prelepa ljubavna priča

POSLE 12 GODINA JE UPOZNAO SA OCEM, VERAN JOJ JE DVE DECENIJE: Ljubavna priča Enrikea Iglesijasa i Ane Kurnjikove!

Zahvaljujući slavnom ocu, poznatom latino zavodniku i pevaču Huliju Iglesijasu, čijem šarmu nisu mogle da odole žene širom sveta, ali i lepoti koju je naslijedio od majke Filipinke Izabel Prejsler, samo nebo bila je granica za Enrikea Iglesijasa. Uspeh u muzičkom svetu poklopio se s uspehom u privatnom životu. S bivšom teniserko Anom Kurnjikovom danas ima troje dece.

Ljubav
13:26h Autor:
POSLE 12 GODINA JE UPOZNAO SA OCEM, VERAN JOJ JE DVE DECENIJE: Ljubavna priča Enrikea Iglesijasa i Ane Kurnjikove!
Enrike Iglesijas i Ana Kurnjikova, Foto: Profimedia

Danas 46-godišnji Enrike Iglesijas nikada nije krio da mu je želja da ponovi, ako ne i da sruši uspeh koji je postigao njegov slavni otac Hulio Iglesijas, koji je do danas objavio 77 albuma i prodao više od 300 miliona nosača zvuka u celom svetu. Hulio Iglesijas, prema istraživanju Sony Music Entertainmenta, jedan je od najuspešnijih muzičkih umetnika u istoriji. Njegov naslednik to još nije uspeo, ali niko ne kaže da još uvek ne može da stigne oca i da ga skine s trona.

Enrike Iglesijas rođen je 8. maja1975. godine kao treće, najmlađe dete pevača Hulia Iglesijasa i filipinske manekenke, koja je postala novinarka, Izabel Prejsler.

Enrike Iglesijas
foto: Profimedia

Zanimljivo je to da je rođen s retkim kongenitalnim stanjem, poznatim kao Situs inversus, zbog kojeg su mu neki od glavnih telesnih organa, poput srca, smešteni na suprotnoj strani tela.

Odrastao je sa sestrom Marijom Izabel i bratom Huliom Mlađim i sa majkom, ali sve se promenilo u decembru 1981., njogovog dedu Hulija Iglesijasa Pugu otela naoružana baskijska mafija ETA pa je za njega tražena otkupnina. Na sreću, oslobođen je nepovređen, ali sve to je prestrašilo porodicu. Zbog sigurnosti on i brat poslati su da žive s ocem i njegovom tadašnjom devojkom, top modelom iz Venecuele Virdžinijom Sipli, u Majami. Braća su većinu vremena provodila s dadiljom Elvirom Olivares, kojoj je Enrike godinama kasnije, posvetio prvi album.

Enrike Iglesijas
foto: Profimedia

Budući da mu je otac većinu vremena provodio na svetskim turnejama, upravo je dadilja bila zaslužna za Enrikeovo vaspitanje i detinjstvo. Pohađao je prestižnu školu Gulliver Preparatory i upisao ekonomiju u Majamiju. Ali tokom školovanja tajno je radio na muzici, vodeći tajni dnevnik u koji je zapisivao svoje pesme. Kada je napunio 15 godina, već je svirao sa dvojicom starijih muzičara, među ostalim s Robertom Moralesom, a on je kasnije svirao na Enrikeovom prvom albumu koji je postigao neviđen uspeh.

Ono što nikako nije hteo je da njegov otac sazna za njegove planove niti je želeo da mu poznato prezime pomogne u karijeri. Zato je pozajmio novac od dadilje i snimio demo kasetu na kojoj se nalazila španska i dve engleske pesme. Stupio je u kontakt s bivšim očevim publicistom Fernandom Martinezom, a koji je, nakon što ga je poslušao kako peva, bio oduševljen njegovim talentom, ali i predanošću i tvrdoglavošću oko toga da ne želi da koristi porodično prezime da bi se proslavio.

Dogovorili su se da će nastupati pod umetničkim imenom Enrike Martinez i predstavljati se kao pevač iz Gvatemale. Potpisao je ugovor s meksičkom diskografskom kućom Fonovisa Records, otputovao u Toronto da snimi svoj prvi album i to je nekako bilo to.

Taj je album u prvoj nedelji od izdavanja prodat u neverovatnih pola miliona primeraka, a Enrike je postao zvezda preko noći. Od samog početka uspešno se snalazio sa pesama na engleskom i španskom jeziku. Ne treba zatoi ni da čudi što je nakon samo godinu dana studija odustao od daljeg obrazovanja, fokusirajući se na muziku.

Kada je Hulio Iglesijas doznao za sinovljev uspeh, ali i potpisani ugovor, nije bio preterano impresioniran. Čak šta više, bio je zabrinut zbog hirova mzičke industrije i onoga što je sam doživeo tokom karijere, zbog čega je pokušao da spreči sina da se odluči za muzičku karijeru. Ali njegov stav samo je ojačao želju tinejdžera da ostvari svoje snove, zbog čega je uložio još više napora.

Bila je to i više nego predvidljiva odluka Enrikea Iglesijasa, a koji je tokom svoje karijere, koja traje već nekoliko decenija, pokazao koliko je snažna njegova radna etika, ali i koliko je uporan u ostvarivanju onoga što je zacrtao.

‘Nikada nisam zadovoljan. Ponekad možda treba sesti i zastati, pogledati unaokolo i jednostavno uživati’, izjavio je jednom, opisujući rečima svoju požrtvovnost kada je posao u pitanju.

Enrike Iglesijas
foto: Profimedia

Hitovi Enrikea Iglesijasa pevani su i u Srbiji, posebno ‘Por Amarte’. Reč je bila o naslovnoj pesmi popularne televizijske sapunice ‘Marisol’, koja je prikovala za male ekrane milione širom sveta, pa tako i u našoj zemlji.

Svoj drugi album ‘Vivir’ izdao je 1997. i upravo zahvaljujući njemu bio je nominovan za American Music Awards, koju mu je upravo otac odneo pred nosom.

A da je bio zvezda samo takva, govori i podatak da su mu na prvoj koncertnoj turneji podršku pružili sir Elton Džon, Brus Springstin i Bili Džoel. Nakon toga albumi su se samo nizali, a popularnost mu je sve više rasla, da bi u jednom trenutku čak snimio duet s legendarnom i nikada prežaljenom Vitni Hjuston.

A nekako u to vreme počelo je da mu se slaže sve pa i na privatnom planu. Godine 2001. upoznao je rusku teniserku Anu Kurnjikovu, koju je angažovao da mu gostuje u spotu za pesmu ‘Escape’. Nedugo nakon toga započeli su vezu, a svoje prvo javno pojavljivanje imali su na dodeli MTV-jevih muzičkih nagrada 2002. godine, potom i na premijeri filma ‘Bilo jednom u Meksiku’, u kojem je i glumio.

Enrike Iglesijas
foto: Profimedia

Od samog početka doneli su odluku da o svojoj vezi, ali i privatnom životu neće govoriti za medije. Godine 2004. počelo se nagađati o njihovoj veridbi i to nakon što se Kurnjikova u javnosti pojavila s velikim ružičastim dijamantskim prstenom.

‘Ona je moja devojka i najbolja partnerka u svim avanturama. Poverenje je ključ svake veze. A što se tiče braka, ovo je novi milenijum. Parče papira ne garantuje sreću. Ana i ja smo sasvim dovoljni jedno drugom.'

U sledećim godinama svako malo bi se toliko pojavila vest o njihovom raskidu ili pak venčanju. 'Nikada nisam mislio da se brakom nešto menja. Možda je razlog u tome što sam odrastao uz razvedene roditelje, ali mislim da ne možeš nekoga voleti više samo zbog običnog papira', izjavio je jednom Enrike Iglesijas.

Ono što je čudno u toj priči to je da je Ana, uprkos tome što su već godinama zajedno, njegovog slavnog oca, Hulia Iglesijasa, upoznala tek 2013. godine.

A onda je stigao decembar 2017. godine, kada su Ana Kurnjikova i Enrike Iglesijas šokirali svet objavom da su nakon 16 godina veze postali ponosni roditelji Nikolasa i Lusi. Blizanci su rođeni 16. decembra u Majamiju, a cela trudnoća i sam porođaj do kraja su držani u potpunoj tajnosti.

Baš kao i tog puta, Kurnjikova i Iglesijas su 2020. novu trudnoću takođe čuvali daleko od očiju javnosti, a sve je otkrio njegov brat Hulio Iglesijas mlađi u radijskom gostovanju otkrivši da je stigla još jedna beba. Ana Kurnjikova carskim je rezom 30. januara na svet donela devojčicu kojoj su dali ime Meri.

I dok je o privatnom životu tajnovit, o poslovnom mnogo više otkriva. Ipak, njegova najava novog 11. studijskog albuma u septembru ražalostila je milione obožavatelja širom sveta. ‘Mogao bi to biti moj zadnji album. To nije nešto o čemu sam razmišljao poslednjih nekoliko meseci, to je nešto o čemu razmišljam već nekoliko godina’, rekao je uoči izlaska albuma 17. septembra ove godine.

Enrike Iglesijas
foto: Profimedia

Ali to ne znači da će se prestati da se bavi muzikom: 'Nikad neću prestati da pišem pesme, jer volim da komponujem, ali činiću to na drugačiji način, što znači da ne moraju nužno biti zapakirane u album, pa mi je ovaj projekat važan.'

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs