Od svake nešto naučimo

Kad sudbina umeša prste: 4 vrste srodnih duša, evo kako utiču na vaš život!

Srodne duše su povezane s nama, one nas podržavaju, privlačne su, inteligentne, duhovite i deo su naše "živeli su srećno do kraja života" priče. Ali život nije baš tako jednostavan
Lifestyle
02:22h Autor:
Kad sudbina umeša prste: 4 vrste srodnih duša, evo kako utiču na vaš život!
Foto: Shutterstock

Većina nas definiše srodnu dušu kao savršenog romantičnog partnera koji će da ispuni svaki aspekt našeg bića. Srodne duše su povezane s nama, one nas podržavaju, privlačne su, inteligentne, duhovite i deo su naše "živeli su srećno do kraja života" priče. Ali život nije baš tako jednostavan.

Šta je zapravo srodna duša

Srodna duša je član vaše porodice duša. To su duše koje dolaze u naš život iz nekog razloga i oni mogu da budu porodica, prijatelji, kolege, komšije, ljubavnici, pa čak i neprijatelji. Kada sretnemo druge duše u našim životima, trenje između dve energetske sile može da stvori različite zanimljive i izazovne efekte.

Kako da privučete srodnu dušu: Ovaj plan daje rezultat!

Određene duše imaće osećaj kao da se poznaju iz prošlog života, neke će da se sukobljavaju, a neke će da se osećaju prijatno u društvu te osobe. U osnovi određene duše koje dolaze u naše živote pomoći će nam da rastemo u ljubavi i mudrosti, a druge će nam pomoći da naučimo teške životne lekcije ili univerzalne istine. Bez obzira na trajanje susreta, svaka duša koja dolazi u naš život ima potencijal da nam pruži značajan transformirajući trenutak; čak ako je to samo osoba koja vam se nasmešila s prozora dok autobus prolazi.

Srodne duše služe nam kao ogledala. Ono što vidimo u drugoj duši odražava našu vlastitu dušu. Kada usvojimo sposobnost posmatranja drugih duša kao prijatelja (uključujući i naše neprijatelje), kada budemo sposobni da gledamo na njih kao na članove porodice koji su tu da nas nauče životne lekcije, onda se cela naša percepcija i odnos prema drugim ljudima menja u potpunosti.

Različite vrste srodnih duša

U našem jeziku imamo reč "prijatelj", a izraz "srodna duša" u suštini je romantične prirode. Ali, kako bismo opisali nekoga ko je upao negde između? Neko ko je više od "najboljeg prijatelja", ali bez romantične i seksualne privlačnosti srodne duše?

Da li ste suđeni jedno drugom: Suviše očigledne stvari koje vam daju odgovor!

Moramo da stvorimo nove reči da bismo opisali te odnose koje imamo s drugima. Evo nekoliko reči koje će da nam pomognu da razlikujemo takve duboke veze koje imamo u životu:

1. Prijateljska duša

Ovo je najčešći tip odnosa. To su ljudi u vašem životu koje ste izabrali jer su vaše emocije, ego i inteligencija usklađeni s njihovima. U osnovi, delite iste ukuse, interese, uverenja, smisao za humor i vrednosti.Ponekad prijateljske duše mogu da postanu Duše učitelji, ali uglavnom vi birate svoju Prijateljsku dušu zbog toga što doživljavate svet na sličan način kao i oni.

2. Duša učitelj

Duše učitelji su duše u vašem životu koje su došle da vas nauče lekciju. One to možda ne rade namerno, ali često stvaraju izazovne situacije u vašem životu kako biste ih vi svladali i nešto naučili iz njih. Duše učitelji često dolaze u obliku članova porodice, prijatelja, poznanika, starih ljubavnika, pa čak i neprijatelja.

Privlačite ih u svoj život jer morate da naučite nešto od njih. Na primer, mogu da vas nauče strpljenju ili da razvijete veće saosećanje i razumevanje za osobe koje imaju drugačiji način života i drugačija uverenja.Ukoliko dolazi do nesloge u odnosima, to je obično zbog toga što nešto ne želite da priznate sebi ili drugim rečima; imate otpor prema lekciji koju Duša učitelj želi da vas naučiti. Nikada ne možemo da promenimo druge ljude, osim ako oni sami to ne žele, ali možemo da menjamo sebe.

Kad su reči suvišne: Magija susreta sudbinske ljubavi!

3. Duša sadrug

To je najbliže onome što obično definišemo kao "srodnu dušu", ali bez romantične privlačnost. Duše sadruzi mogu da budu muškarci ili žene, prijatelji ili članovi porodice. Dok su Prijateljske duše usklađene s nama kroz ego identiteta, Duše sadruzi doživljavaju duševan sklad s nama. Zbog toga je naša veza s njima dugovečnija i stabilnija od veze s Prijateljskom dušom.

Kada razvijete odnos s tim dušama osećaćete kao da ih poznajete već vekovima. Između vas postoji veliko i duboko razumevanje i osećaj da ste oboje na istoj "talasnoj dužini". Te veze često traju celog života.

Duše sadruzi imaju osobine Prijateljskih duša i Duša učitelja. Delite usklađenost ega, pomažu vam u učenju i rastu, bez neslaganja koje dolazi u interakciji s Dušom učitelja. Duša sudrug s ljubavlju prati naše životno putovanje.

Karma i zakon privlačenja vas opominju: Ne činite ovih 7 smrtnih grehova!

4. Blizanačka duša

Stari Grci su verovali da su naše duše bile nekad cele, a Bogovi su ih podelili na dve polovine i jednom kada pronađemo našu drugu polovinu ponovo postajemo celi i kompletni. To je suština Blizanačke duše. Kada sretnemo Blizanačku dušu često osećamo kao da smo pronašli deo sebe koji je nedostajao.

Mnogi opisuju osećaj "povratka kući" ili razvoj većeg osećaja celovitosti u prisutnosti druge osobe. Blizanačke duše dele komplementarne, kompatibilne životne ciljeve i njihova duhovna narav je često povezana. Oni takođe međusobno doživljavaju visoki nivo prijatnosti koja se ne može da se doživi u drugim odnosima.

12 zakona karme: Uzmite život u svoje ruke!

Zanimljivo je kako starost duše ima ulogu u razvoju odnosa Blizanačkih duša. Zrele i stare duše sklonije su ostvarivanju prijateljskog odnosa jer imaju veću sposobnost da iskuse mirnu, radosnu ljubav koja nije ukorenjena u zaljubljenosti.

Ova ljubav može da bude utemeljena na bezuslovnoj ljubavi koja zahteva značajan duhovni razvoj kako bi najpre mogli da prevladamo strahove i posesivnost koja egzistira u većini tipičnih odnosa.

Na kraju, važno je zapamtiti da niko u tim odnosima nije bolji ili lošiji od drugih – svaki od njih služi našem duhovnom rastu i ozdravljenju.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs