići, jer poznatiji par od njih nije postojao. Svi su znali za vezu Džona Lenona i Joko Ono. Venčali su se 1969. i ostali zajedno do Lenonove tragične smrti 1980. godine.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs