Naravoučenije

Pazite šta radite u hotelskoj sobi, osoblje sve vidi: 8 stvari koje ne možete da sakrijete!

Anonimno hotelsko osoblje otkrilo je osam tajni koje nikad ne bi rekli svojim klijentima
Zanimljivosti 28.10.2015. - 11:13h Autor: express.hr
Foto: Thinkstock

Anonimno hotelsko osoblje otkrilo je 8 tajni koje nikad ne bi rekli svojim klijentima. Zaposleni u hotelu otvorili su duše na Quori i Redditu, gde su ujedno objasnili i kako izvući ono najbolje iz hotela.

 

1. Smrtni slučajevi

 

Među najčešće spominjanim tajnama je broj ljudi koji su preminuli u hotelskim sobama. Jedan korisnik koji je tokom studenstkih praznika radio u hotelu, prisetio se kako se jedan gost obesio u sobi i kako ga je pronašla čistačica.

 

"Stigla je policija koja je sa sobom povela određene ljude, te su posao obavili tako dobro da niko od gostiju nije imao pojma šta se dogodilo. A nije objavljeno čak ni u lokalnim vestima".

 

Hoteli paze da ovakve informacije ne procure u javnost, kako bi se zaštitili od lošeg publiciteta.

 

Zlo od čoveka: Nećete verovati šta je Barni Eklston uradio za malo para na bankovnom računu!

 

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

2. Slavne osobe

 

Postoji velika šansa da ste (ako često putujete), odseli u istoj sobi kao i neka velika zvezda. "Ako ste gost, osim ako slučajno ne vidite nekog poznatog, nećete imati pojma da je on u hotelu kad i vi", izjavila je jedna zaposlena.

 

3. Veze i afere

 

Osoblje obično tačno zna ko od gostiju je onde zbog afere. "Da, znamo vas prepoznati. I nimalo nas ne zanimate", napisala je jedna i dodala: "A ako dođete sa supružnikom ili boljom polovinom, možemo odrediti gotovo iste sekunde kad zakoračite u hotel, ko od vas donosi odluke u vezi".

 

4. Policija

 

Gotovo svi hoteli - dobri i loši - čvrsto su povezani sa lokalnom policijom. To nema nikakve veze sa gostima, objašnjava osoblje, nego jednostavno "tamo gde se okuplja više ljudi, neminovno ima i problema".

 

Dodaju i da su policajci obično zadovoljni interpretacijama događaja koje im pruža osoblje, jer "zaposleni, uopšteno gledajući, prilično dobro odlučuju kad treba pozvati policiju da se uključi".

 

Ubijala ga od batina, ali nisu se zato razveli: Zbog ovoga je pukao brak Slavice Eklston!

 

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

5. Čistoća

 

Gotovo svi upozoravaju da nikad, nipošto ne dirate prekrivače ili daljinske upravljače u hotelskim sobama. Njih, naime, nikad ne peru!

 

Osoblje takođe upozorava klijente da ne koriste čaše na lavaboima (njih ne peru temeljno), i upozoravaju ljude da bolje da ne gledaju ispod kreveta ili na druga teško dostupna mesta, jer se ni njih ne čisti.

 

6. Otkazivanje

 

Ako želite da otkažete u poslednjem trenutku, nazovite hotel i pomerite rezervaciju na nekoliko dana kasnije. Pričekajte nekoliko sati i zatim ih ponovno nazovite i otkažite rezervaciju.

 

"Naknada za otkazivanje će vas zaobići, jer će sad postojati novo vreme otkazivanja, sa novim datumom", savetuje jedan član osoblja.

 

Hotelska soba i neočekivan poziv u tri ujutro: Ispovest Čelzi Hendler šokirala javnost!

 

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

7. Rezervacija

 

Nikad nemojte rezervisati sobu preko posrednika. Često je najjeftinija opcija da sami dođete "na mesto zločina", a to pogotovo zavisi od doba dana kad stižete (kasnije je bolje), iako je jeftino i ako direktno rezervišete sobu sami.

 

8. Gratis stvari

 

Budite pristojni prema osoblju, posebno vrataru.

 

"Ja vam mogu dati besplatne bočice sa vodom, tampone, kartice za parking, prevesti vas ako je reč o kratkoj relaciji, rezervisati nešto, organizovati hemijsko čišćenje, pa čak i unaprediti vas da dobijete bolju sobu - ako me samo lepo zamolite. Međutim, to niko ne čini jer svi misle da sam ja samo vratar", napisao je jedan iskusni vratar na Redditu, prenosi Independent.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...