BORIS DŽONSON

OD ŽENE NIKAD NIJE KRIO DA IMA LJUBAVNICE, NE ZNA SE TAČAN BROJ NJEGOVE DECE: Zovu ga "političar mutnih voda"

Britanski premijer Boris Džonson podneo je ostavku na mesto predsednika vladajuće Konzervativne stranke. Bio je na funkciji dve godine i 349 dana

Ljubav
11:46h Autor:
OD ŽENE NIKAD NIJE KRIO DA IMA LJUBAVNICE, NE ZNA SE TAČAN BROJ NJEGOVE DECE: Zovu ga "političar mutnih voda"
Boris Džonson ljubavne afere, Foto: Profimedia

Za Borisa Džonsona su govorili da je čovek koji "piva u svim vodama", jer nije bilo skadala koji bi njega srušio. Međutim, nemoguće se ipak dešava, jer je upravo Boris podneo ostavku na mesto predsednika vladajuće Konzervativne stranke.

Strani mediji pričaju da je britanski premijer Boris Džonson primoran na ostavku u dramatičnom i haotičnom raspletu političke karijere koje su obeležili nepoštovanje pravila, instinkt za razumevanje raspoloženja javnosti i fleksibilan pristup istini i etici. Iako je vođenjem zemlje kroz Bregzit i pandemiju obezbedio mesto u istoriji, ostaje pitanje kakvo je njegovo nasleđe.

Za nas je najzanimljiviji njegov buran ljubavni život.

Naime, Boris Džonson je bio upleten u ljubavni trougao i dok su ga mediji pratili u stopu, on je ipak uspeo da ispliva iz svih mogućih skandala.

Ovo su sve žene Borisa Džonsona:

Keri Simonds

Lider britanske Konzervativne partije počeo je da živi sa devojkom Keri Simonds i tako postao prvi premijer koji je u rezidenciju ušao sa nevenčanom partnerkom. Ovo je za istoriju veliki iskorak, ali ne i za Džonsona koji je navikao na ljubavne prevrate.

On se upravo zbog veze sa Keri razveo od bivše (druge supruge) Marine Viler sa kojom je bio 25 godina. Veruje se da je Džonson zaprosio Keri tokom romantičnog putovanja na Mistik za Božić 2019. godine. Keri Simonds (31) objavila je vest o veridbi krajem 2019. na Instagramu, kada je javnost obavestila i da je u petom mesecu trudnoće. Džosonu, koji zvanično ima petoro dece (nezvanično osmoro) brak sa Keri je treći po redu.

1 / 6 Foto: Profimedia

Vezu Borisa i Keri međutim pratili su brojni skandali, pa je tako jednom prilikom policija reagovala zbog svađe do koje je došlo u njihovom nekadašnjem domu.

Keri je Džonsona pratila na njegovom prvom premijerskom govoru, što ne čudi jer je i ona iz sveta politike (sa 29 godina je postala najmlađi direktor komunikacija u istoriji konzervativaca). Keri radi kao savetnik za odnose sa javnošću u američkoj grupi za zaštitu životne sredine Okeana. Rođena je u Londonu i ranije je bila zaposlena u Konzervativnoj stranci.

Alegra Mostejn-Oven, ljubav iz studentskih dana

Džonson, koji je svojevremeno odbacio tvrdnje da vara suprugu kao "obrnutu piramidu besmislica", oženio se svojom ljubavi iz studentskih dana na Oksfordu, Alegrom Mostejn-Oven 1987. godine, ali su se razveli 1993. nakon što ju je prevario s Marinom Viler.

Brak sa Marinom Viler

Džonson i Marina Viler su se venčali 8. maja 1993., svega 12 dana nakon što je on okončao prvi brak. U braku koji je okončan pretprošle godine par je dobio četvoro dece. Marina, koja je poreklom iz Indije, dugo je trpela Borisove afere, koje su se samo nizale.

Godine 2003., otkrivena je njegove veza sa novinarkom i autorkom knjiga o poznatima Petronelom Vajat, inače, ćerkom poznatog laburiste lorda Vajata, koja je kasnije tvrdila da je jedno njegovo dete abortirala, a drugo pobacila.

Tadašnji predsednik torijevaca Majkl Hauard smenio ga je sa funkcije ministra za kreativnu industriju i kulturu zato što je lagao o toj vezi.

Dve godine kasnije, "News of the World" pisao je o njegovoj vezi sa novinarkom Anom Fazakerli. On je navodno viđen kako izlazi iz njenog stana u Londonu. Tada ga je Marina Viler izbacila iz kuće, ali su se kasnije pomirili. Već sledeće godine napravio je dete savetnici za kulturu Helen Mekintajer, pa ga je supruga ponovo izbacila iz kuće.

Dženifer Arkuri

Preduzetnica Dženifer Arkuri upoznala je britanskog premijera Borisa Džonsona dok je bio gradonačelnik Londona. Ubrzo su započeli strasnu aferu koja je trajala godinama. Džonson je sa njom varao tadašnju suprugu, pomogao je Dženifer da razvije posao.

"Volela sam ga, obožavala", tvrdi američka preduzetnica Dženifer Arkuri (35), jedna od bivših ljubavnica Borisa Džonsona, koja je iz samo njoj poznatih razloga tek sada prvi put javno progovorila o svojoj četvorogodišnjoj vezi s aktuelnim britanskim premijerom.

Prvi seks između mlade Amerikanke i gradonačelnika desio se 29. avgusta 2012. u njenom stanu u londonskoj rezidencijalnoj četvrti, nakon čega je on još dugo tražio čarapu zatrudnele tokom naleta žudnje, ispričala je ona.

1 / 6 Foto: Profimedia

Dženifer je vezu sa Borisom raskinula 2016., vratila se u Ameriku, udala se i dobila dete, ali je bivši ljubavnik navodno nije potpuno zaboravio.

Sandej Tajms izvestio je u septembru 2019. godine, nekoliko meseci pre opštih izbora u Velikoj Britaniji, da je bivši gradonačelnik Džonson bio u sukobu interesa zbog toga što nije obelodanio svoje blisko prijateljstvo sa Arkuri. Ona je učestvovala u tri trgovinske misije i primila hiljade evra fondove gradonačelnika i vladine programe za svoju kompaniju Inotek još 2013. godine. I novinari "Skaj Njuza" su ga pritiskali da govori o tome zašto je taj novac dat njenim firmama.

Svi Borisovi potomci

Džonson i Marina Vilerimaju četvoro dece: Laru, Miloa Artura, Kasiju Pičiz i Teodora Apola. Lara Džonson je samo pet godina mlađa od njegove buduće supruge.

Godine 2006. "News of the World" objavio je da je Boris postao otac petog deteta sa umetničkim konsultantom Helen Mekintajer. Njeno dete je navodno jedno od dvoje koje je začeo s ljubavnicama. Prošle godine je sa verenicom Keri Simonds dobio sina. Tačan broj njegove dece nije poznat.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs