Zrelost i sklad

Žene su najzadovoljnije svojim telom u 34. godini

Mnoge 34-godišnjakinje imaju bliske prijatelje, duže veze i ispunjavajuće karijere što im donosi sigurnost spolja i iznutra
Zanimljivosti
20:26h Autor:
Žene su najzadovoljnije svojim telom u 34. godini
Foto: Shutterstock

Žene u ranim tridesetim godinama najčešće su u srećnoj, dužoj vezi što jača njihovo samopouzdanje. Takođe, do tada su naučile koja im ishrana i kombinacija vežbi odgovara i donosi rezultate, ističu stručnjaci.

Oko 45 posto Britanki gleda svoj golo telo svaki dan, a dodatnih 25 posto samo jednom nedeljno. Ipak, 16 posto ispitanica toliko je svesno svojih bora i nesavršenosti da ne mogu da se pogledaju u ogledalo kada su gole, otkrila je studija koju je provela kompanija Senkturi Spa.

Postoje neki delovi tela koje su žene spremne češće da istaknu. Najponosnije su na svoje grudi (30 posto), noge (22 posto) i ramena (19 posto), pokazuju rezultati istraživanja.

S druge strane, žene najčešće žele da promene svoj stomak (57 posto). Njih 10 posto odbija da nosi bikini na plaži. Oko 49 posto ispitanica za plažu bira dvodelni kupaći kostim, dok ostale preferiraju jednodelni kupaći kostim, pa čak i majicu kojom prekriju gornji deo tela.

Iako žene nerado gledaju sopstveno golo telo, stalno proučavaju izgled slavnih osoba. Prema njihovom izboru, najbolje slavno telo ima model El Mekfirson (Elle McPherson), koja je dobila čak 50 posto glasova.

Stručnjaci smatraju kako su žene u ranim 30-im zadovoljnije sobom i imaju više samopouzdanja kao i da je nivo zrelosti kod njih visok.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs