Odmor za celo telo

Sve dobrobiti ležanja sa podignutim nogama: Rezultati su iznenađujući!

Ovaj položaj će opusti mišiće vrata i smanjiti tenziju

Zanimljivosti
Autor:
Sve dobrobiti ležanja sa podignutim nogama: Rezultati su iznenađujući!
Foto: Shutterstock

Sigurno ste već čuli da podizanje nogu iznad trupa ima mnoge prednosti za vas. Jedan od dokaza za ovo je i polažaj u koji se stavljaju pacijenti koji su doživeli neku traumu ili imaju problema sa donjim delom tela.

Predstavljamo vam kako podizanje nogu uza zid može pozitivno uticati na vas svakodnevno. Ovo će vam pomoći da se osećate bolje, a ovo su razlozi:

1. Položaj noge-uza-zid dolazi iz Indije. Trvdilo se da ima mnoge prednosti, zato što pruža odmor vašem trupu. Kada legnete na leđa, kičma vam je prislonjena uz pod tako da su vam leđa potpuno prava. Ovaj položaj takođe smanjuje loš teret sa kičme i leđa.

Ležanje na podu ima 9 neverovatnih blagodeti: Obnavlja mozak i kičmu, eliminiše stres i glavobolju!

foto: Shutterstock

2. Ova pozicija olakšava cirkulaciju kroz celo telo. Dodatno opterećenje koje noge trpe nije dobro za cirkulaciju. Ovo stanje izaziva osećaj težine u donjem delu tela, jer cela vaša masa tokom celog dana pada na noge.

3. Pomaže vam da se opustite. Podizanje nogu uz zid i duboko disanje ima opuštajuće dejstvo. Zapravo, ovo je jedan vid meditacije jer pomaže da krv protiče kroz celo telo i tako vas relaksira.

4. Pomoći će vam da se povratite nakon napornog vežbanja. Ukoliko ste odmorniji, vaš trening će biti bolji, a nekada je teško oporaviti se brzo između vežbanja. Ovakav položaj će vam pomoći da se brže odmorite i provedete kvalitetnije vreme u teretani.

5. Ovaj položaj će opusti mišiće vrata i smanjiti tenziju. Neki kažu da čak može i da zameni masažu, tako da vam predlažemo da ga što pre isprobate.

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs