novi detalji

Žena koja je znala šta svaki moćnik želi u krevetu: Ovako je Džon Kenedi varao Džeki! (FOTO)

Američki predsednik imao je samo sat vremena da umakne protokolu i to je učinio na potpuno nezgrapan način

Vip priča
Autor:
Žena koja je znala šta svaki moćnik želi u krevetu: Ovako je Džon Kenedi varao Džeki! (FOTO)
Foto: Profimedia

U maju 1961. jedna stara Parižanka začula je kucanje na vratima, jedna starija žena u Parizu čula je kucanje na vratima svog apartmana na šestom spratu zgrade. Otvorila je i skoro se onesvestila. Pred njom je stajao tada najmoćniji čovek na svetu, piše Njujork Post. Predsednik SAD-a obilazio je od vrata do vrata i nadao se da će pronaći devojku koja je diskretno s njim dogovorila sastanak. Zapravo, Kenedi je usred dvodnevnog samita s drugim najmoćnijim čovekom tog vremena - Nikitom Hruščovim, hteo da uzme mali predah i slagao je da mora hitno kod lekara, ali je završio u pogrešnoj zgradi, kucajući na vrata slučajnih stanarki koje su taj dan sigurno pamtile do kraja života, ali teško da je iko mogao da poveruje u njihovu priču. Ovaj događaj opisan je u knjizi Vilijama Stadiema pod nazivom "Madame Claude: njen tajni svet užitaka, privilegija i moći".

Šta je Džon Kenedi darovao kraljici Elizabeti: O ovom poklonu se i danas priča! (FOTO)

foto: Profimedia

Madame Klod, rođena je kao Fernande Grudet 6. jula 1923. godine u Angersu u Francuskoj i bila je jedna od najuspešnijih vlasnica bordela. Od 1957. godine vodila je ekskluzivni, visokokvalitetni lanac prostitucije koji je nudio vrlo b - morale su da budu visoke, lepe poput supermodela, elegantne i prefinjene, ili barem uvežbane da tako izgledaju, jer ih je nudila najbogatijim i najmoćnijim muškarcima sveta.

Šokantni podaci: Džon Kenedi bio nezasit u krevetu i u gepeku dovodio devojke za seks

foto: Profimedia

Mlade žene koje su radile za nju poznate su kao Klodine devojke, pa su tako postale brend. Pažljivo ih je pratila, po potrebi im plaćala plastične hirurge, a na kraju je verovala da će ih udati za bogataše. "Dogovor s 'Klod devojkom' bio je jedan od onih vrhunskih pariških iskustava poput boravka u Ricu ili večere u Maksimu ili Lanvinovog odela', piše Vilijam Stadiem. Lista klijenata Madam Klod obuhvatio je najuspešnije svetske ljude tog doba: Kenedi, Frenk Sinatra, Pablo Pikaso, Mark Šagal, Semi Dejvis Džunior, bivši potpredsednik Nelson Rokefeler, tri generacije porodice Geti, Marlon Brando, Deril Zanuk, Gručo Marks. Ako ste bili bogati i slavni muškarac i živeli u 20. veku, velike su šanse da je Klod tačno znala šta vam se sviđa u krevetu.

Prevara, osveta, najveća tragedija: Život ludački bogate italijanske princeze! (FOTO)

foto: Profimedia

Ali da bi se ispunila želja Kenediju, to je zahtevalo pripreme skoro kao za pravi politički samit na vrhu. Nakon zaliva svinja i fijaska u aprilu 1961. Kenedi je mislio da će sastanak u Evropi s francuskim i sovetskim čelnicima Šarlom de Golom i Nikitom Hruščovim, zapravo biti odmor. Bila je to prva turneja po Evropi na koju je poveo Džeki Kenedi i zapravo je rekao da on prati nju, a ne ona njega, jer je oduševila probirljive Francuze. Ali, dok je Džeki uživala u druženju s novoizabranim francuskim ministrom kulture i njenim omiljenim piscem Andreom Malruom, njen muž je imao drugačije fantazije.

"Ako je neko bio Kenedijev tip žene, onda je to bila krhka, lepa, zdrava, umiljata devojka, pravilnog lica, baš poput Džeki, piše autor knjige Stadiem i dodaje da je Džon Kenedi za Madam Klod čuo od Frenka Sinatre.

Ostavili je da trune u bolnici, doživela 86. godina: Porodica Kenedi skupo platila ovaj greh! (FOTO)

foto: Profimedia

"Ovde je bila gospođa koja je specijalizirala upravo ono što je JFK učinio."

Njihov susret organizovao je lično Pjer Salindžer, Kenedijev čovek zadužen za štampu. Kad je Salindžer prvi put izneo ovu ideju Madam Klod je to odmah odbila, plašeći se šta će se dogoditi ako predsednikova poseta krene pogrešnim smerom.

Ali, Salindžer, mozak mnogih Kenedijevih najboljih govora, uverio je Klod da bi bilo kakvi problemi mogli koristiti samo njoj, jer bi je čak i skandal učinio vrlo popularnom i podigao ugled jer bi tako odmah dobila preporuku za druge svetske moćnike. Nakon dosta uveravanja Klod je konačno pristala. Ali tokom putovanja, Kenedi je sanjao da će se on i supruga upoznati s glumicom Anuk Eme, koja se upravo pojavila u hitu "La Dolce Vita" Federika Felinija.

Znala je da je Kenedi vara, ali je ostala uz njega: Otkriveno zašto Džeki nije napustila Džona! (FOTO)

foto: Profimedia

Predsednik je, kako piše Stadiem, bio njome opsednut. "Šta će vam ona, pa već takvu imate?, upitao ga je Salindžer misleći na sličnost glumice i njegove supruge Džeki.

"Objašnjenje je bilo da je JFK uvek više voleo paket od sadržaja", piše Stadiem. "Bio je privučen Džekinim izgledom, ali je želeo njenu zavodljiviju i više seksi verziju". Eme je, međutim, bila užasnuta predlogom i odbila je Salindžera i svaku pomisao - ne zato jer bi joj bilo odbojno da joj neko plati za uslugu, nego zato jer je Kenedija smatrala"detinjastim nasilnikom". Zato je Klod kratko rekla da je Anuk na službenom putu i nedostupna. Dok je Klod tražila apartman, Kenedi i Salindžer su proveli veći deo vremena dogovarajući u kom trenutku će američki predsednik nestati, jer je imao za to samo sat vremena. Čak su imali i tajnu šifru, govoreći da idu da kupe Džeki poklon u "Hermes-u". "

Da je svet imao uopšte pojma koliko se vremena nije koncentrisao ni na NATO, ni na Alžir ni na Vijetnam nego samo na Madam Klod, percepcija istorije bi bila u najmanju ruku neverovatna", piše Stadiem.

Klod je pronašla Kenediju zamenu za Anuk - 23-godišnju studentkinju sa Sorbone koja je radila kao model za Živanši.

"Zbog tajnosti, dogovoreno je da će se to dogoditi u stanu ove mlade žene i to drugi dan boravka kada Džeki bude zabavljana s Malraoum, a predsednik je trebalo da poseti istorijske lokalitete. Ali, u poslednjem trenutku, Kenedi je to otkazao govoreći da ga jako bole leđa i da mora da poseti lekara. A zapravo Kenedi je doveo svog lekara, Maksa Džejkobsona - zloglasnog dr. Feelgooda koji bi gostima uštrcao inekciju amfetamina, pa je zato i predsednik završio u pogrešnom stanu, lupajući na vrata nedužnim vremešnim Francuskinjama.

Kenedi je nosio i šešir kojim je mahao kao peruškom, a onda kad je video da vrag nosi šalu, ušao je u prvi kafić i pokušao da nađe telefonsku govornicu, ali ni on ni Salindžer nisu kod sebe imali ni franka jer novac nikad nisu nosili.

"Kada je Kenedi konačno stigao na dogovoreno mesto, shvatio je da je Salindžer prvi put napravio kobnu grešku - umesto "Boulevard de Courcelles", zapisao je " rue de Courcelles ". Konačno kada su pronašli Kenedijevu devojku, istu Džeki, obučenu u istu Živanši odeću kakvu nosi i njegova Džeki, i nakon što je od lekara dobio u leđa 'medikament', Kenedi je s mladom ženom proveo ne više od pola sata.

Tih dana Kenedi je bio dobro raspoložen, a niko nije znao da li je to zbog 'medikamenta' ili slatke medicine Madam Klod" piše Stadiem.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs