Svaka čast

Kod njega zaposleni uživaju, a profit samo raste: Srbijo, nađi bar jednog ovakvog direktora! (FOTO)

Ideja da radnici moraju da preguraju 70 odsto nedelje da bi uživali samo 30 odsto je kolektivno ludilo, kaže ovaj preduzetnik
Zanimljivosti
19:22h Autor:
Kod njega zaposleni uživaju, a profit samo raste: Srbijo, nađi bar jednog ovakvog direktora! (FOTO)
Foto: Facebook / Stephan Aarstol

Preduzetnik Stefan Arstol, vlasnik jedne firme za proizvodnju daski za veslasnje, koji je pre nešto manje od godinu dana uveo petočasovno radno vreme, tvrdi da su rezultati njegovog "revolucionarnog" poduhvata zapanjujući.

"Osmočasovno radno vreme je napravilo kult radoholičara. Nažalost, to radno vreme se nije menjalo 100 godina. Nema veze što je informatičko doba donelo najveću promenu još od industrijske revolucije. Radnici i dalje ulaze u svoje automobile svakog dana i guše se po autoputevima. A onda sve to opet urade uveče.

Ponedeljak je nešto čega se svi groze. Sreda je "samo da se pregura". Petak ujutru je olakšanje jer samo što nije došao vikend. Ideja da radnici moraju da preguraju 70 odsto nedelje da bi uživali samo 30 odsto je kolektivno ludilo, kaže Arstol, koji je zbog svega toga uveo petočasovno radno vreme.

"Moja kompanija je odlučila da drugačije radi stvari. Mi smo u biznisu prodaje stojećih dasaka za veslanje (paddle-board), pa kraće radno vreme i slobodna popodneva za zaposlene su savršen spoj sa našim biznisom.Odlučili smo da uvedemo petočasovno radno vreme, od 8 ujutru do 1 popodne. Pošto ručak i tako traje sat vremena, ustvari smo skratili radno vreme za dva sata. Naši zaposleni nisu plaćeni manje, i ja i dalje od njih očekujem duplo veću produktivnost od prosečnog radnika“, piše Arstol za Biznis insajder.

Poslao 1.200 molbi za posao, svuda ga odbili: Otišao u Kanadu, zaradio bogatstvo za godinu dana!

Njihov sastanak podrazumeva i opuštanje:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs