Feng šui saveti

Privucite uspeh ekspresno: Promenite ove sitnice i pospešite poslovanje ili nađite posao iz snova!

Postoji bezbroj načina da pospešite posao, napredujete u karijeri i uvećate prihode. Dovoljno je samo uneti male promene u poslovni prostor.

Zanimljivosti
21:12h Autor:
Privucite uspeh ekspresno: Promenite ove sitnice i pospešite poslovanje ili nađite posao iz snova!
Foto: Shutterstock

Drevna istočnjačka disciplina uređenja prostora odnosi se na sve životne segmente, počev od zdravlja, ljubavi, sreće, blagostanja, ugleda i, naravno, posla. Feng šui može sprečiti negativne pojave, pospešiti poslovanje, a nezaposlenima doneti povoljne prilike i posao iz snova.

Kako se praktikuje feng šui za posao? Može na dva načina, bilo da se sređuje kancelarija ili u kući oblasti predviđene za karijeru. Za početak, očistite nered, bacite sve nepotrebne i pokvarene stvari. Drugi korak je da se proveri sa radiestezistom da li na tom mestu postoje patogena zračenja jer ona mogu ometati poslovni uspeh.

Feng šui i uspeh u poslu

U svetu feng šui energije, važi pravilo da slično privlači slično. Ukoliko je loša energija u vašem radnom prostoru, ne može se očekivati uspeh u poslu ili karijeri.

Ulazna vrata u radnu prostoriju uvek treba da su od punog materijala, nikako od stakla. Dok se za nameštaj preporučuje kombinacija metala i stakla. Naime, staklo reflektuje svetlost i stvara pozitivnu energiju, dok metal simbolizuje novac.

Boje u radnim prostorijama trebalo bi da budu svetlih nijansi i najbolje je da to je to bela u kombinaciji sa bojom lavande, a zlatni ili bronzani detalj pojačaće prosperitetnu energiju, bilo da je reč o figuricama ili ramovima za slike.

Važni Feng Šui saveti: Na ovih 5 mesta u kući nikad ne držite vodu jer privlači bolest i nesreću!

foto: Profimedia

Za početak, pažnju posvetite rasporedu nameštaja. Ako je moguće, radni sto treba postaviti naspram ulaznih vrata kancelarije. To je veoma povoljan položaj i naziva se "komandna pozicija". Ukoliko je nemoguće menjati poziciju stola, može da pomogne malo ogledalo postavljeno na stolu okrenuto tako da se u njemu vidi odraz ulaznih vrata kancelarije. Prema principima feng šuija, ovaj aranžman pruža zaštitu i kontrolu nad siruacijom.

Dobrim položajem se smatra se i ako je iza leđa zid jer on pruža zaštitu i sigurnost. Nepovoljno je ako se iza leđa nalaze police jer one "presecaju", odnosno slabe energiju osobe koja sedi ispred njih.

Nikada ne treba postavljati stolove tako da ljudi budu jedni drugima okrenuti leđima ili pak direktno jedni naspram drugih. Najbenigniji položaj bi bio da su svima leđa okrenuta ka zidu, a da "prepreku" između njih čine lepo aranžirane biljke, ili čak manji akvarijum sa zlatnim, japanskim ribicama.

Feng šui sto za uspeh

Kada se odredi položaj stola, sledeći zadatak je organizacija premeta koji se nalaze na njemu. Važno je da tu vlada red i nije poželjan "kreativi nered", kako to mnogi vole da nazivaju. Papire treba složiti u raznobojne fascikle, a boje treba da odaberete intuitivno. Dobro uređen sto obezbeđuje neometan protok pozitivne energije, a to privlači poslovni uspeh.

Za početak, površinu stola treba podeliti na devet jednakih kvadrata, po bagua mapi. Ti kvadrati predstavljaju određeno životno polje koje može da se aktivira određenim bojama, predmetima ili nekim drugim feng šui lekovima. Naravno, ne treba se fokusirati na svih devet polja, nego samo na dva-tri, koja su na neki način povezana sa karijerom:

1. Bogatstvo i prosperitet nalaze se u gornjem levom uglu. Taj sektor privlači novac i poslovni uspeh, i tu se može postaviti biljka, predmet u zelenoj boji ili kristal. Ovo je takođe idelano mesto za kompjuter.

Ove stvari odmah izbacite iz spavaće sobe: Feng Šui saveti za miran i kvalitetan san!

foto: Profimedia

2. Slavu i ugled predstavlja gornji središnji deo stola. U toj oblasti drže se vizitkarte, ali i motivacione slike, bilo one iz vašeg života, bilo neke druge koje asociraju na uspeh.

3. Ljubav i veze pokrivaju gornji desni deo površine stola. Svakom je u životu potreba ljubav jer je ona moćna pokretačka i kreativna energija. U ovoj oblasti može se držati cvet, fotografija na kojoj ste sa voljenom osobom, a ako ste slobodni onda to može biti romantična slika nekog para (isečena iz časopisa).

4. Porodica i zdravlje, po bagua mapi ova oblast smeštena je na levoj središnjoj strani stola. Na tom mestu najbolje je držati porodičnu fotografiju uramljenu drvenim okvirom.

5. Centralni deo, kao što ime kaže, nalazi se u središnjem delu stola, a odnosi se na pojedinca, na ravnotežu i na balans energije. Ovde ne bi trebalo da vlada nered jer će to doneti konfuzne misli. Da bi se postigao blans, tokom radnog vremena treba odvojiti nekoliko minuta za meditaciju ili drugu metodu koja osobađa od stresa.

6. Kreativnost je smeštena na desnom središnjem delu stola. Tu bi trebalo držatinešto što inspiriše, pokreće; to može biti knjiga, časopis, neki predmet ili rokovnik u kome zapisujete planove, ideje…

7. Znanje i mudrost – donji levi ugao; na to mesto stavite knjigu ili fotografiju osobe kojoj se divite ili nekog genijalca (Nikola Tesla, Ajnštajn). Takođe, tu možete držati i knjigu sa afirmacijama ili duhovnim tehnikama…

8. Karijeru, po feng šuiju, simboliše donji središnji deo stola. Za poslovni uspeh biće dovoljno da u toj oblasti držite moćnu motivacionu poruku.

9. Uticajne osobe predstavlja donji desni ugao stola. Tu je dobro držati telefon, adresar i sve ono što asocira na pomoć prijatelja ili poslovnih partnera. Kako je ovo i područje koje simboliše putovanja, tu se može držati slika neke rasjke destinacije, svetske metrolpole ili korišćena karta sa letovanja, zimovnja gde ste se dobro odmorili i napunili baterije.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs