ljubavna priča

JEDAN MUŠKARAC NIKAD NIJE PRESTAO DA JE VOLI, A SREĆU JE PRONAŠLA U 3. BRAKU: "Venčali smo se u pauzi za ručak"

Ljubavni život Milene Dravić bio je veoma uzbudljiv zbog činjenica da je iza sebe imala tri braka. Ipak, sreću je našla u trećem, s glumcem Draganom Nikolićem.

Ljubav
20:59h Autor:
JEDAN MUŠKARAC NIKAD NIJE PRESTAO DA JE VOLI, A SREĆU JE PRONAŠLA U 3. BRAKU: "Venčali smo se u pauzi za ručak"
Ljubavni život Milene Dravić, Foto: Kurir / Marina Lopičić

Glumačka diva Milena Dravić preminula je 2018. godine u 79. godini života, a u svojoj bogatoj karijeri ostavila je ogroman broj filmskih, serijskih i TV ostvarenja.

Njen ljubavni života je posebno zanimljiv, a takvim ga čini činjenica da se udavala tri puta za svoje velike ljubavi, dok se treći brak ispostavio veoma uspešnim i srećnim.

Naime, glumica je bila udata za Vojislava Kokana Rakonjca kao i Purišu Đorđevića, dok joj je treći i poslednji brak bio sa Draganom Nikolićem.

Puriša je jednom prilikom istakao da mu je Milena bila najveća ljubav u životu, a njena ljubav sa Draganom Nikolićem bila je filmska. Ljubavna priča Milene i Dragana počela je sasvim spontano, a upoznali su se na snimanju filma "Horoskop" 1969. godine.

Milena Dravić i Dragan Nikolić
Milena Dravić i Dragan Nikolićfoto: Printscreen Youtube / Ženski Savjet

Njih dvoje su se zaljubili na prvi pogled i odmah su znali da su jedno drugom suđeni.

"Kad sam joj prišao, imao sam utisak da je devojka iz kraja koju poznajem ceo život. Upravo u tome je njena prava veličina. Osvojila me je svojom neposrednošću i normalnošću", rekao je Dragan jednom prilikom.

Zanimljivo je da se njihovo venčanje odigralo na nesvakidašnji način, odnosno na snimanju filma 1970. godine.

"Snimali smo novogodišnji TV film 'Kako su se volele dve budale'. Kad nam je redatelj Aca Đorđević dao slobodno vreme za ručakLJ, Dragan i ja smo skoknuli do opštine Vračar da se venčamo. Tako je bilo, venčali smo se u pauzi za ručak", ispričala je Milena jednom prilikom.

"Kad smo završili kod matičara i službeno postali bračni par, otišli smo na ručak. Posle smo se vratili i nastavili snimanje kao da se ništa nije dogodilo.", otkrila je ona.

Nakon što su uplovili u bračne vode počeli su raditi i na zajedničkim projektima, a ubrzo su osvojili srca publike i postali jedan od najlepših glumačkih parova.

Srca publike osvojili su u šou "Obraz uz obraz", a koji se emitovao sedamdesetih. Sledeći zajednički projekat bila im je jugoslavenska hit serija "Povratak otpisanih" koja je snimljena 1977 godine. Kasnije su radili i mnogobrojne reklame.

Milena Dravić
Milena Dravićfoto: Kurir / Dragana Udovičić

Njihova ljubav vremenom je postajala sve čvršća, voleli su se do smrti. Nisu imali decu, a glumica je rekla kako joj je zbog toga malo krivo, ali da ne smatra da je to ikakva mana njihovog odnosa.

Draganova smrt koja se desila 2016. godine ih je razdvojila, ali je njihova ljubav ostala besmrtna.

Milena Dravić i Dragan Nikolić
Milena Dravić i Dragan Nikolićfoto: Printscreen Jutjub/Klavijaturaž

"Uvek moraju postojati tolerancija i razumevanje, pa onda sve ostalo. Za brak koji traje duže od 30 godina, može se naći više razloga za njegov prekid, nego opstanak. Smatram da je najlakše nešto preseći i završiti, mnogo je teže boriti se. Ponekad i mala svađa može osvežiti dan. Ponekad je potrebno biti i ljubomoran jer je i to jedan od pokazatelja ljubavi, samo što ja to nisam pokazivao. Što se nekih svađa tiče, Milena je uvek bila glasnija, ali je i brže praštala, ipsričao je glumac jednom prilikom.

Nedugo nakon glumčeve smrti, Milena se suočila sa karcinomom, dok je bitku sa bolešću izgubila u 79. godini života, 2018.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs