Od šminke do kondoma i uložaka

Šta svaka žena mora da ima u torbi

Postoji 5 važnih stvari koje morate da imate u torbi pored mobilnog telefona, šminke i maramica
Zanimljivosti
09:44h
Šta svaka žena mora da ima u torbi
Foto: Thinkstock

Ženske torbe su pravi mali raj jer ako krenete da kopate po njima naćićete svakakva kozmetička čuda, ali i gomilu papirića i dotrajale šminke. Otkrivamo vam kojih pet stvari, pored mobilnog telefona, šminke i maramica svaka žena mora da ima pri ruci.

Bombonice Hipoglikemija je stanje u kom vam je nizak šećer u krvi. U slučaju dijabetičara to se zove insulinski šok. Simptomi mogu biti nervoza, ubrzano lupanje srca, vrtoglavica i zamućen vid. Čak i ako nemate dijabetes, u torbici je preporučljivo da nosite nešto slatko jer svi smo bar jednom iskusili što znači glad za slatkim, ali i to da taj mali zalogaj može da da energiju i podigne raspoloženje. KondomiSvaka žena bi trebalo da se pobrine za svoje zdravlje, a kondomi u torbici znak su osvešćenog seksualnog ponašanja. Neka istraživanja pokazuju da je u populaciji iznad 50 godina jako porastao broj prenošenja polnih bolesti. Zato, znate što vam je činiti.

Tablete protiv bolova

Osim što mogu biti spas ukoliko vas uhvati prehlada, nenadano vam se ukoči vrat ili ste u menstrualnim bolovima, neka istraživanja sa Univerziteta Harvard upozoravaju da ljudi koji misle da imaju srčani udar brzo trebaju da sažvaću 325 mg aspirina. Doktori upozoravaju da aspirin u tom slučaju treba žvakati, a ne gutati i naravno, odmah potom nazvati hitnu pomoć. Uložak Gotovo da nema žene koja bar jednom u životu nije pitala prijateljicu ili kolegicu na poslu ima li uložak viška. Premda gotovo sve žene znaju i prate svoj ciklus, oh ih uvek iznenadi i u najnezgodnijem trenutku shvate da im treba uložak. Da ne biste imali neugodnosti i kako bi uvek bili spremni, u svojoj pretrpanoj torbici nađite mesta i za jedan spasonosni uložak. Olovka Setite se koliko vam je puta bila potrebna hemijksa olovka ili koliko su je puta od vas zatražili stranci. Iako je u današnje vreme potreba za olovkama sve manja uvek je dobro imati je u torbici jer nikada ne znate kada će vam zatrebati. U mobilni možete da upišete šta ćete kupitu u prodavnici, ali uvek je zgodnije kada u rukama držite spisak i štiklirate šta ste našli. Uostalom, imati hemijsku kod sebe znači i drugima slati poruku da ste dovoljno važni da vam je potrebna.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs