Lepši pol u ciframa

Prosečna žena potroši 200.000 evra za ulepšavanje

Moderna žena može sve, da izgleda savršeno, bude obučena po poslednjoj modi, ima uspešnu karijeru, a najviše ispaštaju muškarci i, naravno, nekad uzaludno bačen novac
Zanimljivosti
23:10h
Prosečna žena potroši 200.000 evra za ulepšavanje
Foto: Shutterstock

Poražavajuće, ali krajnje zanimljivo istraživanje je pokazalo da prosečna žena potroši nešto manje od 200.000 evra na tretmane i proizvode za ulepšavanje tokom života. Takođe, žena promeni 21 zanimanje, 572 frizure i stila šminkanja, a isproba 228 različitih dijeta.

Ipak, nema potrebe za padanjem u očaj, jer koliko god vam ove cifre delovale zastrašujuće, dokazano je da žene sve više ulažu u kulturno uzdizanje, posete muzejima i galerijama, ali i putovanjima.

S obzirom da smo okružene lepoticama obrađenim u fotošopu, koje nas posmatraju sa TV ekrana, bilborda, te jurnjava za pronalaženjem eliksira večne mladosti nikada nije bila veća, mogućnost da ova cifra od 200.000 evra raste je velika. Želja za savršenim izgledom je poput borbe sa vetrenjačama, ali je prate i želja za boljim obrazovanjem, poslom i napredovanjem u karijeri. Broj žena na visokim pozicijama raste iz godine u godinu, a osvešćenje se dešava i na Istoku, koji je do skora važio za krajnje patrijahalno područje.

Težnja ka savršenstvu više nema za cilj dobru udaju i osvajanje muškaraca. Borba se ne odvija između polova, već unutar modernih žena. Iako se čini napornim biti žena za XXI vek, ne možemo da ne primetimo da su muškarci postali sve manje važni, kao i da su žene te koje diktiraju tempo života udvoje. Iako su fizički slabiji pol, uloge se definitivno menjaju.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs