iz astro ugla

Neustrašiva zavodnica: Otkrijte sve o ženama Ovnovima! (FOTO)

Kako bismo bliže otkrili horoskop na zabavan, ženski i "modno osvešćen" način upoznaćemo svaki od znakova u jednom drugačijem svetlu. Kakve smo prijateljice, kako kupujemo i kakve parfeme volimo - donosićemo vam svaki mesec, a u martu otkrivamo kakve su žene Ovnovi

Zanimljivosti
Autor:
Neustrašiva zavodnica: Otkrijte sve o ženama Ovnovima! (FOTO)
Sara Džesika Parker, Foto: Profimedia

Strastvena, impulsivna, buntovna, slobodoumna, entuzijastična, odvažna, samouverena, nesputana, živahna, zabavna, tvrdoglava, temperamentna, prkosna – sve je to žena Ovan. Neustrašivi i prirodni je vođa, rođena da bude na čelu, zbog čega ovan i jest prvi znak zodijaka – svojom energijom, harizmom i dinamičnošću u stanju je da pokrene ostalih 11 znakova.

Uvek se raduje novim izazovima, pa je tipičan "ovnan" ranoranilac koji jedva čeka da započne novi dan i da vidi šta će joj on doneti. Ipak, zbog svoje nestrpljivosti sklona je da pređe na novi izazov pre nego što je prethodni završila do kraja.

"'Žena Ovan zna da bude veoma zaigrana i velika je avanturistkinja koja uvek gleda napred, a retko u prošlost'"

Večiti je i nepokolebljivi optimista pa je polje njenog interesa često borba za prava drugih, kao i borba za bolju budućnost uopšte. Zna da bude vrlo zaigrana i velika je avanturista koja uvek gleda napred, a retko u prošlost. Kao i svi, ima mana, a njene su najčešće egoističnost, prevelika tvrdoglavost i ljubomora.

foto: Profimedia

Seks i veze

Pripadnost grupi vatrenih znakova čini je vrlo strastvenom. U ljubavnim igricama voli da preuzme inicijativu i da bude ta koja će zavesti drugu stranu, a isto tako voli da je po njenom pa prepiranja i svađice doživljava kao predigru seksu. Muškarcima je često magnet jer je doživljavaju vrlo intenzivnom i intrigantnom, a osvajanje žene Ovna neretko je izazov.

Kad je zaljubljena, oseća se najživljom i sve u njenom životu tada postaje ekstremno. U vezi se ne želi da se oseća posedovanom, ali povremeno pokazivanje ljubomore i posesivnosti laskaju joj jer za "ovna" to je znak da partner zna koliko ona vredi.

foto: Profimedia

Romantika joj nije nužna, ali partnerova pažnja itekako jeste. Među retkim je ženama koja mogu da odvoje ljubav i seks. Nekad joj je lakše da se izrazi seksualno nego intimno pa će želeti da stvari idu lakše ako je u pitanju ljubav. U seksu se oslikava njen avanturistički duh – obožava da isprobava nove poze i nova mesta za seks. Prijateljstvo

Kako i u ljubavi, žena Ovan i u prijateljstvu može biti poput bujice – u jednom trenutku donosi uzbuđenje i haos, a u sledećem je više nema. Prijateljstva sa ženom Ovnom često su vrlo intenzivna, i onda kada ne traju dugo, ali ona uvek ima i prijatelje za celi život. Sklona je da ima širok krug prijatelja jer konstantno menja interese i njen tempo ne mogu svi da prate.

foto: Profimedia

Druge privlači u svoje društvo zbog doze opasnosti i nepredvidljivosti koju žena rođena u tom astrološkom znaku nosi poput druge kože. Ipak, prijatelji nekad teško razumeju njenu izrazitu nezavisnost, a prijateljice zbog te njene osobine znaju da budu i ljubomorne na nju. Kada ide u večernji izlazak, ne treba joj horda prijatelja, već dve-tri bliske osobe koje razmišljaju slično kao ona i koje su spremne ludi provod. Društvo žene Ovna garantuje zabavu.

Izgled

Fokusiran i iskričav pogled, neukrotiva kosa, visoko, izražajno čelo, pomalo agresivan stav i nemirne kretnje fizičke su odlike po kojima ćete prepoznati ženu Ovna. Glavni deo tela kod predvodnice zodijaka jeste glava, koja je najčešće izdužena i u visini očiju prilično široka, dok je kod brade uska.

"'Kad je zaljubljena žena Ovan oseća se najživljom i sve u njenom životu tada postaje ekstremno'"

Utisak visokog i velikog čela može davati i početak kose na čelu koji je viši od prosečnog. Njen zaštitni znak su i istaknute i guste obrve. Vrat je takođe izdužen, a ramena jača i široka. Srednje je visine i prilično mišićavog tela. Oči su joj smeđe ili sive, a koža vrlo dobre teksture.

foto: Profimedia

Stil

Obožava da privlači pažnju, a kako bolje privući pažnju nego vatrenom, crvenom bojom, zaštitnom bojom Ovna! Crvena reflektuje čistu, sirovu energiju i živost duha koje poseduje prvi znak horoskopa. Perfektno izgleda u kožnim odevnim predmetima, voli i svetlucavo i sjajno, a njen zaštitni kamen je dijamant koji je sinonim za snagu, nevinost i čistoću, što su glavne kvalitete koje se povezuju s Ovnom. Naročito ih je prikladno nositi kao minđuše jer je glava deo tela kojim vlada Ovan. Jako joj je bitno da bude fit zbog čega mnoge žene rođene u tom znaku predano vežbaju, a kako su sportski tipovi dobro im stoji i sportski stil odevanja. Nosi jednostavne frizure za koje je potrebno malo vremena, a voli i praktičnu, višenamensku kozmetiku, na primer šampon i regenerator u jednom, kremu za lice koja istovremeno vlaži, štiti od sunca i tonira kožu i slične proizvode.

foto: Profimedia

Stil kupovine

Kako prepoznati ženu Ovna u šopingu? Najglasnija je u prodavnici, bez zadrške komentariše šta joj se sviđa, a šta ne i nestrpljivo čeka da dođe na red na blagajni. Za nju je šoping osvajački pohod u kojem će se boriti da kupi najbolje po najpovoljnijoj ceni. Kad čuje reč sniženje zacakle joj se oči, a često kupuje impulsivno.

Stilska ikona

U znaku Ovna rođene su dve vladarke autentičnog modnog izrižaja – pop-ikona Lejdi Gaga i Sara Džesika Parker. Prva je ekstravagantna, provokativna i svojim odevnim izborima redovno šokira. Nije slučajnost da Lejdi Gaga obožava da nosi šešire najneobičnijih oblika – šeširi su modni imperativ žene Ovna i što su veći, to su bolji! Sara Džesika Parker je pak prefinjenija, ali i u njenom stilu prisutna je doza odvažnosti i šarmantne drskosti tipične za žene Ovnove. I Gaga i Sara obožavaju da privlače pažnju u velikoj, raskošnoj odeći. Modna ikona je i Viktorija Bekam koja pak neguje eleganciju, a omiljena boja joj je crna koja, uz crvenu i belu, najbolje paše ženi Ovnu. Viktorija zna da ženama Ovnovima odlično stoji i usko, pa je vrlo uska odeća njen najčešći izbor.

foto: Profimedia

Glumice Kira Najtli, Dženifer Garner iRiz Viterspun su takođe poznate žene Ovnovi koje se ističu svojim stilom.

Miris žene Ovna treba da bude jak, moćan, pikantan i koketan, a najbolje su arome biber, sandalovo drvo i cimet. Idealni su parfemi "Mistero di Roma" Laure Biađoti, "Belle d' Opium" YSL-a, Diorov "Dolce Vita", Gučijev "Guilty" i "Si Lolita" Lolite Lempicke.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

TAGOVI:

horoskopOvan